Beni aradı hal hatır sordu
beni de aradı sağolsun
özledik Emporto'yu yahu. ciddi 100m gurupmanı deneyenlerin başında Yılmaz kardeşler vardı ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Beni aradı hal hatır sordu
beni de aradı sağolsun
özledik Emporto'yu yahu. ciddi 100m gurupmanı deneyenlerin başında Yılmaz kardeşler vardı ![]()
Emmredersin komtanım...
Meşaz alınmıştır, gereği bilahare yapılacaktır, hafta sonu emrinize amade inşallah...
Sevgiler,
Cem bende Atilla abinin emir subayıyım, bana da yeni bir tane lazım, bu mesajı da alırsan iyi olur
sevinirim ![]()
bu arada başka gurupman yok mu yahu? 6 saatte 1 gurupmanmı yaptınız ![]()
[Resim Engellendi: http://img42.imageshack.us/img42/719/1008128.jpg]
Rüzgar az dindi, 2,5 cm.'e 12 pelleti çaktım
süper olmuş, kaç metrede bu gurupman?
bu gurupmanlarıda yatarak atmadım, üstüm kirlenecek diye ![]()
3. gurupmanın fotoğrafını hala koyamadım, en iyisi o ![]()
Gerçektende sen bu hafta bu hobiye hiç vakit ayıramadın yahu... Keşke "hanım hadi bir hava almaya çıkalım" deseydin de PS'a gelseydiniz...
Şimdi resimleri yayınlayacağım, en azından onlara bakda oradaymış gibi hisset...
Sevgiler,
hava almaya çıktıkta, Beypazarı'nda aldık ![]()
onu geçtim yayı nasıl takacam.
benim bu konuda hiç bilgim yok, ben sadece atış kısmındayım işin. Bilenler yardım eder.
ancak: yay takmak-sökmek bilmeyenler/tecrübeli olmayanlar için çok tehlikelidir. bu nedenle kendim hiç denemedim.
Merhaba , geçenlerde patriotumla gez-arpacıkla 60,70,80,100 metrelerde şişe kırmayı denedim ama sadece 60 metre civarında kırdı.
Tüfek 1. nesil fabrikaya göndermekte istemiyorum açıkçası ve tüfek 25.cal. , denediğim pelletler gamo hunter ve pelikano pellet.
Ne yapmalıyım ? Açıkçası moralim bozuldu.
hala ilk günkü gibi tepiyor, şişeyi vurduğunda kırmıyorsa yayı sağlam, keçesi bozulmuş olabilir.
az tepiyorsa yayı yumuşamış veya kırılmış olabilir.
6.35in denediğin mesafelerde normalde kütür kütür kırması lazım şişeleri.
Benim için kısa ama keyifli bir buluşma oldu.
benim için hiçbir şey olmadı
bu haftasonu, dün ve bugün çatladım, sizi çok kıskandım ![]()
aslan AnkaraTeam ![]()
![]()
![]()
elinize sağlık, paylaşım için teşekkürler.
seriosman haklı daha küçük bir noktaya nişan alın, ve dürbünün sıfırlamasını tam yapmayın ki eğer o küçük noktayı vurursanız nişan noktanız kaybolacağından gurupmanınız büyür.
ayrıca bilmiyorum silahı neyle desteklediniz?
1. yumuşak bir destek kullanın,
2. kesinlikle namluyu desteğinize yaslamayın, sadece kundağın ön kısmını yaslayın.
3. atışlara başlamadan namlunuzu temizleyin,
4. kundak vidalarının sıkılığını kontrol edin (gevşek vidalar isabetliliği bozar)
5. atacağınız pelletleri gözle kontrol edip, eteği ezik vs pelletleri gurupman için kullanmayın.
6. mümkünse kaliteli pellet kullanın.
teşekkürler, sonunda gördük orta sayfa güzelini ![]()
Son anda bistürinin nerede olduğunu hatırladım...
[Resim Engellendi: http://s12.directupload.net/images/090926/yk4f8yo3.jpg]
şimdi şarjörün dış kenarını da kapladınmı tamamdır.
yok güzel olmamış, 410 çıplakken daha güzel ![]()
![]()
soy onu tekrar ![]()
Atilla abi evet aynen dediğin gibi, chairgun'a FX pelleti 943-960-977 fps hızlarla girip 70 yardayı döktüğümüzde gurupmanın (düşey farkın) yaklaşık 2cm olduğu görünüyor:
ama dediğim gibi bu hassasiyetle atış yapmak için, yabancı ciddi atıcıların yaptığı gibi:
1. atılacak pelletleri hassas tartıyla tartmamız
2. bu pelletleri görsel muayene ile eteği ezik vs pelletleri ayıklamamız
3. pelletleri yıkayıp kurutmamız falan lazım
[Resim Engellendi: http://img97.imageshack.us/img97/2074/70yard.jpg]
ankara buluşmasınada geleceğim o zaman sıfırlarız tüfekleri.
bekleriz, her zaman,
Yabancı siteleri karıştırırken böyle bir tablo buldum. Namlu çıkış hızlarında maksimum ne kadar fark olursa ne mesafede 1 MOA gurup yapılabileceğini gösteriyor. Bunu chairgun'ı kullanarakta yapabiliriz. Ancak hazırı varken uğraşmayalım, buyrun:
örneğin 950fps ile 70yardaya atış yapıyorsak, atış hızları arasındaki farkın maksimum 17fps olması durumunda 1 MOA'dan küçük gurup yapılabilinirmiş. Tabiiki burda rüzgar, pellet ağırlığı farkları vs. gözardı edilmiş.
[Resim Engellendi: http://img29.imageshack.us/img29/1624/mvstring.gif]
gayet güzel olmuş, elinize sağlık.
Daha Çok Gösteruzun süredir böyle uzun soluklu kalmamıştık.. az önce ayrıldık atış yerinden.. ayrılış saatimiz 19:35 idi saate baktığımda... AArtık resimleri ve videoları bekliyoruz CEmmmmmm.. vidoooooo
Herkese teşekkürler bu keyifli gün için...
Ayrıca FX T12 , FX Gladiator ve Hw 97k nın açık havada db cinsinden çıkarttıkları sesleride ölçme imkanınıda bulduk...
hw97k : 92 db ortalama
T12 : 100 db ortalama
Glad : 103 db ortalama ses verdiklerini kayıtlara lütfen geçelim....Gayet bilimsel bir çalışma oldu...
Çalışmaya yardımcı olan Rıfat ve Evren dostlarımıza teşekkürler...
bugün işim çıktı, erken ayrıldım neler olmuş ![]()
Ben biliyorum ülkemizde bu şartlarda stabil atış yapacak bir tüfek yok.
s10 a takınca 600cc tüpü o da stabil olur kanımca veya gücü düşünce ki fxler böyle.
Siz illede standart diyorsunuz evanix standarttan güçlü üretilmiş , bu hobi tatmin olma işidir kimisi fx alır güçlendirir stabiliteyi bozar kimisi evanix'i modlar stabiliteyi arttırır.Fx te standarttan pahalı.
Bana adam regülatoru nerden bilsin , gücü düşürmeyi nerden bilsin, ama siz biliyorsunuz ve benim gibide söylemelisiniz ki öğrensin , bir tüfeğin tüm yanlarını tarafsızca her yönünü yazarım ben.
Belki cabra siz sırf evanix isabetsiz dediniz diye bu tüfeği almayacak sizin deyişinize göre ve fiyatıda uygun bir tüfek.Not:Bahsettiğim grubu yapan fx satıp evanixle gruop yapan engin1992 dir.Fotosuda başka bir forumdadır.
Osman kardeşim, ben yazdım zaten kim ne istiyorsa alsın diye. engin1992'yide tanırız. o gurupmanı standart Evanix'le yapmadığınıda biliyoruz. sen de biliyorsun, ama aynı şeyleri tekrar yazıyor ve yazdırıyorsun.
Ben 2 yıldır yazıyorum, Evanix benim tercihim değil, hiçbir zamanda olmadı. İsabetli ve istikrarlı olsa kimse modifiyede yaptırmaz, regülatörde taktırmaz. Fiyatın uygunluğu göreceli bir kavram, bana hiç uygun gelmiyor.
Ben şimdi sen mutlu ol diye:
1. Evanix al çok güçlü silah, şıkta görünüyor.
2. İşçilik/malzeme idare eder, ama istikarsızdır
3. istikrarlı ve isabetli olmasını istiyorsan (herkez bunu istiyor) regülatör taktırman şart
4. yok çok istikrar istemiyorsan hızını düşürki daha istikrarlı atsın
5. bunu yapacak birilerini bul,
6. silahını gönder, ama kargoda Evanixlerin kundakları çatlayabiliyor dikkatli ol!
7. e tabii bu işler için (modifiye vs) biraz para ayırman lazım, baştan söyliyeyim.
8. tamam artık silahını güle güle kullanabilirsin, çok mutlu olacaksın.
9. yalnız bu silah ülkemizde yeni en çok atış yapmışı 3-5000 atış yapmıştır (tahmin),
10. bu nedenle ilerde nasıl olur bilemiyorum.
mu diyecektim?
İstersen at44 alıp onada 600cc tüp, regülatör taktırabilirsin, sen nasıl istersen öyle yap.
Sana özellikleri ve fiyatı uygunsa al, güle güle kullan.
bencede iyi olur, haftaya organize olalım.
Erdem abi hey maşallah,her geçen gün grubu küçültüyorsun abi
yok Kadir, model olarak kullandığım para küçülüyor. gurupmanı küçültemeyince onu küçülttüm, sanırım psikolojik olarak bakanları etkiliyor ![]()