hayırlı olsun, kazasız belasız kullan.
siyah? çok zor renk, ama gülü seven dikenine katlanır.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
hayırlı olsun, kazasız belasız kullan.
siyah? çok zor renk, ama gülü seven dikenine katlanır.
en iyisi dediğiniz gibi 5.5mm. ne çok hafif ne çok ağır.
chairgunu da kullanıyorum ama baya karışık gibi. neyse biraz daha kurcalayım da öğrenirim evel Allah. her şey için sağolun.
burayı gördünmü?
.
hayırlı olsun,
ama bence dürbün ayarı bozulmuş. eğer 8m de sıfırlanan silah 25 metrede vurmuyorsa? bir terslik vardır.
bence 5.5mm yi aşmak akıllıca değil, dediğim gibi hem pelletleri daha pahalı hemde 6.35 bulabileceğin pellet pek yok. tabiiki 6.35in düşmesi 5.5lardan daha fazla olacaktır. sen şu chairgun'ı kullan kendin bul gerisini.
izninizle bir sorum daha var, ama lütfen tahmin değil de bilen, atış yapmış birisi cevaplasın.
6.35mm tüfek (bu tüfek) düşme yapmadan kaç metreye gider. daha doğrusu tam şişeye nişan aldığımda (dürbünlü veya normal) en fazla kaç metrede tam üzerine vurabilirim?
rockygs
tüfeklerin nişan sistemleri var : gez-arpacık veya dürbün/red dot, bunların hepsinin ayarı vardır. sen eğer 30m ye sıfırlarsan, 30 metreye direk atar vurursun, 60metreye sıfırlarsan 60metreye direk nişan alır vurursun. pellet/mermi düşme yapar ama sıfırladığın mesafede her zaman vurursun. mesafeyi çok uzak alırsan bu nişan sistemlerinin ayarı yetmez.
bir örnek verirsek:
bu silah 6,35lik GamoHunter 20,50g.lik pelleti 730fps ile attığını varsayalım,
eğer dürbününü 40 yardada sıfırlarsan 1. sıfırı 10 yarda olur, bu pellet 25 yardada 2.5-3 cm yukarı vurur, 50 yardada ise 6-6,5cm aşağı vurur.
eğer dürbününü 30 yardada sıfırlarsan 1. sıfırı 14 yardada olur, bu pellet 25 yardada 0,5cm yukarı vurur, 50 yardada ise 10cm. aşağı vurur.
gördüğün gibi aynı silah-pellet aynı mesafede farklı düşmelere sahip oldu.
"ne kadar düşme yapar" gördüğün gibi göreceli bir soru. en fazla kaç metrede tam vurabileceğin silahın nişan sisteminin ayarı ile kısıtlanmıştır.
chairgun programına değerleri girip kendin görebilirsin ne kadar düşeceğini. ayrıca mod125 80m.ye düz gitmez her pellet/mermi illaki düşme yapar. o yazıda pelletleri 700fps civarı bir hızla attığı (reklamı yapılana göre 100fps daha yavaş) yazılmış.
ömür ve isabet açısından burada satılan Hatsan'lar ile aynı olur. Amerika'da test ettikleri silah 25-30m de 2cm grup yapıyormuş, kalite aynıysa buradada yapar?
düşmesi ağır ve yavaş pelletin daha fazla olur, birde .25 pellet hem pahalı hemde seçenekler çok azalıyor.
"airgunhunter" yani havalıtüfekle avlanan kişiler olduklarından .25 i tercih etmişler, incelemeyi akşam okurum ama oraya giden silahlar ile burada satılanların aynı olmadıklarını düşünürsek, bu incelemenin bize isabetlilik-kalite vs konularında yardımcı olamayacağını düşünüyorum.
bilgi verecek yokmu siteden soğudum
1 saat 8 dakika sürmüş soğuman ![]()
bende yine uyuyakaldın sandım ![]()
Eminim güzel bir gün geçirmiş ve eğlenmişsinizdir....
Benim şehir dışından misafirlerim vardı... Süpriz oldu gelişleri benim için.....
süpermiş, neresi orası yemyeşil, çok güzel bir yer...
kimseden ses yok?
yarın sabah 9.30-10.00 ben PS'deyim, gerekirse yukarı çıkarız.
bahsedilen SWENK (böyle yazıldığına emin değilim) ayaklar havalı silahların 9-11mm dovetail tabir edilen yuvaya uygun olmayabilir, daha geniştir. ayrıca fiyatlarınında çok yüksek olduğunu duymuştum.
Cahit çok ters bir durum olmazsa burada takılmaz, fakat benim endişem ABD'den yurtdışına çıkmasında sıkıntı olması. Bildiğim kadarıyla Ameriken firmaları yurtdışına dürbün vs. göndermiyorlar, mağazada satışı bile eğer kredi kartı Amerikan menşeli değilse satış yapmıyorlar.
sakınan göze çöp batar, fazla düşünme bence.
dürbün çok güzel bir dürbün bende kullandım bundan şu anda Serdarhavsut'ta, soldaki çevirme düğmesi artıkılın ışık ayarı, boru gibi parça sun-shade. bencede dürbüne 2 parça ayak alın. tek parça ayakla bağlarsanız, pellet yüklemek imkansızlaşabilir.
arkadaşlar bu tüfek bence okadar atamaz.
fiyatı performansına göre ucuz bence FX, Airarms, Weiurauch lar kadar kaliteli değildir.
kalite ile güç doğru orantılı değil, bu tüfek o hızda atabilir. kaliteside belli bir standart üzerinde olmasa Amerika'da satılamaz. İşgücünün ucuz olduğu ülkelerin imalatları daha ucuz olabiliyor. Bu nedenledirki bütün bildiğimiz çok uluslu dev firmalar Çin'de, uzakdoğuda fabrikalar açmaktadırlar.
bence bu silahların sıkıntısı bu hızlarda tekrarlanabilir performans sağlamaması ve atış hızlarının gittikçe düşmesidir. Av amaçlı olarak üretilmiş güçlü silahlardır fakat hedef atışı, FT gibi disiplinlerde kullanılmazlar.
hayırlı olsun Özgür güle güle kullanın.
[Resim Engellendi: http://img360.imageshack.us/img360/1302/crbb600ww0.jpg]
böyle yazması gerekir.
kesinlikle çakma:
üstündeki yazıya dikkat:
"shoot saVely"
kaliteli Premier, normal Copperhead.