isabetlilik silahın kalibresi değil kalitesine bağlıdır. ancak özellikle rüzgarlı havalarda 5.5mm pellet daha ağır olduğundan sapması daha az olur, ve uzun mesafelerde enerjisi daima 4.5mm den daha yüksektir. yine pelletin ağır olması nedeniyle 5.5mm pelletin izlediği yol daha kavisli olur, yani uzun mesafelerde daha fazla düşme yaşanır. bu nedenle silahın kalibresi-attığınız pellet-atış yaptığınız mesafeye göre sıfırlama yapılması gerekir.
RaptorX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Serdar güzel haberlerini bekliyoruz, kompresörde olacakmı?

-
büyük bir özveriyle müsabakayı A'sından Z'sine hazırlayan Gmby ve başta Osman abi olmak üzere yardımı geçen herkeze teşekkürler. malesef hava durumu müsabakanın gerçekleşmesine imkan tanımadı, fakat güzel bir geçiren, katılan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Aranızda olamadığım için gerçekten üzgünüm.
-
Yalnız şöyle bi durum var. İyi mi kötümü bilemiyorum. Artı'ların ortasındaki yuvarlağın çapı tam 4,5 mm. Üzerine match pellet koyup ölçtüm.
5.5 ile tam ortadan vurursanız 4 tane çizgi kalacak geriye. 12,7 uçak savarla vurursanız 4 nokta kalır galiba
e bunun bir 5.5, birde 6.35ini yapsanız ???

-
lisanslı sayısı artıyor

-
eline sağlık, bastırır deneriz, denedikçe seni anarız

-
erdem hocam sanki biraz sağda toplanmış gibi ama yinede atış heyecanı yetiyor

Cebrail hocam tam sıfırlamadan bu atışları yaptım, crosman match daha iyi gibi, ilk 2si aynı nokta 3.sü biraz kaçmış.
-
ŞEMS'in bana dediği gibi "serdarhavsut yağmur duasına çıktı ve tuttu" çok güzel yağmur yağıyor, yarın yağmasa bile heryer çamur olacaktır.

-
bugün yağmurun tatlı tatlı yağması nedeniyle atışa gidemeyince, ev boş olunca ilk kez ev içinde havalıtüfekle atış yapma imkanı ve isteği doğdu içimde

dürbün ayağınıda değiştirmiş fakat sıfırlayamamıştım, önce evde bir mukavva kutu buldum, içine bol bol dergi doldurum "pellet kapanını" imal ettim, nolur nolmaz kırılacakları biraz topladım etraftan, atış gözlüğümü taktım, kaba sıfırlamayı yaptıktan sonra, aşağıdaki atışları yaptım. Çok başarılı değil, ama bu imkan oldukça daha iyilerini yaparım sanırım. Hedefler 10 kuruş büyüklüğünde ortasına bir nokta koyup ona nişan aldım.
[Resim Engellendi: http://img356.imageshack.us/img356/5324/sfr10mez7.th.jpg]
-
benim şahsi düşüncemde:
800-900 hw97k'ya veriliyorsa, 1250 YTL tx200 vs.ye verilir. -
Şayet Türkiyeye ithal edilmiş olsa,olası satış fiyatı 1.500 YTL (Ceviz kundak olanı) kaç kişi alır ?
şartlarımı bende zorlardım ama, tx200'e de razıyım

-
Bende grupman yapıyorum ama, tek parça ayak kullandığım için 10. atıştan sonra dürbün kayıyor.
kaliteli bir tek parça ayakla o dürbünün kaymaması lazım, 97k çok tepen bir silah değildir.
-
kesin tarih ne zaman?
hava yağışlı olmazsa 04.05.2008
-
Bu arada yarışmaya misafir getirebilirmiyiz? Kız arkadaşımı davet etmeyi düşünüyorum...
keyif alan ve alacak herkez buyursun, hoşgelsin.
-
güzel, elinize sağlık

-
katlanabilir masa+tabure sıfırlama ve dürbün kontrolü için kullanacağız ve idman yerinde duracak,
-
helal Mustafa süpersin,
spray boyaları getir bizim külüstürleride boyayalım yarışmadan önce.Termopl'e de binlerce teşekkürler

-
Arkadaşlar benim havalı tüfekler haricinde birde uzaktan kumandalı araç hobim var, bu hobide araç üzerindeki vidaların titreşimden gevşemesini önlemek amacıyla kullandığımız bir ürün var sıvı şekilde vida başına sıkılıyor ve orada donuyor, vida açılmak istendiğinde tornavidayla hafif zorlanıncada kırılıyor ve vidayı açabiliyoruz, bu ürünü dürbünün vidalarını sabitlemek içinde kullanabiliriz diye düşünüyorum, ne dersiniz?
bu problemin ilacı dampa ayak kullanmak, ayrıca dediğiniz gibi loctite türü malzemelerle deneyin, sonuç alınabiliyor. yalnız loctite'ın değişik türleri var bazıları çok zor veya hiç açılmayabiliyor dikkat.
-
kuralları şimdi okuyunca gördümki:
1. açık sınıf (PCP ve isteyen pistonlular katılabilir)
2. pistonlu silahlarolarak 2 klasman olacak. isteyen pistonlu silah sahipleride açık sınıfa kaydolup yarışabilir.
-
bu arada katılacak arkadaşlar aşağıdaki linkten FT kurallarını okurlarsa iyi olur: