RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Teşekkür ederim Üstad.Tam tahmin ettiğim gibi kaliteli iyi ama çok iyi değiller. Peki orjinallerinden ithal edebilme gibi bir durum söz konusu olamazmı. Yoksa astarı yüzünden pahalıya mı gelir bu kriz ortamında.

her türlü astarı yüzünden pahalıya gelir. hele Gamo pellet için bu işe hiç girilmez. Pellet kurşundan olduğu için ağırlığı fazla, dolayısıyla kargo ücretleride çok yüksek olur. Normal postayla daha ucuza gelebilir ama yolda başına neler gelir, ezilir-ezilmez, o riske bence girilmez.

ucuz (kalitesiz daha doğru) pelletler hiç bir silahta iyi sonuç vermez. Sonuçta isabetsiz olmalarının nedeni pelletin şekil-ağırlık-kafa ve etek çaplarının standart olmayışı ve üzerindeki kalıp izleri/çapaklardır. Böyle bir pelleti hangi silahla atarsanız atın başarılı sonuç alamazsınız. Aynı şekilde iyi, kaliteli pelletler her silahta kalitesiz pelletlere oranla daha iyi sonuç verir.

bence 30-35 atış yapar? bunu bir kenara yaz Cem :)
    ayrıca ufak tefek değişiklik demişsin ama bunlar yapıldığında silahın 2 önemli dezavantajı ortadan kalkmış olur, gayet şugar olur.

Ekrem, ben dahada cazip bir örnek vereyim Ankarada ithal havalı silah ve mühimmatı satan tek av bayisi şu andaki JSB peletlerinin distürübütörü olan bayiinin ilk yeri olan kızılay sakaryada ki Altıntaşav bayiinde, Gamo markalı peletler bundan 8-10 yıl önce yaklaşık 10-15 o zamanın parasıyla milyona satılırdı 250 lik kutu hadi at atabilirsen.

Sakarya'daki yerleri evlere şenlik zaten, geçen yaz bile gamo pelletlere 2 kat fiyat istemişlerdi. Dedim "herhalde bunlar ticaret yapmak istemiyor, sadece adresleri belli olsun" istiyorlar.

Alakanıza ve yardımlarınıza çok teşekkür ederim,her sorumda olduğu gibi Hızır gibi yetişiyorsunuz.Çok sağolun,tecrübenizi ve öğüdünüzü dikkate alıcam. :thumbup:

estağfurullah, Bursa'ya gelirsem tanışırız. Ayrıca dediğim gibi benim düşüncem budur, 5-10 atış yapma imkanım oldu, ama elime ve aklıma yapışmadı bu silah. benim bu silahta beğenmediğim noktalar:

1. çok güçlü (ama gücü nedeniyle stabil atış sayısı çok düşük) hız ölçümlerinde tabloyu görmüşsünüzdür.
    2. tetiği ağır, ve ayar imkanı yok.

yoksa silahın görüntüsü güzel, malzeme-işçilik vasat. zaten çoğu Çin, Kore silahları gibi bu işin öncülüğünü yapmış Avrupa firmalarından kopyalanarak alınmış parçalara-mekanizmalara sahipler. Bu silah av silahı, zaten adı da "hunting master". Ama benim yaptığım hobiye uygun değil, kağıt delmek için bu güce ihtiyacım yok, cumartesi günü gladiatorle en kısık güçte 20-30metrelerde küp şeker vurdum. Ayrıca 10 atışta bir silahı doldurmakta istemiyorum.

Sahipleride düşüncelerini yazarlarsa sizin için daha doğru olur, çünkü havalı tüfeklerden isteklerimiz/beklentilerimiz farklı olabilir.

Forum dostlarım merhaba.Forumda Evanix hakkında yazılara baktım ama pek açıklayıcı bişey ,daha doğrusu ayrıntıya rastlamadım.AT 44 ümden çok memnunum ancak Evanix in çıkış hızı oldukça düşündürücü geldi bana resmen aklımı çeldi.öğrenmek istediğim at 44 üm 5.5 mm.de 295 mm/sn Evanix AR 6 ise 400 ün üzerinde.Bu yüksek sürat hedef sapması daha doğrusu gruplamada açılım ve sapma yaparmı,deneyen arkadaş varmı???Yardımlarınızı bekliyorum.Eğer olumlu olursa 5.5 Evanix'i ayırttım ,bekliyor;yarın akşam AT 44 ile de ğiştirem :thumbup: ,Şimdiden teşekkürler,Saygılarımla... g;$i

evanix1

evanix2

evanix3

evanix4

evanix5

ben bu kadar bulabildim, ararsanız fazlasıda çıkar sanırım. bence başarılı ve gerekli bir silah değil, ama zevklerle renkler tartışılmaz, istiyorsanız edinin.

bu yöntemde kullanılabilir, ancak sorun şuki bendeki dürbünde mil-dot olmasına rağmen böyle dürbünün sınırlarına kadar giden mil-dot yok, ayrıca zoomu değiştirdiğinizde bu noktalar değişiyor. durum böyle olunca bunu sağlıklı kullanmak pek mümkün değil. buna en yakın mil-dot artıkıl, Nikko Nighteater serisi dürbünlerde bulunan "extended mil-dot" artıkıl. böyle bir mil-dota sahip dürbün ve biraz pratikle tabiiki kullanılabilir.

güzel olabilir, ama ben daha önce yazdığım gibi dürbünün kliklerini bozmaktan korkuyorum açıkçası. şu anda yaklaşık olarak 50-60-70-80-90-100metreleri kliklerden ayarlayabiliyorum (chairgun sağolsun), 20-50metre arasınıda tam güçte direk vuruyor Gladiator sağolsun.

ama cırt-cırt 50m, cırt cırt 100m derken dürbün bozulursa çok canım sıkılır, güzel ülkemde bulunmuyor namussuz ;şrofls;.