hayırlı olsun, güle güle kullanın.
RaptorX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Yeni Tüfeğim Webley Raider 10 Pcp yarın kargo ile gelecek yetiştirip bende katılmak istiyorum

hayırlı olsun, sen laf dinlemiyorsun
hw97k yeni aldığın silaha 5 basar, üstelik güvenli bir silah 
-
ben tabii ki varım

-
Ben Hasana değil aynı zamanda sana yanıt verdim Erdem ama yok benim eşek dişi olacak dersen sorun yok

evet helyumu biz bulamıyoruz, eşek dişi olsun

-
Basıncı hangi gaz kullanıyorsan sonucu etkilemez diyemeyiz, tabi azot ile kuru hava arasında hiç fark yok iken helyum gazı kulanırsan ciddi hızlar elde edersin ama o gazda aşırı ince olduğu için tüpte uzun süre tutamazsın.
Hasan burada pompa ile scuba arasındaki farkı sormuş, helyum nerden çıktı?

Helyum: sıvı havanın fraksiyonlu destilasyonundan elde edilir. Havadan hafif olması uçan balonlarda kullanılabilmesini sağlar. Hidrojen gibi yanıcı-patlayıcı özelliği olmadığı için de oldukça güvenlidir ama bu güvenlik pahalı olduğu için bu madde pek kullanılmamaktadır. Pahalı olmasının nedeni evren de hidrojenden sonra en çok bulunan element olmasına ve dünya atmosferinde 1/200.000 oranında bulunmasına rağmen, sıvı havanın ayrımsal damıtılmasıyla elde edilemez. Bunun sebebi, Helyumun atmosferdeki diğer bir çok gazın aksine Joul-Thompson katsayısının pozitif olmayışıdır. Bu da onun sıkıştırılmak suretiyle sıvılaştırılmasını engeller ve de havadan elde edilmesini imkansız hale getirir.
-
bence farketmez, hızı sağlayan basınç. basıncı hangi gazın sağladığı sonucu etkilemez.
-
düşme konusunda ağırlık yanısıra BC'nin önemi büyük, örneğin önceki yaz hw100 ile gamo promagnum ile sıfırlama yapmıştım, mesafe 120-130m vardı, daha sonra Diana HighPower attım 21,1g olmasına rağmen yaklaşık aynı yeri vurduğunu gördüm

-
Amerika'da dürbünler diğer ülkelere göre çok daha hesaplı.
benim tavsiyem:
1. yandan parallaks
2. min 10m/yarda parallaks yapabilen
3. 6-24x veya 8-32x büyütmelimesela amerika'da Bushnell Banner 6-24x50 Mil-dot dürbünler 120USD civarında yanlış hatırlamıyorsam. önden parallaks ama o fiyata gayet güzel bir dürbün.
eğer daha hafif olsun derseniz ilk iki madde yine olmak kaydıyla min. 4-12 veya 4-16 bir dürbün alın derim.
-
Ankara rutubetli olmamasına rağmen ben silahın kutusu içine 3-5 adet sanırım silica (rutubet alıcı) elektronik eşya kutularından çıkan küçük poşetlerden koyuyorum. herhalde rutubet konusunda işe yarıyordur.
-
konu siz tarafından sonradan bildirilip, sizinde içinize sindiyse bizim yapabileceğimiz birşey yok. bu alışveriş sonuçta ikinizin arasında olmuştur.
ancak bugün 2 kalem olur, yarın başka birşey olur.
satın alacak kişilerin dikkatli olması ve ne aldıklarını bilmeleri gerekir, ancak satıcının eksik/ilandan farklı mal göndermesi hiç hoş bir durum değil .
bu tür olayları lütfen zamanında bildirin, sonuçta güvene dayalı bir sistem, güvenilir ve güvenilir olmayan kişiler belirlensin.
-
hayırlı olsun.
ancak eğer satıcı ilanda belirttiği malzemelerin bir kısmını satıştan çektiyse ilanında düzeltme yapmak, veya en azından alıcıya son durumunu bildirmek ve onun üzerinden anlaşma yapmalıdır. İlan içeriğinin tamamını göndermek zorunda, veya içinden bişeyler eksilttiyse (fiyatı düşmeyebilir) bunu satışı yapacağı kişiye önceden bildirmek zorundadır diye düşünüyorum.
bunun aksi birşey yapıldıysa bence satıcı yanlış yapmış.
not: bu tür durumları bildirirseniz, önlem alma imkanımız olur.
-
Mustafa fotolar için ellerine sağlık,
sonuncu ben olmuşumdur, bugün berbattım. ama zevkli bir gündü

-
bugün gladiatör ile biraz krono ölçümü daha yaptım, deney maksatlı. geçen hafta namluyu söküp takmış olduğumdan bir deneyeyim dedim. silahın hızları bariz bir şekilde artmış önceki ölçümlerime göre. sıcaklık farkı olabilirmi bilmiyorum. ama tam güçte çok fark görmesemde 970-980 fps hız ölçtüm.
orta güçte : 820-830 fps ölçtüm (eskiden 780 fps civarı ölçmüştüm)
düşük güçte: 670-680 fps ölçtüm ( eskiden 640-650fps civarı ölçmüştüm)bu konuyu önümüzdeki hafta sonu irdelemeyi düşünüyorum
biraz pellet yakacaz ama sizler için feda olsun 
-
bende kolesterol ve trigliserid yüzünden 1-1.5 aydır rejime girdim, 4-5kg verdim, pompa işi beni zorlamaya başlayabilir, hedefim 79kg a düşmek
yani 5kg daha vermek istiyorum. -
forumu araştırırsanız, bol bol kullanan var. ben varım, Ankara'da benim bildiğim 4 tane daha var, memnunuz. Bursa'da bir arkadaştada var, onunla da görüşün isterseniz.
-
gmby Mustafa yat uyu bakayım, uyanamayacaksın yarın yine

-
ben namlu içindeki o-ringi zaman zaman kontrol ediyorum, ama bir problem görmedim ve hiç değiştirmedim
arasıra silikon gres sürüyorum.namlu dışı (2 tane var) dipçik tarafı o-ring zedelenmişti (2-3 kere namluyu sökmüştüm temizlemek için) sanırım takarken zedelemişim. geçen hafta onu değiştirdim.
-
bende birazdan 316 pompa yapıp yatacağım

-
ısınmaya başlamışsınız
ama dürbünden şişenin kırılması ne kadar güzel oluyor değilmi? özellikle 100metre ve ötesinde 
-