sıcaklık düşünce 5-10 bar azalabilir basınç.
RaptorX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
hava hakikaten nefisti, ben malzemesiz gidebildim ama arkadaşlar sağolsun "atışsız dönmedim"

dün hava böyle olsaydı, hava kararana kadar dönmezdik sanırım

-
ben bir tane dürbün görmüştüm su terazisi dürbünün içindeydi
daha kullanışlı bencekullanışlı çok şey varda burada bulunmuyor, söylediğin dürbün Konus marka.
-
yüksek zoomlu dürbünleri kullandıkça seversiniz.
birincisi eğer tüfeği titretiyorsanız bu dürbün nedeniyle değil biliyorsunuz. tüfeği siz titretirsiniz, ama küçük zoomlu dürbünde bunu farketmez veya az farkederken, büyük zoomda "amma titretiyorum" olarak algılarsınız. Büyük zoomun bence en büyük dezavantajı mecburen ağır bir dürbün olması ve sizi ayakta atışlarda yormasıdır diyebilirim. Yaşayabileceğiniz ikinci sıkıntı ise görüş alanının dar olması nedeniyle hareketli av takibi yapmak zordur, ve alışana kadar "benim hedefim nerde" diye aranırsınız. Ama bu sıkıntıyı dürbünü düşük zooma getirip kullanarak aşabilirsiniz.eğer havalısilahla kullanacaksanız büyük zoom size şu yönde yardımcı olur,
1. alan derinliğinin az olması nedeniyle mesafe tahminini daha doğru yapabilir ve ona göre nişan alabilirsiniz.
2. uzaktaki küçük hedefleri kolayca görüp, daha büyük hedeflerde ise "neresinden vursam" lüksünü yaşatır.umarım yardımcı olabilmişimdir.
keyifli atışlar
-
1. hızlı dolum yuvası için tıpa: yabancı forumlarda görmüştüm, hw100de de var, buna niye olmasın dedim, Termopl sağolsun "neden olmasın" dedi
[Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090118/qihi7nhx.jpg]
2. su terazisi: dedimki ben silahı atış yaparken eğik mi tutuyorum acaba? evet malesef eğik tutuyormuşum

[Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090118/86bd5yop.jpg]
[Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090118/x7ppox7b.jpg]
bilmeyenler için dürbün kızağına takılıyor
[Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090118/7mzxkhqz.jpg]
nişan alırken sol gözle bakınca görünüyor, ama biraz kullanınca şaşı olabilirim

[Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090118/fcvoph39.jpg]
3. güneşlik: dedim ki sunshade olmadan güneşe karşı atış yapılamıyormuş. Kamuran sağolsun hızır gibi yetişti, ellerine sağlık tekrar

[Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/090118/8mvfpcll.jpg]
-
Çok sagolun Ankara Team tüm gün sizden haber bekledim.

Kız arkadasımla bosuna tartısmısız yoksa bugun sabah tan mersıne gıtmeyı planlıyorduk sırf bu bullusma olacak dıye yarına erteletmıstık bıletlerı ama olmadı saglık olsun.
Vallahı acayıp alındım acıkcası kendımce haklı olarak.Taa mersinden kalkıp gelıyoruz ama burada yazdıgım halde kımse haber vermıyor.
Neyse kendınıze ıyı bakın.Ben Yarın ogle saatlerınde mersıne donuyorum.
;stediğiniz zaman Mersine beklerim.Bizim oralarda hava her zaman buluşma yapmaya müsait.
Togay gerçekten kusura bakma, ben senin yine geçen seferki gibi geleceğini düşünerek aramadım. tekrar özür dilerim

-
Volkan güle güle git, kendine iyi bak. ayrıca hakkını helal et.
ve yaza doğru dön

-

pellet ler den sadece gamo sarı raptorler etkili
adaşım gibi olsada raptorlar beş para etmez, eğer uzun mesafede 4.5mm silahla atış yapmak istiyorsanız oas'ın dediği gibi 10.6 g lik Diana High Power, H&N Baracuda veya FX Diaboloyu kullanın. farkı anında görürsünüz.
-
Bismark'a
sanırım benim söylemeye çalıştığımı yanlış anlıyorsunuz, yada ben yanlış anlatıyorum.
şimdi bu kampanyaya siz dürbün, pellet veya sas95 için girmediniz sanırım. buradaki ana amaç hesaplı PCP sahibi olmak. buradan yola çıkarak firma kaynaklarını yanındaki "siz beğensenizde" ana amaç olmayan ekipmanları vermek için harcıyacağına "güvenli ve kalite kontrolü yapılmış" bir PCP ile Çin'den misal 10dolara aldığı bir dürbün değilde 20 dolara aldığı bir dürbün ile kolayca kullanılan ve bozulmayan bir pompa verseydi (ki birtek sizin pompada problem olmayabilir, scuba ile dolduran, başka marka pompa kullananlar var. yani pompaların hepsi kullanılmıyor) diyorum.
bu alışverişten ve sonrasından daha mutlu olmaz mıydınız?
-
mükemmelsin babaaaaa helal sana

sanada helaaaal, senden feyz aldık agam

yarın 600m denicem
ama onu ayakta desteksiz atamam artık insafsızlık olur 
-
RaptorX'e binaen şunu söyleyebilirim ki evet doğrudur ben pompamı ikinci kez hatsan servise yolladım.Diğer arkadaşlarda belki tüp ve valf sorunu olmuştur.Bu sorunlar gördüğüm kadarı ile bende vuku bulmamıştır.Bununla birlikte pompa konusunda bir hoşnutsuzluğum olduğu zaten aşikardır.Ancak pompanın sıkıntılı olması şuan benim tüfek hakkındaki görüşlerimi değiştirmemiş durumdadır.Sonuç olarak firma iyi bir kampanya yapmıştır.Bu kampanya belli bir gelir seviyesinin altındaki kişilere de PCP sahibi olma imkanı sağlamıştır.Bu imkanın yanında pek çok kişinin PCP'den beklentilerini de karşılayan bir ürün sürmüştür piyasaya.Ortalama satılan 40 tüfekten benim şahsen bildiğim hoşnutsuzluk sayısı, tüp olaylarını katmazsak yok gibi.
Arkadaşın yaptığı eleştiri çok ağır.Sorsan can güvenliği ve kalite adına bu tüfeği evine sokmaz 900 lira da vermez ama kalıbımı basarım ki tüfeği hediye etsem yarın bayıla bayıla kullanır.Ben arkadaşın bu durumuna sinirleniyorum.
evet kampanya göze ve kulağa hoş geliyordu. ama kampanyaya bir bakalım:
1. yaylı bir tüfek (hemen hemen kimse bahsetmiyor, hemen herkez satmaya çalışıyor)
2. reddot (yine satılmaya çalışılıyor, haftasonu gördüm kalitesiz bişey)
3. tabanca (kimse kullanmıyor, hemen herkez satmaya çalışıyor)
4. pompa (siz daha iyi biliyorsunuz, daha önce hill pompa almış olanlar satmaya çalışıyor)
5. yedek tüp vardı birde sanırım (tüplerden bu konuya geldik zaten)
6. 2-3 kutu pellet (anladığım kadarıyla buda isabetsiz bişey)
7. dürbün (bu da kötü çıktı, iyileride var sanırım)bende diyorumki, bu çoğunlukla işe yaramaz hediyeler yerine güvenli ve kalite kontrolden geçmiş bir silah verselerdi, hadi kombo dediler yanına verdikleri dürbün bari kaliteli olsaydı.
ayrıca bedava sirke baldan tatlıdır. bu silah parayla satılırken hediye ederseniz tabiiki kabul eden bulunur .
sonuçta her zaman derim, bu hobimizdir. herkez keyif aldığı şekilde yapsın.
keyifli atışlar.
-
hehe bende pcp yok ki zaten
2100 var mis gibi tüfek 
o zaman bu başlıkta ne işin var?
2100ünü güle güle keyifle kullan

-
ben 15 yaşındayım boy 175 kilo 55
bende çok vitaminsizmişim yahuu 
sana pompa uymaz, 15-20 kg alman lazım

-
Bende ayın 27 sinde 16 ma giriorum. Boyum 1.85 kilo aç karnına 81-82

sana pompa uyar, becerirsin

-
Boş keseden sallamayalım.900 YTL'yi boşa atmayalım nasıl bir söz?Tüfek gayet performanslı.Alırken kimse bir AA S410 performansı beklemedi zaten.
Çok merak ediyorum.Belli bir deneyimin oldu mu bu tüfekle?Ya da genel olarak belli bir tecrüben var mı?Ben aldığım tüfeği övmek için bile gerekli bilgi ve deneyime sahip değilken sen nasıl oluyor da tüfeği yeriyorsun?Yoksa başkalarının laflarından yola çıkarak mı iş yapıyorsun?Yanlış şeyler bunlar.
Tüfek isabet, tahribat olarak başarılıdır.Fiyat / performans açısından bakıldığında ise şuan zirvededir.Bakın fiyat / performans diyorum.Şimdi AA'cılar veya FX sahipleri üstüme yürümesin.Tüfek verilen parayı hak etmektedir.
Düzeltme : Mod 125'i baz alıp bir pcpyi eleştirmek ne kadar doğru.Hani cidden bir AT44 ile atarsın.Sonra gelip WX10 denersin ve cidden beğenemzsin.Ben tama derim.Ama elinizde veri var mı?Ya da konu ile ilgili deneyim?Pes doğrusu.
çoğu söyleminizde haklısınız,
ama o arkadaş "ben olsam 900 ytl yi hiç boşa atamam kusura bakmayın..... yinede karar sizin..tabiki " diyerek kendi fikrini belirtmiş, ve kararı sizlere bırakmış.
silah evet fiyat/performans olarak başarılı. başka? güvenilir mi? sağlam mı? henüz bilmiyoruz...
ama benim bildiğim siz bile yanında gelen pompasını 2-3 kere geri gönderdiniz (sizin tabirinizle yaptık deyip geri gönderdiler ama yine bozuldu). marka marka pompaları alıp söküp taklit etmekle o pompaları hakkıyla üretmenin farklı olduğu aşikar. Niye hiç düşünmediler acaba bu yüksek basınç pompaları üreten dünyada 2-3 tane marka olduğunu? pompayı bile hakkıyla üretememiş bir firmanın silahına ben güvenmem, sonuçta ikiside içinde 200 bar barındırıyor. tüplerde hava kayıbı yaşayanlar gönderdi, dürbünlerde problemler var, başka nedenlerle silahlarını geri tamire gönderenler var. vs vs. ha bu gönderilen silahlardan malum firma ders çıkarıp, sonraki üretimlerinde bu sıkıntıları giderse neyse. O zaman zaten bu forumdaki yüzlerce başlık, "süper üretmiş, mükemmel olmuş, yaşasın sonunda bir Türk firması bunuda başardı" olarak yazılırdı. Bendede HW100 ve Gladiator olmaz, bu markanın PCPleri olurdu.
Kalite kontrol birimimiz yok ama şükür ücretsiz olarak gönüllü kalite kontrolcü 40 kişi var, bari bunlara dikkat edelimde bu hataları bir daha yapmayalım deseler bugün bu konuyu konuşuyor olmazdık zaten...
başkalarını bilmem o tüpler bence hiç güvenli değil. üstüne kaç barda test edildiğide yazmıyor çünkü çok büyük ihtimal test edilememiş, e bu nedenle testin geçerlilik süreside yazmıyordur. ben o silahı evime sokmam.
yüksek basınçlı tüp imal eden ve kullanan dünyada bu kadar çok firma var, kullanan milyonlarca insan var , bu güvenlik testlerini bu kadar önemsemelerinin bir nedeni yok mu sizce? o ekipmanları kullananların can güvenliği düşünülürken, bizim insanımızın can güvenliğini düşünmeyen bir firmanın (ki kalite kontrolde yokki o tüpler, silahlar, pompalar, dürbünler gönül rahatlığıyla paketlenip son kullanıcıya ulaştırılıyor.) bu ürününü kendimin ve ailemin içinde olduğu çatının altına sokmam.bazı şeyler "ben yaptım, oldu" diyerek olmaz. ben eminimki şu anda PCP dünyasında sözsahibi köklü firmalarda ilk ürettikleri PCPlerde teknik problemlerle karşılaşmışlardır. Ama yine eminimki güvenlikle ilgili bir tereddütleri varsa o ürünü müşterilerine zarar vermemek ve isimlerini lekelememek adına satmamışlardır. Bu firmanın benim bildiğim 2 yıldır özensiz ürünlerini kalite kontrolsüz sattıkları eleştirilmiştir ve eleştirilmektedir. ve bu forumları takip ettiklerinide biliyoruz. Tüm bunlara rağmen, bu sefer 200 bar çalışma basıncına sahip PCP silahları "ben yaptım, oldu" mantığıyla üretmiş, ve bu ürünlerini yine hiçbir kalite kontrolden geçirmeden satıyorlarsa bence burada bir acaiplik var.
yaylı bir ürününü alıp sokabilirim, çünkü patlamaz. ama onuda almam açıkçası. çünkü beni ne yanına koydukları hediyelerle ne de "gönder yapalım" ile kandıramazlar.
ben gönderip almak/kargoculuk yapmak değil, güvenli bir şekilde atış yapmak , hobimi yapmak istiyorum.
-
c'mon maaan

Ayrıca ben bu grupu 1500m den HW45 ile bile yaparım

bu gurupmanı yatanlar yapamaz

-
yarışmalarda ellerine özel bir eldiven giyerler. ona gerek yok mu? ipi elinizi kesmiyor mu?
-
elinize gözünüze sağlık, paylaşım için teşekkürler.
-
kullandığınız saçmadanda (düz kafalı) dürbündende (bu dürbünde sıkıntı olduğunu söylüyorlar) olabilir. kubbe başlı kaliteli bir pellet ve kaliteli bir dürbün kullanın derim.
-
Erdem senin dediğin zahmetli olur, bunun yerine iç çapı 14mm olan (yani namlu çapına uygun) bir malzeme ve bu malzemenin altında setiskur, sağa sola dönmesin diye, Yada namlu tutucunun namuya geçem parçası çelik, bu parçaya tepeden 3 mm lik bir delik delinir ve bu deliğe dibi 3mm tepesi 1,5 - 2 mm gibi bie çubuk oturtulursa da olur.
peki diopter 9-11 mm. mi?
ayrıca bence arpacık için zahmetli bir iş değil. dişe uygun bir civata bulunur, bu vidalanıp üst-orta nokta işaretlenir, ve oraya ihtiyaca göre bir arpacık kaynaklanır. sonra çapağı vs. alınıp birde boyanır. olur biter. üstelik silahın hiç bir orijinal parçasına dokunmadan?