RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bende gelirim, görevi siz verin ben yapayım x;.z

Serdar sence bir mahsuru yoksa hedef sorumlusu sen oluver.

gmby sende antrenman hedefleri sorumlusu oluver.

böylece bütün görevliler belirlenmiş oluyor. aklında soru olan yazsın, varsa fikirlerini paylaşsın, yarışma sırasında "keşke" demeyelim?

not: bu arada yarışmaya katılım/kayıt bedeli 2TL/yarışmacı yapalım, şampiyona ödülleri için para toplanmış olsun. katılım bedelleri, kayıt sırasında "yarışma direktörü" ne nakten ve defaten ödensin.

Ben ağalığa talibim ;şrofls;.

tamam sen yarışma direktörü ol, biliyorsun ağa iaşe bedellerini falan cepten öder ;şrofls;.

kuralları biliyorsun zaten, görevlileri koordine etmek, yarışmanın yapılmasını sağlamak senin görevin artık (bu arada 5 hedef Mustafa'da olduğundan, onun o gün ve doğru saatte orada olmasını sağlamakta senin görevin. bunu beceremezsen zaten yarışma falan yapılamaz, haberin olsun ;lol;;kihhik,;şrofls;.;şrofls;.

Ben puan tablolarını kişi ve hedef sayısına göre hazırlamayı üstleniyorum...

Kamuran (sayı hakemi 1) bu durumda sen 10 hedef-3 turluk bir boş tablo hazırlarsan iyi olur.

Evren sen güvenlik sorumlusu olur musun? veya başka bir göreve talip misin?

diğer arkadaşlarda talip oldukları görevi yazarlarsa? onları belirleyelim.

böyle seviyeli tartışmalar her zaman keyifli olur. tartışmadan doğruları bulmak zor ^^ ama burada bence tek doğru yoktu, bende bunu dile getirdim.

hocam yanlışım varsa özür diliyorum,özellikle bu pellet le ilgili bir yazıya rastlamadığım ve merak ettiğim için böyle bir konu açma ihtiyacı duydum,saygılar

estağfurullah,
    ancak bir pelletin esamesi geçmiyorsa pek matah bişey değil demektir. ayrıca bende 2 yıl önce bu işlere başladığımda 1 kutu alıp 4.5mm hw97k da kullandım. isabetliliği iyi değildi, ancak metal bir kapı aynasına diğer pelletler hiç birşey yapmazken, rocket ile vurunca yamultmuştu.

yine Gamo Raptor hafif olması nedeniyle yüksek süratlere ulaşsada 10-15metreden sonra isabetlilik beklemeyin. ondanda 1 kutu almış ancak pek kullanmamıştım. bu arada nickimde oradan geliyor, bunlar yeni çıkmıştı o zamanlar, bende ilk başlayan herkeste olduğu gibi pellet hızına takılmış ve Raptor'un sonuna bir x ekleyerek bu nicki almıştım :)

şimdiye kadar anlayamayan arkadaşlar için SI sistemine çevirdim hız değerlerini:

hızlar SI sistemi kullanılarak ve mm/saniye olarak verilmiştir. ülkemize ve forumumuza metrik sistem hayırlı olsun ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.

1. 256337
    2. 254813
    3. 257556
    4. 255422
    5. 257556
    6. 256642
    7. 256642
    8. 256642
    9. 256337
    10. 255727
    11. 258470
    12. 257861
    13. 257556
    14. 256946(1. şarjör)

15. 258470
    16. 256946
    17. 257556
    18. 259385
    19. 259385
    20. 257861
    21. 258775
    22. 258470
    23. 258775
    24. 258166
    25. 258470
    26. 257251
    27. 258470
    28. 256946 (2. şarjör)

29. 256032
    30. 257861
    31. 256032
    32. 259080
    33. 257251
    34. 259080
    35. 260604
    36. 258775
    37. 259690
    38. 257556
    39. 259080
    40. 257556
    41. 257556
    42. 256032 (3. şarjör)

Erdem abi senin mesajlarındaki ölçü birimlerini metrik sisteme çevireceğim. ;lol;

bende senin mesajlardakileri İngiliz Sitemine çeviririm.

Deniz, bu arada ABD İngiltere ve diğer eski İngiliz sömürgeleri metrik sisteme geçmeden sakın gitme, bu inatçılıkla birimleri çevirmez aç ve susuz kalırsın ;şrofls;. yanında çevrimi yapacak birisiyle git mutlaka ;lol;

arkadaşlar,gamo nun ürettiği,ucunda çelik bilye olan pelleti kullanan arkadaşlar varmı?varsa hangi silahla neler yapabiliyor bu pellet,bilgilendirirseniz sevinirim,saygılarairgunturk.png

hemen herkez kullanmıştır, mod460 4.5mm de kullanacaksın sanırım? isabet ettirirseniz diğer pelletlerin yaptığından biraz daha sert bir darbe vuruyor hedefe. kurşuna göre sert bir maddenin hedefe uyguladığı noktasal gücün farkından kaynaklanan bir durum.

her aklınıza gelen soru için konu açmadan önce forumu araştırıp okursanız iyi olur.

herkes çevirim tablolarının olduğunu biliyor arkadaşlar.bunu neden vurguluyorsunuz sürekli.bu şekilde çevirim tablolarının varolduğunu ve varolacağnı bu metrik sistemi kabul eden ''bilim adamları akademisi'' de biliyordu.sizce neden bu sistemi geliştirdiler?bir standart yakalamak için.bu iyi bir şey değil mi?

belki konuyu açan arkadaşımız bilmiyordu? veya bu konuyu okuyan arkadaşlardan bilmeyenler olacak :)
    standart tabii ki iyi birşeydir, ama takıntı haline getirmenin anlamı yok. zaten alakalı bilgiler 8 değişik birim sisteminde yayınlanmıyorki onu 1-2 ye indirelim? vay amma karışık diyelim :)

bence:
    grain, grama göre daha hassas. örneğin pellet ağırlıkları 0,1gram gibi aralıklarla artmıyor vs.
    fps, mps'ye göre daha hassas. silahların hızlarıda 1 mps aralıklarla farketmiyor.

ama bir konuyu yazan nicelikleri ve birimlerini doğru yazdığı sürece iki sistemin birimleriylede yazabilir, bence farketmez. ama ben Amerikan sistemini kullanacağım ;şrofls;.

erdem abinin söylediklerinin de konuyla ilgisi yok.isteyen istediğini kullansın demek yanlış.çünkü konunun tartışlan boyutu tam olarak o değil.her konuda olduğu gibi ölçü birimlerinde de standartlaşma önemlidir.anlaşılırlık sağlar.tabi bu ingiliz ölçü birimlerini kullananları baskı ve tehdit yoluyla metrik sisteme döndüreceğiz anlamına gelmiyor. :)

nasıl konuyla alakası yok? ...
    bir arkadaşımız bu SI sistemini kullanalımmı? diye sormuş. sen "tabii kullanalım" demişsin. bende "isteyen istediğini kullansın" demişim.

standartlaşmaya gelince, "metre" yerine "kulaç" kullanalım diyen yok. ayrıca gurupman yapınca 50 yarda gurupmanım diyende yok (ki denmesinde bir sakınca yok bence, isteyen metreye isteyen dekametreye çevirir, kendisine hangisi anlam ifade ediyorsa). bunlarda (yarda, fps, grain vs) bilinen kullanılan birimler, bunları bilmeyen adamın 7-8 yaşında olması lazım. ayrıca bilmemek değil öğrenmemek ayıp ^^

ben açıkça söyleyeyim, şimdiye kadar takıntım yoktu ama: bundan sonra silah hızını fps, pellet ağırlığını grain, silahın gücünü ftlb olarak özellikle yazacağım (zaten öyle yapıyordum ;şrofls;. ), zahmet edip uğraşmayana bişey ifade etmesin g;$i

m/s, gram, joule kullananlarada hiç hayırım olmaz, ihtiyacım varsa çevirir neymiş öğrenirim.

bilgiler rakamsal olarak doğru, birimleride doğru olarak belirtildiyse hiç bir şey farketmez. forumda çevrim programlarıda var zaten. İsteyen istediği birimle yazabilir, kendi istediğine ise okuyan kolayca çevirebilir. Zorla kimseyi pellet ağırlığını gram olarak girin silahın hızını m/s olarak yazın diyemeyiz.

ayrıca çoğu pellet kutusunda ve satış yapan sitelerde ağırlığı grain olarak veriliyor. ben 14.3grain, 16grain ve 21,10grain pelletlerin ne olduğunu biliyor fakat bunların gram karşılığını bilmiyorum. ama gram olarak ağırlık yazan kişiye niye grain olarak yazmadın demem. araştırır çevirir ağırlığını bulurum. Üstelik ilköğretimden başalayarak birimlerin çevrilmesi okullarda öğretiliyor.

herşeyi hap yapmanın alemi yok, çevirin bulun derim. ^^