RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    optik nişan cihazlarında (dürbün, reddot vs) yanda ve üstte 2 adet ayar düğmesi vardır. üstteki yukarı-aşağı, yandaki sağ-sol ayarını yapmaya yarar. önce 10m'ye bir a4 kağıt (veya hedef kağıdı) koyup belli bir noktaya destekli nişan alıp 3 atış yapın. diyelimki vuruş noktası nişan aldığınız yerin üstünde, o zaman üstteki düğmeyi çevirerek ve tekrar atış yaparak vuruş noktasını aynı hizaya getirin. yukarı-aşağı vuruş noktasını ayarladınız, ama diyelimki nişan aldığınız yerin sağını vuruyor, o zaman yandaki düğme ile yatay ayarını yapın.

    kaliteli optik nişangah ve kaliteli pellet ile bu işlem kolayca yapılır. ancak reddot silahın üzerinde sabit durmazsa, kalitesiz pellet kullanıyorsanız, kundak vidalarınız gevşekse sıfırlama yapamazsınız.

    musluk contası takmadan önce :

    bu soruna neden olabilecek şeyler:

    1. Diana'ların dürbün kızakları problemli olabiliyormuş.

    2. eğer dampadan dolayı alt vurduğunu düşünüyorsan, dampayı ters tak (ön-arka). o zaman yukarı vurması lazım, yine aşağı vuruyorsa, silahın dürbün kızağı eğiktir. 1. maddeyi doğrulamış olursun. bu durumda röntgen/fotoğraf filmlerinden küçük parçalar kesip dürbünün arka kısmı altını gerektiği kadar bunlarla besle.

    3. imzanda yazan dürbün ile sıhhatli sıfırlama/ayar yapamayabilirsin, bildiğim kadarıyla o dürbünü de kullanılmış almıştın. mod54'ün tepmeleri sonucu iç mekanizmaları hasar görmüş olabilir.

    yine chairgun programını kullanarak, mil-dotların her biri ne mesafeye atış yapar onuda görebilirsiniz. mil-dotlu dürbünleri bu işte kullanmak her mesafeye ayrı klik ayarı yapmaktan bizi kurtarıyor. sıfırlamanızı belli mesafeye yaptıktan sonra her bir mildot'un ne mesafede vurduğunu saptayıp (yalnız burada ya çok iyi mesafe tahmini yapabilmek, yada kaliteli bir dürbün kullanarak netlediği mesafeye göre) ona göre nişan alabilirsiniz.

    ayrıca gladiatör'de 3 güç ayarı var biliyorsunuz. en düşük güçte 20-21 m. ye sıfırlandığında, orta güçte 50, tam güçte 100 m yi vurabiliyorum. ancak bu silahtan silaha değişiklik gösterebilir, ve ufak tefek ayarlamalar gerektirebilir.

    bu zamana kadar havalı silah diye kendimize eziyet etmişiz. bu gladyatör gelinceye dek. ilk defa bu kadar zevk aldım. attığınız iniyor. bu para bu silaha verilirmi diyenlere tek cevabım, hayatınızda en büyük hobiniz buysa eğer verin acımayın.

    tekrar kavuştunuz herhalde ^^ tekrar güle güle kullan .

    "cesaret isteyen pcp tufek uretimiyle hatta simdi de AT44 pump action gelistiriyorlar (ya da gelistirdiler)" birincisi "cesaretleri , bilgi -imkan ve yeteneklerini aştığı" için bu ürünler bu halleriyle piyasaya sürülüyor ve kullanıcıya ulaşıyor. Ama buna neden olan tabii ki kullanıcınında çok cesaretli olmasından kaynaklanıyor. firma benim bildiğim kadarıyla birşey geliştirmiyor, kendilerinde dünyada üretilen bütün PCPlerden birer ikişer var, ve bunları söküp inceleyip patent konusuna takılmamak üzere ufak değişikliklerle benzerini yapıp piyasaya sürüyorlar. şimdi Ar-Ge maliyeti yok iken bari Kalite için birazcık bütçe ayırsalar bu sıkıntılar yaşanmaz diye düşünüyorum.

    sonuçta "yollayın fabrikasına yapıp geri göndersinler" haricinde bu konuda bişeyler yazmaya, kafa yormaya gerek yok. bu konuda kafa yorması gereken firmanın kendisidir. o yormuyorsa, bizlere susmak kalır diye düşünüyorum.

    Ne kadar ekmek o kadar köfte bu işlerde :) at44 fiyatına daha kaliteli bir PCP var mı acaba ?

    biraz daha pahalıda olsa pompasıyla beraber bir Benjamin Discovery var, yurtdışı fiyatları ülkemize göre daha düşük ve kalite/standart olarak çok daha iyi.

    kelime oyunları "o paraya fabrikasını alırım" ile başladı hatırlatırım. bunun yanında benimkiler devede kulak kalır :)

    neyse bu konuyu fazla uzatmayalım, afiyetimiz kaçmasın. ayrıca bu milli fabrikamız güzel-kaliteli bir PCP yapsın, bende alırım. Ama güvenlik/kalite/standartlar konusunda hiçbir tereddütün kalmaması kaydıyla.

    T12 ile kaç bar kaç şarjör hesabı yapıp matematik jimnastikleri yapacağıma

    200 bar doldurup; 3 şarjör x 12 = 36 atış, bu kadar matematik yeterli, jimnastiğe hiç ihtiyaç yok ^^

    O kadar da değil Raptorx hocam.Fazla da abartmamak lazım :him:s Sizin kibritler isveçten gelirken bir kaç ülke gezmiş bir avrupa gezisi yapmış sadece o kadar diyelim ;tacli#

    siz abartınca bende abartmadım, bir T12nin fiyatı at44-10un 3-5 katı değil ki? 3-5 katı fiyata hiçbir şeyin fabrikasını da alamayız :) bunlar sizin esprinizdeki abartmalardı.

    "yanar/yanmaz" demedim "yanarken/yanmayabilir" dedim ki birşeyi abartmış değilim bence. iyiside var, ortasıda, kötüsüde. hiç fabrikasına geri gitmemişi de var, 3-5 kere gitmişide var. namlusu iyi olanı var, kötü olanı var, lw olanı var. üzerinde "lw" yazıp "lw olmayanı" var :) tüpünün 1., 2., 3., nesil olanı var.

    nesi yok? "standardı" yok malesef :(