Bu hafta kimse gelmese bile ben kesin giderim... Hevesimizi bi alalım di mi?
kesinlikle seni yalnız bırakmam ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bu hafta kimse gelmese bile ben kesin giderim... Hevesimizi bi alalım di mi?
kesinlikle seni yalnız bırakmam ![]()
Kamuran birtek senle ben varız gibi, yağmur yağarsa bende yokum ![]()
arkada ortada da oturmam söyliyeyim
![]()
![]()
ellerine sağlık göktuğ bey, atış disiplininizden dolayı sizi tebrik ediyorum. AFERİN ASKER .....
hedef yönünün ben ekleyeyim, hedef güney istikametinde.
Bu arada şarjörü tutan parmaklarda bana ait olan baş parmak, işaret parmağı ve orta parmak
boyutları sırayla 7.2 mm-9.2mm-10.3 mm. atış disiplini için yazdım
tamam şimdi bilgiler eksiksiz oldu
eline sağlık Göktuğ,
atış şartlarınıda çok detaylı belirtmişsin ![]()
bu düşündüğünüz dürbünleri CF30 üzerindemi kullanacaksınız? eğer öyleyse ortalama bir 6-24 dürbün 40cm civarında uzunluğa sahiptir. CF30'un pellet yükleme yuvası üstünde böyle bir dürbün varken açılırmı? ona emin olmanız lazım. Ondan sonrasında ise dampa ayağınız olması gerekir, airgunrated bir dürbün olması gerekir. havalısilahta kullandığınızda min. 10m mesafede netlik yapabilmesi gerekir. yandan paralakslı olması kullanımınızı kolaylaştırır vs vs.
Erdem Abi bayramda Ankara'da olacağım 27 eylüldeki buluşmaya yetişemeyeceğim ve 5 ekimde de sabah sınava girip çıkar çıkmaz döneceğim 29 eylül-4 ekim arası bir buluşma olursa katılabilirim. Kemal bey'in disiplin oluşturma olayı bana göre amerikayı yeniden keşfetmekten farksız 10 metre olimpik atışlar benim düşünceme göre yeterli disiplini oluşturuyor (10 mt. hedef kağıdına ayakta desteksiz atış yaılan kaığdı eline alıp incelemeyenler lütfen hemen itiraz etmesin). hafta sonları sadece stres atmak için uğraştığım bir hobiyi hiç kimse disiplin altına sokmaya ve beni ve bu sitedeki bu hobiyi paylaştığım arkadaşlarımı adam gibi atış yapamıyor diye yargılamasın çoğu zamansadece plinking yapıyorum grup ile uğraşmıyorum bile.
ben Salı günü Ankara dışına çıkıp, haftasonu döneceğim. Pazartesi öğleden sonra müsait olabilirim, diğer günlerde Ankara'daki arkadaşlar buluşma yaparlarsa katılırsın. Keşke bende burada olabilseydim
sadece ikimiz bile olsak zevkle beraber atış yapardık.
diğer konuda ise sende haklı sayılırsın, ama banada 10m olimpik atışlarda keyifli gelmiyor. En güzeli herkez ne yapmaktan zevk alıyorsa onu yapmalı. Bizde %65 plinking (şişe kırmak, kapak vurmak) %25 FT, %10 gurupman yapıyoruz. Hepsinin keyfi ayrı ![]()
Neyse arkadaşlar, Kemal beyle bu akşam uzun uzun konuştuk. Bu konuda bir disiplin oluşturmak istediğini, bu nedenle bu atışların belli bir standartta yapılmasının doğru olacağını söyledi. Ki bence o konuda haklı, mesela futbolun kuralı her ülkede ayrı olsa Avrupa Şampiyonası düzenlenemezdi.
Aynı şartlarla, aynı hedeflere atış yaparsak, müsabaka vs yapıldığında kurallar herkez tarafından biliniyor olur.
Tabi biz o mesafelerde ne yapabiliriz denemeleri yapıyoruz, katı kurallar vs uygulamıyoruz, hem muhabbet, hem deşarj hemde hobimizi yapıyoruz, kendilerininde bunu kabullenmesi gerekir diye düşünüyorum.
İstanbul'dan gelecek arkadaşları ağırlar, onlarla tanışma ve atış yapma fırsatını yakalarız, ve iyi olur diye düşünüyorum.
bu arada, şimdi "kardeş site airgunsnipers"da Kemal bey'in talihsiz diye yorumlayabileceğim yazısını okudum. Kendisini şahsen tanımasamda; nişancılığına, tecrübesine ve hayal gücüne (havalısilahı düşünülmeyen mesafelerde kullandığı için) saygı duyardım.
Ancak, insanın bir şeyi sadece kendisinin yapabileceğini düşünmesi yine kendi hayal gücünün ürünü olup, "boynuzun kulağı geçebileceğini", "elaleminkini görmeyenin kendisininkini piyade tüfeği sanabildiği" güzel özlü sözlerdende bihaber olduğunu esefle görmüş bulunmaktayım. Benim için bu bir hobidir, "sidik yarışması" değil.
biz geçen yaz hw100'lerimizlede çok sık olmasada 150-160 metrelere atış yapıyorduk, kendisi bu atışları "reklam amaçlı" yaptığımı yazmış.
Arkadaşlarımla beraber yaklaşık 2 yıldır reklam için sabahın 5.30unda kalkıp atış yapmaya gitmiyoruz. Ki bunu forumda bilen bilir, hemen hemen her haftasonu yapıyoruz. Buluşmalarımızda min.3 maksimum 10-12 (ortalama 6-7) arkadaşımız bulunur ve herkez ortalama 1 kutu pellet (toplamda 1000-5000) atar. Yani biz atışlarımızı yaparken 1 peygamber-2 mürit ekibi değil, birbiriyle omuz omuza atış yapmaktan zevk duyan arkadaşlar olarak yapıyoruz. Silah-mühimmat-benzin paralarımızı kendi cebimizden harcıyor, kendi vaktimizi harcıyoruz. Sponsor falan yok, bu hobiyi sevdiğimiz ve beraber vakit geçirmekten zevk aldığımız için yapıyoruz.
Alet işler el öğünür, silah atıyor bizde attık. Yazmasamıydık? Kendisi uzun mesafe atışlar noterimidirki Kemal bey'in olurunu almak zorundaydık? veya Kemal bey'in getirdiği silahlarla atarsak mı yazacaktık?
keyifli atışlar
Erdem Abi,
ANKARA ya bizde gelebiliriz.
İlker abinin ";director; ANKARA ANKARA DUY SESİMİZİ.. "başlıklı yazısını okumadın mı ?
Abi ne zaman 50-100 bitti de 200 e geçtiniz ..maşallah...
e buyrun gelin
mutlu oluruz
ben 176-180 metrede kalacaktım ama İlker hedefleri boşunamı yolladı yani, zaman-mekan bulunca mecburen 200m'de atıcaz.
birşey bitirdiğimiz yok, hobimizin değişik branşları var. yavaş yavaş (gerçi yavaş sayılmaz, biz dünde Volkan, Rıfat, ben atış yaptık
) hepsinden tatmaya çalışıyoruz.
27 Eylül sabah 06.00 kimler gelebilir? ![]()
Termopl sağolsun
200 metre hedeflerimiz gelmiş ![]()
çok haklısın, Gamo Hunter, Gamo'lar içinde en isabetli olanıydı, bunu bilmediklerinden herhalde İdealav getirmedi ? olsa bende alır kullanırdım.
Yakın zamanda hunter satın alan varmı aramızda?
piyasada 4.5mm bulunuyor bildiğim kadarıyla, ama 5.5mm malesef uzun zamandır yok ![]()
eline sağlık ![]()
tekrar tebrikler, süper atışlar (daha önce yazdıklarım silinmiş)
hayırlı olsun Kamuran, keyifli-isabetli atışlar
hemen gurupmanlara başlamışsın, hayırlı olsun.
gez-arpacıkla atışlara bakılırsa, kaynakta hep aynı yere alıştıysanız, hata dampa veya dürbünde gibi görünüyor. eğer dampanın alt-üst kısmı güç uygulandığında fazla oynamıyor, sağlamsa ben dürbün derim. optima dürbüne o güçteki bir silahın tepmesi iyi gelmiyordur ![]()
dürbün tavsiyesine gelince, ülkede bulunabilir ve uygun bir dürbün dersek, büyütmesi yeterli ise daha önceden kullandığım Gamo 4x32 dürbünü önerebilirim. hem darbeye dayanıklı, hem hafif, hemde net bir dürbündür. veya biraz yukarı modeli Gamo 3-9x40 olabilir. bundanda kullandım yine memnun kalmıştım.
2. atış cok güzel abi ölcme yapmadınız sanırım.
burada puan için atış yaptığımdan ölçmedim, gurup olarak 2. daha küçük ama 1. 37 puan, 2. 35 puan
Koyarım kamera kayıtlarını görürsün bak öyle buluşmuş muluşmuş..50-126-200(-32)
200 (-32) değil, o 168m yapar, biz Rıfat'la 176 metreye attık, gurup fotoğrafları akşama inşallah.
bu arada skyplume ve serdarhavsut hani yarım saate gelecektiniz? ağaç ettiniz ![]()
neyse biz Murat'la Paintsign'da 50m çalıştık
gayet güzel oldu.
Bugün Murat'ın hw100 le atış yaptık:
50m, FX 5.52 pellet, 5 atış.
[Resim Engellendi: http://img380.imageshack.us/img380/8391/50mhw100september001ae5.jpg]
[Resim Engellendi: http://img380.imageshack.us/img380/50mhw100september001ae5.jpg/1/w600.png]
[Resim Engellendi: http://img380.imageshack.us/img380/3299/50mhw100september002pt3.jpg]
[Resim Engellendi: http://img380.imageshack.us/img380/50mhw100september002pt3.jpg/1/w600.png]