Bugunden ıtıbaren 1 aylık ızne ayrıldım.... yaşasın izinnnn.... penude yazın penude ....
O zaman bir FT müsabakası organize et Mustafa'cığım, baya ara verdik müsabakalara ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bugunden ıtıbaren 1 aylık ızne ayrıldım.... yaşasın izinnnn.... penude yazın penude ....
O zaman bir FT müsabakası organize et Mustafa'cığım, baya ara verdik müsabakalara ![]()
Yanılıyorsun Erdem, GasRamda da aynı yağ fışkırabilir, piston önüne yağ dökülürse, GasRam ile yaylı arasındaki tek fark birinde piston yay ile itilirken diğerinde yine piston, sıkıştırılmış bir (kendi içinde pistonlu) hava ile itilir, yani atışlarda hava harcanmaz.
ben adamın yazılarını ve yazılan cevapları da okudum. dizel etkisi olduğunu sanmıyorum. üstelik bu hızı istikrarlı olarak yapıyor, ve dizelle yaptıktan sonra niye modifiyeyle uğraşsın ki? normal yaylıya basar yağı , "ben bunu yaptım" der çıkar işin içinden.
bir buluşmaya gelebilseniz bakıp yardımcı olmaya çalışalım, onun haricinde netlik büyütme arttıkça bozulmakta, ona yapacak birşey malesef yok. tabii S&B, Svarowski, Leupold vs uçuk fiyatlı bir dürbün almadıkça ![]()
Paintsaigne ben ve cem atışa gidiyoruz.. gelecek olan varsa bekliyoruz..
bizde ailecek Paintsign'a gitmiştik. sizi gördüm, yanınıza gelecekken bir baktım siz gidiyorsunuz. Evren'de ordaydı.
her atışta namludan yağ fışkırıyor
bu silah GasRam imiş, yani yaylı değil, ve yağ fışkırmaz. basınçlı havanın ani salınımı buhar gibi görünür. Dizelle olduğunu düşünsem zaten buraya koymaya gerek görmem.
bir amerikalı Gamo 1250'yi ultra modifiye ile gasramli 1080fps (36fpe) güce ulaştırmış. Her parçasıyla kendini uğraştığını belirtmiş.
RWS Super H (13.9g) .22 pellet ile 1060-1080 fps hızlar ölçmüş.
linki burada
eline sağlık, biraz olmaya başlamış. ama en sağdaki atışında öbür 3lü guruba girmesi gerekirdi. aslında promagnum nedeniyle olmuştur, kaliteli pelletle tek delik olması lazım.
güzel bir gündü, bende 3 haftadır katılamamış, arkadaşlarımı, onlarla muhabbet etmeyi / atış yapmayı özlemiştim. hasret giderdim, mutlu oldum.
iyiki varsınız.
Ufacık aletten böylesi görüntü kalitesi şaşırtıcı cidden
Cem,
optiklerde büyütme düşük ise görüntü kaliteli, büyütme fazla ise daha bozuk/karanlık oluyor zaten. cidden şaşırtıcı olan 50x ya sahip aşağıdaki dürbünün 2500 dolar/euroluk fiyatı ve 50x daki görüntü kalitesi
Bursa'daki fuarda görme imkanım oldu, dehşet ötesi...
Deneyerekde bulurumda sorayım dedim.
ayar yerlerinde, bir işaret vs yokmu? olması lazım?
uzun süren scuba tembelliği sonrası, yarın ellerim boş kalmasın diye (bu arada Rıfat niye paintsign'dan cuma günleri tüpü doldurtup almıyorsun? bak yoruluyoruz burda
) silahımı pompayla doldurmak zorunda kaldım.
tabii, tüp hacminin 680cc'ye arttırılmış olması pompalama öncesi aklıma gelince bende ruhi sıkıntılar yarattı. neyse, silahta 90bar hava vardı, pompayı soğumaya bırakıp, foruma bakarak/yazarak, arada sigara vs. molaları vererek 220bara silahı doldurdum. çok ara verince işlem 2-3 saat sürmüş ![]()
90-100bar: 20 pompa
100-110bar: 33 pompa
110-120bar: 48
120-130bar: 40
130-140bar: 46
140-150bar: 46
150-160bar: 44
160-170bar: 39
170-180bar: 37
180-190bar: 38
190-200bar: 39
200-210bar: 38
210-220bar: 42 pompa
yanlış toplamadıysam 512 pompada silah doldu, ben boşaldım
bişeyler yemem lazım ![]()
bu arada 645cc ikende 120-200bar arası yaklaşık aynı sayıda pompalamayla silah dolmuş
sıcaklık farkına verdim, bilemiyorum.
gez arpacık ile Diana kullanan birisi cevaplar bunu ancak, aslında senin bize söylemen lazım. silah senin elinde
ben malesef sadece dürbünlü kullandım/kullanıyorum.
herkez zaten yazılacakları yazmış, ama dayanamadım bende yazacağım.
yani bu gurupmalardan daha iyisi mod125le bile yapılırdı. ![]()
destekli 10m yapsana bir kaç tane, yani dürbün-silah vs.de bir problem varsa onu görürsün/görürüz en azından?
Mr. Köksal, We are gonna be there with 97K and others.
I will be there with my Glad , pump and muscles ![]()
![]()
![]()
Murat abi geçmiş olsun.
Osman abi bugün size katılamadım evi değiştirince hergün hanımı işten almak zorundayım, malum bide ramazan iftara ancak yetişebiliyorum
ama sabah ordayım inşallah.
arkadaşlar bu arada kaçta toplanıyoruz.
oo Serdar'ım gelde görüşelim yahu, özledim seni. ben gün ışıyınca oralarda olurum (umarım)
pompa işlemi devam ediyor 170 bardayım, 680cc tüp doldurmak zor oluyor malumunuz ![]()
süper bir imkan, fiyatıda çok uygun. ben şu anda yarın ki buluşma için pompa başındayım ![]()
geçmiş olsun Murat.
Kadir hayırlı olsun, hakkını verirsin sen zaten...
ateşlilerle gürültü yapıp kolluk kuvvetlerinin dikkatinin çekilmesine karşıyım, bu konu daha öncede Osman abi tarafından dile getirilmişti.
1. ve 2. çamlık havalısilahlar için kalsın, ağzımızın tadı kaçmasın.
Ah Ulan
Adamlar yine Buluşacak taşınsammı ne ankaraya....
sen kaşındın, uyuyan devi uyandırdın ![]()
![]()