dampa şart.
RaptorX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
hayırlı olsun, isabetli atışlar.
-
-
Merhaba, belirtilen saatte ve yerde bende aranızda olacağım inşallah
(Yanlız 2 nolu çamlık hangisiydi. Tam hatırlıyamıyorum...)giderken senin araba çamura saplanıp, kirlenmişti ya, o çamlık
çamura saplandığın yolu devam et, 4 yola gelince sağa dön, telle çevrili arazi solunda kalıcak şekilde devam et, solda görürsün.ben 8.30-9.00 orada olurum.
-
Öncelikle iş PCP de değil. PCP olmayan tüm tüfeklerde de atış tekniği ve kaliteli muhimmat ile de güzel grupmar yapabilirsin. Bir kere kullandığın mermi hepten fiyasko. O mermi ile PCP ile de pek bir şey yapamazsın. Leblebi at daha iyi...
pellet konusu hakikaten çok önemli, bulabildiğiniz pelletleri deneyerek silahınızın hangi pelleti sevdiğini bulun. Bu pellet pahalı olamayabilir, o zaman daha şanslısınızdır

birde gurup atışı yapmak için rüzgarsız havayı/yeri seçin. sürekli aynı hızda/yönde esen rüzgar gurubu pek bozmaz, ama yön ve hız değiştiren rüzgarda gurup çalışması yapmayın.
ayrıca:
1. gurup yaptığınız tarih-silah-pellet-mesafe-kaç atış olduğu bilgilerini hedef kağıdına yazın
2. hedef üzerine boyutu bilinen bir cisim (metal para vs) koup fotoğrafını çekinbu şekilde ilerde gelişiminizi, pellet farklılıklarını vs kronolojik olarak görebilirsiniz.
-
hayırlı olsun, çok güzel bir dürbün

-
Daha Çok Göster
Bisiklet üzerine transmisyon sistemi üreticisi oldukça az. Bu konuda dünyanın en büyük iki firması Shimano ve SRAM. Son derece yeni bir Amerikan markası olan SRAM, Japon devi Shimano'ya kafa tutabiliyor. Vites kolu çekme oranı ile Shimano'dan farklılaşıyor. Benim gözlemlerime göre Sram bu çekme oranı farkından dolayı Shimano'dan daha keskin ve sert vites geçişlerine sahip. Shimano ise daha yumuşak bir geçiş sağlıyor. İki markanın da oldukça ucuz modellerden yarış standardında üst modellere kadar geniş bir ürün yelpazesi mevcut. Shimano vites sistemleri dışında pedal ve ayakkabı, aynakol(pedalların bağlandığı krank seti), tekerlek seti, fren sistemleri de üretiyor. Buna karşın Sram yalnızca vites ve dişli grubu parçaları üretirken fren üreticisi Avid, anakol, pedal ve sele borusu gidon-boğaz grubu üreticisi Truvativ ve maşa ve şok üreticisi Rock Shox markalarını bünyesinde toplamış durumda.
Bunlar dışında bisiklet pazarında bir çok dev firma mevcut. Mavic, DT Swiss, Cane Creek, FSA, Crank Brothers, Fox, Marzocchi, Magura bunlarda yalnızca birkaçı.
Çin üretimi sanılanın aksine bsiiklet pazarında oldukça küçük yere sahip. Çoğu donanım Tayvan üretimi. Özellikle kadro üretimi neredeyse Tayvan tekelinde. Giant, Trek gibi büyük firmalara üretim yapan Tayvan fabrikaları aynı fason üretimi yerli firmalara Kron, Sedona gibi markalarla da sürdürüyor.
Bisiklet türleri dersek genel olarak MTB yani dağ bisikleti, halk arasında yarışdiye de bilinen yol bisikleti ve BMX anakol sayabiliriz. Tabii bunlar dışında hibrid, city, pedikeb, recumbent ve tandem gibi farklı türler de mevcut. Hatta monosiklet, trisiklet ve kuadrisiklet ile teker sayısına göre bile çoğaltabiliriz.
Yol bisikletini Serkan yeterince açık anlatmış. Zaten yol bisikleti derken yarış bisikleti diyince göz önünde canlanan resimden bahsediyoruz. Harhalde herkes bilir. Yüksek süratlere çıkabilir, yol ve rüzgar direnci çok düşüktür, büyük çaplı ve çok ince tekerleklere, yine çok ince ve dişsiz lastiklere sahiptir. Sürüş pozisyonu çok yatıktır.
BMX de her ne kadar ülkemizde çocuk bisikleti sanılsa da aslında akrobasi amaçlı tasarlanmış ve üretilmiş bir bisiklet çeşidi. Single speed yani tek vitesli ve küçük tekerlekli olması karakteristik özellikleri.
MTB'ye gelirsek, All mountain ve Croos Country dediğimiz sınıf amortisörsüz ya da sadece ön amörtisörlü, bozuk yol ya da dağ patikalarında kullanmaya uygun bisikletlerden oluşur. Enerji israfını minimuma indirmek için bu sınıfta arkada amortisörden kaçınılır. Bu sebeple bu bisikletlere "hardtail" de denir. Ön maşalar ise genelde istendiğinde çalışmasi kilitlenebilir ve düz maşaya çevrilebilir yapıdadır. Down Hill yani tepe inişi bisikletleri ise 130, 180mm gibi uzun çalışma mesafeli maşalar ile arka şoklar kullanılan, alçak ve uzun yapıda ve çok daha sağlam ve ağır kadrolu bisikletlerdir. Bu bisikletlerde enerji tasarrufu aranmaz. Dağlara tepelere tırmanıp son derece dik yamaç ve patiklardan kendini aşağı bırakma sınıfıdır. Kazaları sıklıkla kırık uzuvlarla, dikiş ve platinlerle sonuçlanır.Ben Sedona kadro üzerine topladığım Sram, Avid, Amoeba, ve Shimano komponentlere sahip hardtail bir bisiklet kullanıyorum. Hobi olarak da bisilet komponentleri, bisiklet ayar, tamir ve bakımıyla da uğraşıyorum. Bisikletle ilgili her soruya elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım.
avcıhoca "bisiklette uzman arkadaşlar" diyerek seni tanımlamış sanırım. -
tebrikler,
Haydar hocam silahının hakkını sonuna kadar veriyor kesinlikle, birde şu evinin balkonundan atış yapabilme olayına bayılıyorum. -
çok güzel, ellerine sağlık.
-
estetik bence ahşap kundakta, fakat pahalı bir silahsa çizilmesi canımı sıkar. Plastik daha kullanışlı olur.
-
Sabah 7'de kalmış olmama rağmen çektiğim feci sırt ağrısı yüzünden evden çıkmayı gözüm kesmedi. Ancak saat 12 gibi doğrulup çıkabildim fakat grubun büyük kısmını kaçırdım tabii ki. Yine de sağolsun, mrmataracı Rıfat Abi ben arayınca benim için bir yarım saat, 45 dakika daha çamlıkta kaldı ve bir kaç atış yaptık. Bu arada tüfekler hakkında fikir alışverişinde bulunduk ve Rıfat Abi'nin Shadowsport'uyla da ateş edince benim CFX'i acilen modifikasyona sokmam gerektiğini anladım.
Herşeye rağmen iyi bir başlangıç oldu. En önemlisi çamlığın yerini öğrendim. Bir dahaki sefere Paintsign'ın çevresinde kırk tur atmam. =)tüh tanışamadık, neyse bir dahaki sefere.
-
Daha Çok Göster
Şöyle özetleyeyim.Mod125(Yeni nesil) gücüne göre çok sağlamdır.Paraşütlü değilde Skenco veya Prometheus Piledriver peletlerle isabetliliği tekrar denenmelidir.Fiyatı ve satış sonrası ile yedek parça bulunabilirliği yere sağlam basan ayaklarıdır.
Dış kaynaklı bir sitede hakkındaki inceleme:Review of Hatsan Model 125
[list]
[*]Review 1 of 3
[*]NextBy Guest. on 9th Feb 2008
Guest.'s Ratings Accuracy 9/10[Resim Engellendi: http://images1.reviewcentre.com/rc/pipe.gif][Resim Engellendi: http://images1.reviewcentre.com/rc/pipeend.gif] Handling 8/10[Resim Engellendi: http://images1.reviewcentre.com/rc/pipe.gif][Resim Engellendi: http://images1.reviewcentre.com/rc/pipeend.gif] Value for money 10/10[Resim Engellendi: http://images1.reviewcentre.com/rc/pipe.gif] Overall value 9/10[Resim Engellendi: http://images1.reviewcentre.com/rc/pipe.gif][Resim Engellendi: http://images1.reviewcentre.com/rc/pipeend.gif] [Resim Engellendi: http://images1.reviewcentre.com/rc/rc_yes.gif] Guest.'s recommendation
Good PointsPower=Very Good(.177-1250 fps, .22-305 m/s)
Accuracy=Good(.22)
Design=Good
It comes with a scope(Optima 3-9x32)
Price=Low
Sights=Truglo fiber optics
Recoil absorption=Good
Bad PointsCocking=Hard (not very hard but not for children)
Weight=Heavy(3,65 kg-8 lbs)
Scope Mount=Very bad (Change it)
Some plastic materials are'nt seem qualified.Ama burada anladığım kadarıyla eski versiyonu incelenmiş dürbün kızağı için olumsuz yorum var.Yeni versiyonunda dürbün kızağı farklı kalitede gözle görülür fark var.Gücünden dolayı kundağı dört vida ile sabitleme zorunda kalmışlar.Zayıf bir yay ile isabetliliğide artar,ömrüde kat kat uzar.
burada topu topu 3 kişi yorum yapmış, bende orada yorum yaparım iyi yaparsam tüfek iyi, 5 kişi kötü yorum yaparsa tüfek kötü olur? biliyorsunuz istatistikte denek sayısı arttıkça sonuçlar daha doğru olur. Bu yorumu yapanların bu konudaki tecrübeleride önemlidir. Hayatımda ilk kez Kral 4.5mm havalı silah almıştım, çok memnundum. sonra Gamo CFX aldım Kral'dan anında soğudum. Sonra imkanım oldu HW97k aldım, bir daha CFXi elime almadım vs vs.
sonuçta dediğim gibi mod125 verdiğiniz paranın karşılığını verir, güçlüdür, satış sonrası Hatsan kuvvetlidir, ama o kadar. her alanda üstünlüğü yoktur. Ben hw100 için bile her alanda üstündür diyemem, mesela en azından basınçlı havanız yoksa hiç bir işe yaramaz
-
-
Mustafa geçmiş olsun, acil şifalar
-
O zaman isabetine laf atan bütün arkadaşlar düşünmek zorunda kalacaktırki Hatsan 125 gerçekten her alanda üstün bir silahtır ve çok sağlamdır.
"her alanda" olan üstünlüğünü bir açarmısınız? birde hangi silahlardan "her alan"da üstün?
isabetlilik?
kalite?
sağlamlık?
istikrar?
olarak.
fiyatta üstün (ekonomik) onu biliyoruz, satış sonrası güçlü, güç/fiyat oranlamasında da üstündür. o da tamam. sonra? ne üstünlükleri var merak ettim?
-
hadi EgeTeam bir buluşma yapsın, fotoğraflarınıda burada paylaşsın

-
Arkadaşlar 14 haziran hem benim evlilik yıldönümüm hem de oğlanın mezuniyet partisi var öğlen oraya gitmem gerek, aranıza bu hafta katılmam çok zor görünüyor.
nice yıllara

-
Arkadaşlar güneş 5.20'de doğuyor, ortalık ancak 6:00 civarı biraz aydınlanır
bu durumda erken gelecekler, 06.00da buluşalım

-
5.30 Sabah olmamak kaydıyla müsait olursam (önemli bir sey cıkmazsa) ben gelirim....İlker Ustanın Silahı HW97K yıda denemiş oluruz.....
Osman abi ben erken gidip kalabilirsem sizinle devam etmek isterim, ama söz veremiyorum.Bana bu hafta 05:30 uyar gibi. Çünkü cumartesi öğleden sonra Urfa'ya gideceğim... En azından gitmeden önce biraz atış yapmış olurum...
Kamuran 5.30da hava aydınlanıyormu?Merhaba, ben anca 9,30-10,00 gibi gelebilirim. Umarım o saate kadar hala orda olursunuz.....
Gökalp, sen gel, biz olmasak bile Osman abi ile devam edersiniz. Dediğim gibi bir ihtimal ben sizinlede devam etmeye çalışırım. -
950'den 750'ye
800'dende 750'ye indirebilirseniz bir başkalık olmaz, sonuçta iki yerdende 750'ye almış olursunuz