AnkaraTeam hadi uyuyun artık ![]()
RaptorX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
evet, reddotlarda enerji kaynağı olarak pil var. ve değiştirebilirsiniz.
-
eline sağlık, çok güzel açmışsın.

bende katılayım bari

-
evet güzel bir silah. Benjamin Discovery'den sonra ürettikleri PCP. yine Discovery gibi satın aldıktan sonra modifiye edebileceğiniz birçok parçasıda ABD'de satılıyor bildiğim kadarıyla.
-
uzun bir kararsızlık döneminden sonra hatsan at44 lw namlulu pcp aldım. silah beklentilerimin üzerinde çıktı, gerçekten asil bir duruşu var. umarım ilerde performansıyla fikrimi değiştirmez. sadece iki atışa gittim buna rağmen insan ne çok şey öğreniyor; pompa yapmanın o kadar zor olmadığını, sezsiz ve tepmesiz atışın inanılmaz bir şey olduğunu, pcp kullananın bir daha yaylıya dönemeyeceğini, insanın bir pcp'den neler beklediğini ancak bir pcp sahibi olunca bilebileceğini öğrendim. ama daha öğreneceğim çok şey olduğunu biliyorum. benim tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum olacak: hız ölçer (sanırım adı koronograf ) olmadan silahımın gücünü öğrenebilir miyim? atışta attığım pelletleri görebiliyordum bu bana çok ilginç geldi. acaba tepme olmadığından mı yoksa silahın gücünde bir problem mi var? bir de 200 bar doluyken bira üste atıyor. yanıt gönderen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
silahınız hayırlı olsun. kronosuz silahın hızını chairgun programı ile ölçebilirsiniz. attığınız pelletleri her zaman göremezsiniz, ancak bazen ışığın açısı vs denk gelince görülebiliyor.
-
Anladım. Demek ki bunda MOA'ı tercih etmişler. Metrik bir değerle ayarlamak daha kolay olurdu tabii.
kolaylık değilde, daha güzel olurdu

-
20metrede elma herşekilde vurulur, bir sıkıntı olduğu açık. benim silahla 10-55metre arası aynı sıfırlamayla (16.5m) elma büyüklüğünde bir hedef her atışta rahatlıkla vurulur.
Caner bey namlu temizmi? gerçi bu 50metrede 7-8cm sapıtmaz. birde siz moderatör ile kullanıyorsunuz, moderatörden kaynaklanan bir problem olabilir (büyük ihtimal). moderatörü söküp atış yaptınızmı?
ayrıca namlu tutucunun arasıra vidasını gevşetip, biriken stresi alıp tekrar sıkmak lazım. ama şimdi imzanızdaki fotoya baktım, namlu tutucunuz yok sanırım. var ise bunu da deneyin. -
Abi klikler aslında 1/8MOA ama 1/8MOA 100yardada 1/8inç ettiği için kolay anlaşılması için o şekilde yazmışlardır. Gerçi bu eşitlik senin de bildiğin bir şey ama gözden kaçırdın sanırım. =)
gözden kaçırdığım birşey yok Evren. yanılmıyorsam mesela Falcon dürbünlerin metrik olanları var. parallaksıda metre cinsinden ; windage-elevation'ı da 1 click 100metrede ....cm olarak veriliyor. bu dürbün arada kalmış.
-
Kadir hayırlı olsun,
bu aleti hiç elime alıp incelemedim ve kullanmadım. sadece tahmin: bunu namluya takıp, dürbünün artıkılını burdaki artıkıla çakıştırıp, ön-sıfırlama (kaba sıfırlama) yapılıyor, açıklamalarda yazmış tam sıfırlamayı atış alanında yaparsınız demiş.
not: bu namluya takacağın şey namlunun yiv-set ve crownuna zarar verecektir, bence hiç kullanma. Bu zımbırtı mühimmatı pahalı olan ateşli silahlarda evde kaba sıfırlamayı mühimmat yakmadan yapabilmektir.
-
Kişi başkasını kendisi gibi bilirmiş!
Biz öyle kişilerden değiliz.Yapında, başarında bizde tebrik edelim.
Öyle raidır 200 metrede şişe kırar yok 400 metrenin üzerine çıkar.Yapın takdir edelimsn. moguz, ben raider ile 140m de soda şişesi kırdım. hatta patladı, bu nedenle daha uzak mesafelerde de kıracağına inanıyorum. 400-500 metre maksimum menzil meselesine gelince, öyle atışlar yapmıyoruz. ancak chairgun programına gerekli bilgileri (pellet ağırlığı, namlu çıkış hızı gibi) girdiğinizde maksimum menzili ,bu menzil için gerekli atış açısını ve düşme noktasındaki enerjisini program veriyor. oradan kendiniz görebilirsiniz.
-
eğer, gez-arpacıkla sıfırlama yapamıyorsanız. bu sefer sorun gez-arpacıkta demektir.
-
dürbün ne marka, sağlam mı? ayaklar sağlammı? dampa ayakmı?
dampa ayak (sıfırlama için şart değil aslında), sağlam kaliteli ayaklar-dürbün yok ise sıfırlama yapmanız çok zor/imkansızdır. önce ekipmenın sağlamlığı ve kalitesine emin olun. bunlardan eminseniz sıfırlama yapılamamasına imkan yok, mutlaka sıfırlama yapılabilir.
-
tebrikler, elinize sağlık.
-
bugün muhtelif zamanlarda Paintsign'da birileri olacaktır, bekleriz. Atakule'ye gelecekseniz oradan 5dk lık yol, çok yakın.
-
hayırlı olsun, kesinlikle dampa ayak ile kullanın.
-
-
-
-
-
Erdem iyi okumamışsın, keyfi bu atışlardaki gibi olmaz ama atarız soğukta da demiştim...
PS'a ailecek gelirseniz akşamüstü 1600 gibi Bülentler de ailecek gelecekler, eşim de antrenmandan sonra o saatlerde gelecek... Bilgine...
Sevgiler,
ben okudum Cem, sen anlamamışsın. yağmurlu-karlı havalardaki buluşmalar daha avantür ve zevkli oluyor