RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

süper gurupman tebrikler ;d;

yalnız fotoya tıklayınca büyük halini göremiyorum?

Resmi yeniden düzenlicem birde yazı 85 gibi gözükmesin 35m atışıdır arkadaşlar

35 m ise "süper gurupman" lafımı malesef geri almak zorundayım u½%; ben 85m için "süper gurupman" demiştim. 35m de her PCP bu gurupmanı yapar, hatta hw97k vs. de rahatlıkla yapar. ;)

Merhaba arkadaşlar konuda yurt dışından havalı silah getirilemeyeceği yazılmış.Peki binlerce ateşli silah ör: Franchi...Benelli...Remington...vs köylere kadar getiriliyor da neden havalı silah gelmiyor?Gelirse nasıl bir yol izlememiz gerekir? Üzerine Gift...gibi şeyler mi yazdıralım?

Örneğin ben amazon.com'dan bir adet havlı silah almak istiyorum.Dediğiniz gibiyse benim havalı işi yattı.....Fiyatı da 519 $...

örnek verdiğiniz silahlar ülkemize distribütörü kanalıyla getirilip bayileri aracılığıyla satılmaktadır. Yurtdışından internetten sipariş veripte getirilmiyorlar.

Niye, başka hedef kağıdı mı yok? ;$.,

Yani ben bildiğiniz gibi bu işin acemisiyim ama iyi bir okçuyum ve ikisi de nihayetinde atış sporu olduğu için okçuluktan yola çıkarak böyle bir soru sordum... Yanlışsa kusura bakmayın, bilmişlik taslamak için sormadım...

Sevgiler,

dürbün sıfırlama ile vuruş noktası aynı olduğunda (silah aslında böyle sıfırlanır) . diyelimki hedefin göbeğine nişan alıp orayı vuruyorsunuz, 3-5 atış sonra nişan noktası yırtılmış/delinmiş olacağından aynı yere nişan almakta güçlük çekilir, ve gurupman büyüyebilir. Bu nedenle nişan noktasının hep düzgün kalması için nişan noktası ile vuruş noktası farklı olmalıdır.

Dün bütün gün buluşma varmı, bi buluşma olsa da katılsam diye bekledim ama hiçbirşey yoktu.. şimdi bu buluşmayı görünce katılamadığım için üzüldüm...kaç haftadır katılmayı bekliyordum ;( ..
    1 gün bende gelicem ama çok pis hırs yaptım... ;şrofls;.

buyrun gelin, Osman abi bugünkü buluşmayı "yıldırım operasyonu" şeklinde yapmış :)

arkadaşım pcp almayı düşünüyor ama pcp yi bilmiyor eğer memnun kalırsa ki bence kalacaktır model yükseltecek.
    deneme için alacak.ayrıca pcp sahibi olmak isteyipte maddi gücü olmayanlarıda düşünmek lazım.

bence sizinkiyle biraz atış yapsın, sonra karar versin. ben bu işe 25TL lik bir havalı tabanca ile başladım. kral cfx, gamo cfx, hw97k 4.5, hw97k 5.5, hw100, gladiator.

keşke hw97k ile başlasaymışım, önceki silahlarla doğruyu bulana kadar çok para kaybım oldu. bunları başkasının yaşamasını istemem, o nedenle söyledim. ayrıca bu yolu birçok arkadaşımda yaşadı, bu işe gönül verildiyse iyi ekipmanla başlamak sizi vakit ve para kaybından korur.

webley raider, orjinal tasarımın ülkemizde geliştirilmiş 10lu modeli, at44 ise üreticinin diğer marka pcpleri inceleyip, söküp-bakıp benzeştirip/buluşturup yaptığı kendi tasarımı.

150 bardan 36atış 100 bara düşmüş, yani toplam 36 atışda 50 bar harcamış buda demek oluyorki her atışda yaklaşık 1.4 bar hava harcamış.
    Güçlü bir silah olsaydı yani o sitesinde verdiği hız rakamlarında atsaydı, stabilitesini geçtim, atış başına en az 2 bar hava harcaması gerekiyordu ki 1.4 bar; standart bir PCP nin atış başına harcadığı yaklaşık hava miktarıdır.
    Not: Şayet, 150 -100 bar arası Valfin max. açtığı aralık ise ( max. hızın atış bar aralığı ise ), Yukarıdaki söylediklerim geçerlidir.
    selamlar...

silahın tüp hacmi ne olacak? 320cc tüp hacmine sahip bir silahla 180cc tüp hacmine sahip silah her atışta 1.4 bar (veya herneyse) harcıyorsa aynı hızda ve aynı adette atış yapıyor diyebilirmiyiz?

Arkadaslar evanixin kütük tetiklidir weya stabil atişi 5-6 taneDİR bunlairn hepsi BOŞ laf ;#taban^l
    150 bar doldurup 36 atiş yapabiliyosunuz 150 barda iken 2 çelik saci delip geciyor ve cok guclu bi ses cikartiyor gorunusude mukemmel hawali tufek demiyor goren bence bu silah kuş tavşan icin deil ceylan avlayabilirsiniz buyuk bas hayvanında vicuduna girer kafatasinada girer attigi sacmalar bence denemedim ama 2 çelik sacdan kalin degildir heralde buyuk bas hayvanin kafa tasi:)

Bunlar sizin için boş olabilir, güle güle kullanın. Forumlarda bu silahların hız ölçümleri yayınlanması yanısıra kendi sitesinde de atış serilerinin hızları ve tetik ağırlıkları verilmiş, pek boş değil 6-7 atış sonra hızı düşmeye başlıyor ve gittikçe düşüyor. tetiği PCPlerde bulunan en ağır tetik. başka PCPlerle atış yapmadan bu kadar kesin konuşmayın bence.

dünyada PCP'ler değerlendirilirken gücünden önce:
    1. stabil atış sayısı
    2. tetik ağırlığı
    gözönüne alınıyor. inanın dünyaca ünlü PCP üreten markaların hepsi Evanix kadar güçlü PCPler üretebilir. Sizce niye üretmiyorlar? o kadar ağır tetikli silahta üretirler, niye üretmiyorlar?

AR6ile de S10 ilede atış yapma fırsatım oldu, ikisi arasında tercih yapmak zorunda kalsam S10u seçerdim. Tek PCP sahibi olacaksamda hiçbirini seçmezdim. Zevklerle renkler tartışılmaz, güç isteyenler buyursunlar Evanix alsınlar. Ama aka kara/karaya ak demenin alemi yok.

önemli olan silahınızı sevmenizdir, silahınızı seviyorsanız tetiği hafif, stabil atış sayısı size çok gelebilir. Mühim olan bu hobiden keyif almaktır.