ben alalı 4-5 ay oldu, hava kaçırana kadar açmayı düşünmüyorum. bir 3000-4000 atış yapmışımdır. yayı aşınacak bişey değil, yalnız pnömatik olduğundan o-ringlerin zamanla yıpranması sözkonusu olabilir.
RaptorX tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bende içimden keşke bu hafta değilde öbür hafta olsa diyordum. Bu heber bence iyi oldu. Bu arada yarışmanın ertelendiği ayrı bir başlıkta duyurulsa nasıl olur acep?
ilgili olanlar burayı takip ettiğinden burasi daha münasip
Birincilik için 1 hafta daha bekleyeceğiz yani - Benden başka 4.5mm yok klasmanımda kafadan birinciyim
.Yalnız dikkatinizi çekmek isterim öbür pazar anneler günü, yarışmaya izin almak imkansız gibi birşey. İsterseniz meteorolojinin yanılacağı ve zaten iklimin kuraklaştığı varsayımıyla bu hafta toplanalım olmazsa 15 gün sonra bir daha yaparız.
4.5 ve 5.5 ayrı klasman yapmayacağız, PCP ve pistonlu ayrılacak. Pistonludada bana kyücel 1. olur gibime geliyor? bilemiyorum tabii

Anneler Günü'nü iyi hatırlattın, o gün yarışma yaparsak, dönüşte gidecek bir yuvamız olmaz
onun için cumartesi yapabilir veya bir daha erteleyebiliriz 
-
Hava muhalefeti nedeniyle ve 1 hafta sonra yapılması durumunda katılım sayısının artacağı düşünülerek müsabaka 1 hafta ertelenmiştir.
-
dürbünden bakarken artı kılı kayboluyor.hedef gölgede ise yavaş yavaş kayboluyor,güneşte ise bazen gözüküyor bazen kayboluyor.bu sorun benim gözlerimden mi?yoksa dürbünden mi?
öncelikle dürbünün sizden tarafında diopter ayarı varsa onu çevirerek bir bakın, gözden göze o ayar değişir. varsa gözünüze göre ayarlayın.
sizin gözünüzdenmi değilmi konusuna ise başka arkadaşlarınızada baktırarak karar verebilirsiniz. -
Tamam database işini hallettim. ve bir deneme yaptım 51 metrede yine sıfıra denk geldim ancak 100 m civarında 30 cm düşme oluyo normal mi?
yerçekimi var, normal

-
namlu merkezi (ekseni) ile dürbün merkezi (ekseni) arasındaki mesafe
chairgun kullanımı ile ilgili basit bilgiler:
Chairgun2 balistik programı, basit kullanım (POI, Hız, Güç hesaplamaları) -
onlardan Termopl üstad üretti bol bol, haberin yokmu senin?
-
Mustafa sen bu işi iyice ciddiye aldın, helal olsun.
ama niye "13" numaraya kadar var???
not: bunlarda vurulunca rakamları okunmayacak zaten

-
Arkadaşlar bende hafta sonu İstanbul a yapı 2008 fuarına gidiyorum.Maalesef burada olamayacağım.

hocam, bu nasıl iş? "Pazar yapında gelebilelim" deyip duruyordunuz, e Pazar yapıyoruz yine gelemiyorsunuz

neyse yaz geliyor, daha bol bol buluşur atış yaparız

-
RaptorX, tekrar çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler bütün sorularıma cevap veriyor.
yardımcı oluyorsa ne ala, sattığıma pişman olduğum silahlardır, neyse yabancıya gitmedi, hatta bir tanesini her hafta sonu görebiliyorum

-
5.5 mm. daha iyidir, ben hem 4.5 hem 5.5 97k kullandım. 4.5mm ile modifiyesizken bile 70-80m şişe kırıyordu,
ama 4.5mm şişeyi kırarken 5.5mm şişeyi dağıtıyor. Kırıkları toplamak daha zor oluyor.
isabetlilikleri aynı, ancak oradada rüzgarlı havalarda 5.5mm daha isabetli, çünkü pellet ağırlığı nedeniyle sapma daha az oluyor. -
Kaybeden de sincapları toplasın

ama kazıklarını kaybetmeden

-
hw77, kalite aynı, estetik farklı
-
yani şöyle izah edeyim, bu silahları kullanmadım, ancak Hatsan'ın üretimleri ortada. tamam fiyatı çok uygun ama?
ben bu işe ilk girişen herkeze aynı şeyi öneriyorum, çünkü bende benzer evrelerden bayağı para kaybederek geçtim, şu an Türkiye'de satılan sabit namlulu yaylılardan:
1. 97k, hw77
2. diana mod 52-54-460haricinde yaylı almam (sıralama yanlış anlaşılmasın önceliklerinize göre değişir) , hani bir laf vardır "ucuz mal alacak kadar zengin değilim" diye, o hesap.
ama eğer bir tane olsun, arasıra atar keyfimi alırım diyorsanız o ayrı. ben sadece iyi birşey istiyorsanız, sabredip kaliteli birşey alın derim. çünkü her kuruşunu hakediyor bu silahlar.
-
bir endüstri mühendisi olarak, çok büyük hata yapmak üzere olduğunu söyleyebilirim. bence bekleyin, biriktirin ve 97k veya Diana modellerinden birini (mod52-54-460 gibi) alın.
-
keyifli, güzel bir buluşma olmuş. devamını dilerim
-
ayrıca klasman 1.lerine birer kutu 5.5mm pellet ödül koyalım. ne dersiniz?
-
FT kuralları gereği genel klasman karışık olabilir, ancak pistonlu/pcp ayrı klasmanda yapmak gerekir. Dürbün kısıtlaması ise yok FT kurallarında. sadece range finder yasak.
-
umarım katılım çok ve yarışmada zevkli olur,
Mustafa detayları iyi çözmek lazım, organizasyonun güvenlik içinde ve keyifli olması için. -
sağdaki piledriver,
soldaki bilim-kurgu gibi.