RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

farklı tellerden çalıyoruz. ben ne diyorum sen ne diyorsun abi :)

Doğan farklı tellerden çalıyor olabiliriz :) ben senin yazdıklarını bildiğimce, düşündüğümce cevaplamaya çalıştım. Ama sonuçta bunlar benim, diğerleri senin düşüncelerin. Umarım 1200fps 5 atış yapabilen bir silaha sahip olursun.

pelet ve namlu kalitesi ile orantılı olarak etkisinin olmayabileceğinin ispatıyla ortaya konulmasının üzerinden uzun zaman geçti diye biliyorum. Ne kadar hız o kadar kısa uçuş süresi ve momentum demek. Rüzgardan vs den de o oranda az etkilenmek demek. 900 fps 30 atış yapan bir silahım olmasındansa 1200 fps le 5 atış yapan bir silahım olmasını yeğlerim. Hele wasp ile tadından yinmez.. m;s,S

"olmayabileceğinin" "olmadığı" anlamına gelmediğini düşünüyorum. wasp, eunjin gibi ağır pelletlerin bir amacıda güçlü silahların sesaltı hıza düşürülerek isabetin arttırılmasıdır. diğer amacıda tahribatın arttırılmasıdır. yine PCPlerin tepmesinin olmadığı düşünülsede güçlü PCPler gayet iyi tepiyor ve/veya namlusu şahlanıyor.

yurtiçindede yurtdışındada ses üstü atış yapabilecek silahların üretilmemesi, modifiyelerin pek yapılmamasının nedeni nedir sence? 3-4 senedir PCP ile uğraşan bir kişinin yaptığı deneysel çalışmalara dayanarak yurtdışındaki tüm bilgi birikimini vs bir kenaramı atmamız gerekiyor? üstelik 100metredeki hedefe ses hızı altına düşmeden bir eley wasp'ı yollamak için namlu çıkış hızının 1800fps civarında olması gerekiyor. 15-20metre sonra seshızının altına düşen bir pelletin pratikte bir faydasının olacağını düşünmüyorum.

Yine bir amerikan forumunda bu konu açıldı ve birisi en yüksek isabetin kullanıcılarca kaç fps civarı sağlandığı sorulmuştu, ellerinde daystateler, theobenler, airarmslar, fxler vs olan insanların hemen hemen hepsi 900-950fps hızlarda en yüksek isabeti sağladıklarını yazdılar. ve bunu yazan insanların bir çoğu kendi başına silah üretebilecek, kendi modifikasyonlarını yapan, daystate vs silahların hatalarını bulup daha kalite parçalar yapıp takan insanlar. Eminim gençliklerinde 1500-1600 fps yapan PCPlerde yapıp kullanmışlardır.

tx200HC (hunter carbine) modeli geliyor. Uzun namlulu modeli gelmiyor. Mengene testlerinde isabetlilikleri aynı olsada, kısa namludan pelletin çıkışı daha çabuk olduğundan silahın tepme ve atıcıdan kaynaklanan sarsıntıların etkisi daha az oluyor. Bu nedenle FT vs müsabakalarda kısa namlulu modeller tercih ediliyor diye biliyorum.

atıcılık ehliyeti ile yüksek güçte havalı silahmı alınabiliyor? yoksa her güçte havalısilahı almak içinmi gerekiyor?

avrupada genelde güçsüz silahlar satılıyor, güçlü havalısilah için ek işlemler gerekiyor diye biliyoruz. bizi bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.

yurtdışında genelde 70-100m ötesine yivli-ateşli silahlar kullanılıyor. ve bu silahlar Almanya'yı bilmiyorum ama amerikada birçok havalısilahtan daha ucuz. 100 metre ötesi havalısilahlar için biraz fanteziye giriyor aslında. ama yokluktan ne yaparsın ;şrofls;. burada ise yivli-ateşli silah çok pahalı, ruhsatı pahalı ve yıllık yanılmıyorsam 200 adet mermi hakkı var. durum böyle olunca havalıya devam :)

eğer Almanya'da alabileceğiniz FX silahlar güçsüz ise (12ftlb) , cyclone bile küçük tüpüne rağmen bir dolumda .177 de 150, .22 kalibrede ise 200 atış yapabiliyor. Gladiator ise 400-500 atış yapıyor. Bu güçte silahlarla 100 metre ötesi sıfır rüzgarda mümkün desekte, biraz rüzgar olursa zor, değişken yönlü-hızda rüzgarda ise nerdeyse imkansız olur bence.

güçlü gladiatorün menzili 500-600 m arası diyebiliriz, ama bu menzilde tatmin edecek yüzdeyle attığınızı vurmak hayal olur. Dediğim gibi 400m atacaksanız yivli-ateşli .177 veya .22 almak lazım.

Almanya'da görünüyorsunuz, bu güçte PCP ler Almanya'da satılıyormu? Almak için ne şartları yerine getirmek gerekiyor?

Ayrıca güç güç demeden önce 800fps civarı atan bir PCP kullandınızmı? gücü yetmedide daha fazla güçmü arıyorsunuz? Ne amaçla kullanacaksınız?

Serdar tekrar geçmiş olsun.

Hastaneye gidince doktorun tepkiside ayrı güzeldi.
    '' domuz gribi olabilirsindeee olmayabilirsindee ben sana şimdi ne diyeyim. en iyisi sen eve git iyice dinlen zaten domuz gribi olsanda yapıcak bişey yokkiii. Test yapıpta moralini bozmayalım bari hahahahaha'' dedi :him:s

pek bilimselmiş doktorun açıklaması, hepsi böyle değil şükürler olsun. ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.