RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu aldığım da paralaks ayarlı ama limit 50 yarda gayet güzel.Tavsiye için teşekkürler.Leupold bir tane buldum ama sanıyorum 3-9 idi, fakat gerçekten inanılmaz kaliteli ve süper net.Zaten nikon markasına bir zafım var fotoğraf makinem,normal dürbünüm vede fx dürbünüm de nikon oldu,ben çok memnunum.İşin komik yanı ayak bulamadım sizden 1 inçlik ayak siparişim olacak dönünce... :) Şikago dan saygılarım ve sevgilerimle...

min. 50 yarda ise sıkıntı yaşayacağınızı üzülerek bildirmek isterim. hele yüksek büyütmelerde 45 m (50 yarda) den yakındaki hedefleri net görmeniz imkansız diyebilirim, malesef. :(

hayırlı olsun, skyplume'da Nikon Buckmaster mil-dot var. gayet kaliteli optikleri var. ama sanırım 25yarda altında odaklama yapamıyor. kendisi daha iyi anlatır.

bende geçenlerde basınç 130bara falan düştü, 20-30m ye küp şekerler koyduk, takır takır attım bayağı. baktım manometre 125bar civarına düşmüş ^^

silahın dengesi tek kelimeyle harika, arka tüp nedeniyle ön tarafı hafif ve vücuda çok güzel oturuyor. en azından bana öyle geliyor. üstelik boyunun kısa olması da benim çok beğendiğim bir özellik. ;duello;

isveçli olması lazım ama olsun sevgili sevgilidir.

saygılar

aşkın gözü kördür ^^ tekrar hayırlı olsun Mustafa ;d;

hikaye özetle:
    Mustafa en son buluşmanın sonunda bana "şunu verde biraz atayım" dedi, 3-5 şarjör attı, "yahu ne dengeli tüfekmiş" dedi, sonra "bir gurupman yapayım" dedi. gurupman sonrası "alsammı acaba? nasıl olur?" dedi. sonrası böyle oldu ;şrofls;.

optik merkezlemesi doğru bir dürbün ile parallaks hataları minimize edilmiş oluyor. bu durumda özellikle müsabakalarda (mesafe tahmininin doğru yapılması gereken durumlarda) 12ftlb ve altı güçteki silahlarda büyük önem kazanıyor. daha net ve parlak görüntü alıyorsunuz, mesafeyi doğru ölçüyorsunuz vs vs. ayrıca taretlerin yayları stress altında durmuyor/çalışmıyor ve bu yaylar yorulmamış olduğundan her zaman doğru ayar yapılabiliyor.

bizim için lüks ama mükemmeliyetçi ve yarışmacılar için gerekli bir ayar yöntemi.

hadi AnkaraTeam yapalım artık şu 1. ayağı:

geçen yapamadığımız müsabakadaki görevlilerin hepsi gelebiliyormu? sağdan say ;şrofls;.

1. Mrmataracı (sayı hakemlerinin skorlarını tutmalı, yarışmaya hakim olmalı bu nedenle ilk sıra)
    2. kyucel (herkezin skorunu tutacak)
    3. raptorx (herkezin skorunu tutacak)
    4. gmby (atışından önce ilk 3 görevlinin, kendi atışları sonrasında herkezin antrenmanını denetleyecek, atışını bitirmeden antrenman başlamayacak)
    5. serdarhavsut (hedefleri yarışma sırasında kontrol-bakım yapacak)
    6. eblemis (atışlarını bitirip güvenliği sağlayacak) ???? Evren sen gelemeyecektin galiba. gerçi cumartesi vize sınavı olmaz ;şrofls;.
    7.
    8.
    9......

Osman abi sende portatif bir masa vardı, onu getirmen mümkünmü? antrenman/sıfırlama için rest yaparız diye düşündüm?

not: bu arada Ed'de gelebilir, çağırdım. Onda da 1 adet sincap hedef varmış.

yabancı forumlardan birinde "optik merkezleme" işini basit ve hızlı bir şekilde yapılmasına dair bir yöntem anlatılmış. Sizlerle paylaşmak istedim, kendim denemedim, ancak doğru çıkarsa bu konu burada kalmalı, yanlışsa sileriz ^^

1. önce dürbünü en düşük büyütmeye getirin.
    2. sonra parallaks ayarını sonsuza getirin.
    3. Parlak aydınlatmalı banyo gibi bir yer bulun.
    4. objektif ucunu aynaya yaslayın, tam düzgün olarak. yalnız ellerinizle ışığı engellemeyin.
    5. gözünüzü dürbüne yaklaştırıp-uzaklaştırarak artıkıl ve gölgesini görmeye çalışın (2 artıkıl varmış gibi göreceksiniz.)
    6. şimdi ayar taretleriyle oynayarak iki artıkılı (aslı ve gölgesi) birbirine çakıştırın.

işte dürbününüz optik olarak merkezlendi.

(umarım doğrudur) ;şrofls;.