ellerine sağlık ![]()
RaptorX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ankara teami karşımıza aldık.yakında pes ederim.

yok ben pes etmeyeceğini biliyorum.

ama "saçma" demek hakikaten çok saçma

-
bende ürünlerinin arkasında olanları desteklerim.
tek şartla: aynı hatayı tekrarlamamak.
not: bu silahları az bir vakit-para harcayarak düzeltmeyerek. Milli serveti heder etmektedirler.
açıklama: yaşattıkları cansıkıntıları-garantiden harcadıkları paralar-değiştirdikleri tüfekler/parçalar, nakliye/kargo paraları gibi paralar Milli Servet'tir ve inatçılıkları nedeniyle heder olmaktadır. Üstelik bir ticarethanenin ilk düşünmesi gereken kendi karlılıklarınıda düşürmektedir, isimlerinin değerini de.
-
örneğin "serpme" ağlar var, serpilerek atılıyor. saçma da onun gibi bir adlandırma olmuş, ve bizim mühimmata saçma demek "saçma"dır.

-
ben burada müdahil olmak istiyorum

bana saçma demek hakikaten saçma geliyor. ama anlatırken anlamayanlara "tek saçma atan" gibi bişey söyleyince bazıları anlıyor. Ama bence saçma av fişeklerinin içine doldurulan, numaraları olan (ben bilmiyorum) küçük küresel kurşun tanelerdir.
saçıldığı ve geniş alanda tahribat yarattıklarından "saçma" adı verildiğini sanıyorum. bizim havalı silahlarla attığımızda ise dağılmaması tercih ediliyor.yani saçılmaması (saçma olmaması) gerekiyor. bu nedenle "saçma" terimi yanlıştır ve adı pellet olmalıdır.
-
Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu

-
bence 20-25g ile uğraşma, 21 g. H&N ve 22g Gamo pellet zaten var.
-
''saçma'' seçeneğini işaretleyen arkadaşları gönülden tebrik ediyorum.

anket sonucu ne çıkarsa çıksın ben pellet diyeceğim diyen arkadaşı da esefle kınıyorum.

pellete saçma diyecek kadar saçma'lamanın alemi yok

-
tebrikler, Çukurova Team .
havada nefis, etlerde

-
29 Şubat tarihi 2012 yılından önce olmayacak. Bu kadar beklemeyin gelin bu buluşmayı 1 Mart 2009 tarihinde yapın

-
İyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim. İsim konusunda çalışmalıyız ama
Ayrıca o pelletin içi oyuk olanları 2,4 gram (37 Grain) ve dolu olanlar 3 gram (46 grain) civarındaboyları kaç mm.? şarjörlerin hepsine uyuyormu? birde dediğim gibi ağırlıkları 30g civarı tutmanızda fayda var. mesela 30 oyuk, 37 dolusu gibi. ayrıca bu mermilerin değişik yaylı-pcp silahlarla isabetlilik testlerini yapıp, şekilsel değişikliklerle en isabetli hale getirmek gerekir.
-
Emeğinize sağlık. ama o pellet en az 40-50g ağırlığa sahip gibime geliyor. O kadar ağır bir pelleti her silah atamaz ve atabilende çok yavaş atabilir.
Bence .22 pellette ağırlığı 30g civarında tutmak gerekir. 30g lik bir pelleti örneğin Gladiator yaklaşık 700fps hızla atar ve 50metrede yaklaşık 12-15cm düşme yaparken 50g lik bir pelleti 540fps hızla atabilir ve 50metrede 25-30cm düşme yapar.
Ayrıca boyunun uzunluğunuda ayarlamak gerekir, her pcp silahın şarjörüne sığabilmeliki pazarı/kullanıcısı geniş olsun.
-
ben 12 Mart'a kadar izinliyim. bol bol atış yapmayı düşünüyorum

-
-500lük .22 FX Pellet istiyorum, 16g, 4 kutu olsun.
- abi burda mı yiyeceksin? paket mi yaptırayım?-500lük .22 FX Pellet istiyorum, 16g, 4 kutu olsun.
- reçetesiz satmıyoruz abi.

saçma'lamayınnn
-
-
Köksal fotolar için teşekkürler, ama 1 tanesinde bile yokum

-
güzeldi, ne cevizler kırdık

herkeze teşekkürler
-
SLM ARKADASLAR HAVALI SILAH MERAKLILARI ANTALYA DA IKAMET EDENLER. AKTIVITE YAPALIM BULUSUP TANISALIM
forumda KÜÇÜK harflerle yazışıyoruz.
teşekkürler
-
abi seni yanımıza çekemeyeceğiz.senden umudu kestim.

e saçma'lıyorsun

-
aynı kavramı karşılayan ''saçma'' var elimizde.hem de biliniyor.neden ingilizceden uyarlanan kelimeyi kullanalım ki?
kavram bir nesnenin zihindeki yansımasıdır.kavramları ifade ederken kelimeler kullanılır.birçok yerde ''saçma'' dendiğinde zihinde oluşan şey bizim isim bulmaya çalıştığımız şeydir.''pelet'' kelimesinin o malum kavramı karşıladığını karşınızdaki kişiye öğretmezseniz adamın kafasında canlanacak şey büyük ihtimalle başka şeyler olacak ya da hiçbirşey olmayacaktır.şu an o malum kavramı açıklayan kelime ''saçma''dır.ha belki ilerde 'pelet'' olur.tıpkı kompüter'in bilgisayar olduğu gibi.dilin canlılığı da burdan gelir.şu an saçmaya pelet demek zorlama bir şekilde kavram yaratmak olur.yapay olur.
bu açıklaman çok "saçma" olmuş, kusura bakma

saçma'lamayınnn
-
abi bende de baba yadigarı kurmalı bir Omega var (1972-1974 arasıdır) , kadranı küflenip kabardı, ve saat çalışmıyor.