40-41fpe de gayet istikrarlı sonuçlar alınmış. elinize sağlık.
Bu hali s410ile kalıcı bir değişiklik yapılmadan alınabilecek en yüksek güç müdür? birde bu kombinasyon ile 18g pellet denemediniz mi?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
40-41fpe de gayet istikrarlı sonuçlar alınmış. elinize sağlık.
Bu hali s410ile kalıcı bir değişiklik yapılmadan alınabilecek en yüksek güç müdür? birde bu kombinasyon ile 18g pellet denemediniz mi?
tamamen boş ise ve pompa sertleşmeye başladıysa devam edin, ama kaçak olmaması lazım. fıss-fıss diye dışarı hava basıyorsanız, bağlantı yerlerindeki kaçakları önleyin.
oh be Murat haftalar sonra,
ya Rıfat? Osman abi? Bülent? Mustafa? ....
ben sabah 07.00 gibi mekandayım, yağmur varsa 9.30-10.00 gibi mekandayım, çay-muhabbet için beklerim. ama yanımda silahım olur ![]()
pelletler ile ilgili bu başlıkta zaten size öneriler yapılmış,
yiv-set ve twist oranı mutlaka etkili, ama BC tanımında bunların etkisi hiç belirtilmiyor?
BC "ballistic coefficient" in anlamı
bir maddenin hava sürtünmesini yenme kabiliyeti olarak tanımlanmış ve hız yavaşlamasıyla ters orantılı olduğu belirtilmiş. BC nin kütle, çap ve sürtünme katsayısına bağlı olduğuda yazılmış.
buna göre bir pelletin namlu ağzındaki hızı ile belli bir mesafedeki hızı ölçülerek aradaki farka göre pelletin BCsi saptanıyor. Bunu chairgun programı ile yapabilmek mümkün.
büyük BC değerine sahip pelletler uzun mesafede daha az düşme yaparken, düşük BC li pelletler ise daha fazla düşme yapıyor.
Buraya kadar herşey tamam. ancak, aşağıdaki linklerde aynı pelletlerin BC değerlerinin farklı silahlarla farklı değerlere sahip oldukları görülüyor.
hw100 hız değerleri
hw100 ile atıldığında
.22 JSB Exact 0.032 BC değerine
.22 Crosman Premier 0.031 BC değerine sahipken
aa s410 hız değerleri
aynı pellet AA s410 ile atıldığında, yine bu siteye göre:
.22 JSB Exact 0.026 BC değerine
.22 Crosman Premier 0.018 BC değerine sahip görünüyor.
s410 carbine hız değerleri
s410 carbin ile atıldığında ise:
.22 JSB Exact 0.035 BC değerine
.22 Crosman Premier 0.024 BC değerine sahip görünüyor.
buradan benim anladığım, pelletleri daha hızlı attığımız zaman orantılı olarak daha az düşme yapmasını beklememiz yanlış.
Chairgun'da bunları denediğim zaman JSB Exact 16g ile, 20 yardaya sıfırlanmış bir silahta
839fps (hw100 ile atılırsa) 50 yardada 1.5" den az (yaklaşık 37mm) düşme yapıyor.
842fps (s410 carbin ile atılırsa) 50 yardada 1.4" den az (yaklaşık 35mm) düşme yapıyor
927fps (s410 ile atılırsa) 50 yardada 0.8" (yaklaşık 20mm) düşme yapıyor.
tamam daha hızlı atıldığında daha az düşme yaptığını gördük ancak:
eğer hw100 ve s410carbine ile bulunan BC değerini girersek 0.6-0.7" (yaklaşık 15-17mm) düşme yapacağını görüyoruz.
İmpo (Taylan bey) ile bu konuyu görüştük ve imkanımız olursa kullandığımız silah ve pelletlerin BC değerlerini ölçüp hesaplayıp paylaşmaya çalışacağız.
teşekkürler. bende gidenlerden hep dinliyorum ve gitmeyi çok istiyorum. inşallah birgün ailecek gidebiliriz. oraları kızıma da göstermek istiyorum.
1. çamlıkta bir ara okul masası üstü vardı ya Murat, 97k ile attığımız pelletler 35 metre ötedeki hedeften geri pıtır pıtır ayağımızın dibine kadar geliyordu ![]()
havalısilahlar yurtdışında, ateşli silah ve mühimmatının ucuz olması (yivli ateşliler birçok PCPden daha ucuz) nedeniyle 50 maksimum 70m. lere kadar kullanılıyor. Birçok avrupa ülkesinde ise bu silahlar 12ftlb olarak satılıyor. 50m içinde bu hızlar gayet yeterli. Biz burada yokluktan havalısilahlarla daha uzun mesafelere atıyoruz, ve güce karşı bir zaafımız var.
bu nedenle fabrikalar genel amaca yönelik, optimum atış hızı-sayısına sahip silahlar üretir.
silah mod460'ın kundağı ve tetiği değiştirilmiş versiyonu diyebiliriz. ben mod460 ile atış yapma imkanı bulmuştum. sonuçta Diana kalitesi ve yüksek gücüne sahip bir silah. mod460 sahipleri izlenimlerini aktaracaktır.
sonuçlar çok güzel, ne yapsam acaba ? ![]()
eline sağlık abi, güzel sonuçlar almışsınız.
hayırlı olsun, güle güle kullanın.
ammada orıng varmıs haa
yok sökmedımde namlunun mermı yatagında orıng var ona baktım ama bir sorun gözükmüyodu. mustafa abı yakında videolu anlatım yapacak sökümü için ozaman sökücem bakıcam Allah izin verirse.
gerekmedikçe sökmeyin/söktürmeyin. ben öyle yapıyorum ![]()
BSA r10
hayırlı olsun, güle güle kullanın.
bende gladiatörde aynı şekilde takmıştım, biraz uğraştırsada oluyor.
nefis olmuş, ellerinize sağlık ![]()
Elinize sağlık,yalnız bir şey sormak istiyorum Erdem abinin kendi silahında yapmış olduğu ölçümde çıkış hızları daha fazlaydı ve 946 fps ye kadar çıkmıştı neden bu böyle oldu?
silahların hız farkları olabiliyor, ama niye tam bilemiyorum. Çünkü ölçümleri aynı gün, aynı sıcaklıkta 5-10dk arayla ve aynı pelletlerle yaptık.