RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Akif bey dediğiniz doğru, sonuçta fabrikasyon ürünler kullanım kolaylığı, optimum verim ve optimum ömür gözönünde bulundurularak tasarlanıp üretiliyor. Örneğin yollarda kullanılan otomobillerdeki 1.6 16v motorlar 100-125HP üretirken aynı motor yarış araçları için modifiye edilerek atmosferik olarak 200-210 HP güç üretebilmekte, ancak bu motorlar her yarış sonrası (300-400km) tekrar komple yenilenmektedir.
    Bu arada 1300-1400 fps hızla 30g mermi atan bir havalısilah gücüyle/tepmesiyle/gürültüsüyle bazılarımızı hayran etsede tepmesiyle/gürültüsüyle ve hava tüketimiyle bazılarımızı da rahatsız edecektir.
    Limitleri bilmek ve herkezin kendi tercihine/kullanım amacına uygun olarak silahını kullanması en doğrusu olacaktır.

bu arada eğer manometre ölçümlerinde göz yanılması olmadıysa sanki ağır pelletle (H&N Baracuda 21g) silah daha az hava harcıyor gibi? FX pelletler ile her atış 1 bar gibi basınç kaybı olurken, H&Nde basınç kaybı daha az görünüyor. Tabii ölçümler FX pelletle 200 bardan başlarken, H&N'de daha düşük basınçla başlamıştım, bunun etkiside olabilir, bu konuyuda deneyip görmek istiyorum.

Bu arada bugün t12 yi 210 bar doldurdum ve atış yapayım dedim, ama ilk şarjör nerdeyse yarı güçte hedefe gitti. Öyleki pelletleri havada görebiliyordum. Ama ikinci şarjörde atış gücü tekrar normala döndü.

bende bunu demek istemiştim, demekki T12 de mümkün olmuyor. belki Gladiator olur ama umutlu değilim.

dün gelemediğim için üzgünüm fırsat bulamadım , Ama bugün Volkan, Göktuğ Abi, süleyman abi ve ben öğleden sonra mekana gittik , tüpümz boş olduğu için önce yemek falan yedik sonrada uzun bi süre atış yaptık. aşırı rüzgar vardı ama genede zevkli bi gün oldu.

Bu arada Ümit bey oradaki arkadaşlardan erken saatlerde sizin geldiğinizi ve kimse gelmeyince gittiğinizi öğrendik :S kart bıraktığınız arkadaştan numaranızı aldık fakat tekrar rahatsız etmek istemedik, inşallah bir sonraki buluşmada bir arada atış yaparız ;tese;kkur

helal olsun size ;d;
    foto yokmu Serdar?

Hmmm... Tahmin ettiğimden biraz daha uğraştırıcıymış. Demek ki bilmeden gladyo alsak.. Gladyo düşünenler için tüp şart yani.. T-12 içinde pompa yetebilir ama 40 atışlada insan tatmin olmazki!!! Her 40 atıştan sonra 30 dk.. Hady-building yapmak.. +;tuftabV# Rambo olur insan ..

sanıyorum yanlış anlamışsın, T12 5 dakikada pompayla doluyor. Gladiator 20-25dk. sürüyor ama kondisyon istediği kesin. Yalnız Gladiatör'ü 200bara doldurduğunda düşük güçte rahat 200-250 atış yapabilirsin. Eğer kilon 70 ve üzeri ise pompa hiç korkulacak bişey değil. Burada ilk pompayı ben aldım, diğer arkadaşlarımda deneyip, pompa almaya karar verdiler. Büyütülecek bişey değil pompa ile silah doldurmak.

Erdem ben silahin 215-220 bar araliginda 195-200 bar araligini tekrarliyacagini ancak 205-215 bar araliginda bir noktada 990 fps tavanini yakaliyacagini dusunuyorum.Bunu sormamdaki amacim eger silahin 220 barda 970 fps ten assagi degerlere dusmedigini gorebilirsek ve 205-215 araliginda 990 fps in uzerine cikmassa bu ilk 30 atisi 970-990 fps araliginda ortalama 980fps dolayinda tutarki bu da 190-220 bar araliginda dusme farkinin 100 metrede yanlizca +/- 1cm olmasi demek. Grupman icin onemsenebilir ancak atis icin tamamen goz ardi edilebilir bir deger. Yok senin dedigin gibi 220 barda 950-960 fps civari bir deger verirse butun hesap degisir bunu anlamanin tek yolu denemek.Bu konuda beni aydinlatabilirseniz sevinirim.Saygilar.

bunu denemeye çalışırız. ancak Termopl hw100'ünü 230-240 bara kadar doldurmuş ve denemişti. ve onun söylediği ilk atışların çok yavaş olduğu 200bara doğru silahın olması gereken hızlarda atış yapmaya başladığıydı. hw100 regülatörlü olduğundan Gladiator bu konuda farklı davranırmı bilmiyorum.

Elinize sağlık güzel çalışma olmuş ve crononuz da hayırlı olsun (aman diyim dikkatli kullanın sonra üzerindeki grupmanlarıda burada yayınlarsınız :) )

Benim sormak istediğim, 162,167,182 gibi çok ara değer BAR ölçümlerini nasıl yaptınız. Benim tüpün üzerinde monometre 5 er 5 er artıyor (teşekkürler Iron Arm) buna rağmen bu kadar net göremiyorum. Yoksa dijital bir monometrede mi aldınız ?

dijital manometre yok tabiiki, göz kararı yazdım o değerleri.

iki farkli silah ama fotokopi cekmis kadar yakin sonuclar sadece Murat beyi Fx pelet ve tam guc uclu atisinda ortadaki atista bir 981 fps sicrama var orada ?koymak lazim. peki arkadaslar hic 220 -200 bar arasinda deger yokmu?

silahı ben şimdiye kadar hiç 205 bar üzerinde doldurmadım, ve kullanmadım. o nedenle 220 bar dolum ile ölçüm yapmayı hiç düşünmedik.
    böyle birşey yaptığımızda tahminen 220barda nisbeten düşük süratlerle başlayacak, 200bar civarı silah kendini toparlayacaktır.

tam güçte FX Pellet ile yaptığım ölçümlerde en yüksek 984 fps ve en düşük 946 fps idi genelde de 960 fps civarında hız ölçmüştüm. bu değerleri chairgun programına girdiğimde, silah 21 metreye sıfırlanmış olduğunda 50 metredeki vuruş noktası 7-8mm değişiyorki (50m de 5-6mm ve daha küçük c-t-c gurup yapamadığımdan) benim için bu 7-8mm'nin bir anlamı yok.

tam güçte FX Pellet ile yaptığım ölçümlerde en yüksek 984 fps ve en düşük 946 fps idi genelde de 960 fps civarında hız ölçmüştüm. bu değerleri chairgun programına girdiğimde, silah 21 metreye sıfırlanmış olduğunda 50 metredeki vuruş noktası 7-8mm değişiyorki (50m de 5-6mm ve daha küçük c-t-c gurup yapamadığımdan) benim için bu 7-8mm'nin bir anlamı yok.