Tamamen açı dan kaynaklı...
Yoksa vuracakmıydın Abdullah abi,beni.
az daha bi kulağından girip öbüründen çıkacakmış gibi duruyo ![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Tamamen açı dan kaynaklı...
Yoksa vuracakmıydın Abdullah abi,beni.
az daha bi kulağından girip öbüründen çıkacakmış gibi duruyo ![]()
dıana 350 de yay ömru dıer dıanalara oranla daha kısadır sebebı ne acaba vede hersey kullanma klavuzunda yazmaz .
bu silahlar ABD'de de satılıyor, vede böyle bir uyarı yapmazlar ve silah hafif pellet kullanıldığından dolayı zarar görürse, silahın yenisini vermek zorunda kalırlar. Hele Amerika'da millet herşey için dava açıp, zengin olma hevesindeyken (Amerika'da kahve kapaklarında "dikkat sıcaktır ağzınızı yakabilir", araçların aynalarında "aynada gördüğünüz cisimler algıladığınızdan daha yakında olabilir" vs gibi komik uyarılarla doludur. ABD gibi büyük bir pazarda hiçbir firma ne adını lekeletmek nede mahkemeler/yenilemelerle uğraşıp para kaybetmek istemez . Bu kadar uzatmayada gerek yok bence, bildiğin hafif pellet yüzünden silahının yayı kırılmış/kundağı çatlamış arkadaşlar varsa söyle veya böyle bir olay yaşamış kişiler herhalde buraya çıkıp "bizim silahımıza böyle oldu" derlerdi.
böyle olsa, silahın kullanım kılavuzunda vs. biryerde "...g'den hafif pellet kullanmayın, silahınızın kundağı çatlar, yayı kırılır. bunları silahın garantisi kapsamaz" diye bir uyarı koyarlar. Ben 1250 almadım/kullanmadım ama böyle bir uyarı olduğunu sanmıyorum. mesela mod 52-mod 350 mod 460'tada böyle bir uyarı olması gerekir?
bağlayıcı olan regülatör ayarı olduğundan herkezinki farklı çıkar .öncelikle maksimum da ne yapıcaksan regülatörü ona kurup geriye doğru güç azaltma yı çekiçten ayarlıcaz .en az hava ile en çok sabit hız 900 / 940 fps aralığında ,regülatör de 110 / 120 bar aralığında yakalana biliyor atış stiline göre ayar yapmak gerekiyor .aynen AA410 daki gibi kısa atıcaksan gevşeticez uzun atarken yüklenicez zamanla alışkanlık geliştirmek gerekiyor ;kihhik,keyifli atışlar
kapağını kargoya verdim ,
bu deliği bişeyle kapatmak gerekirmi? yani oradan toz-toprak girmesi problem yaratırmı? ![]()
kargoya verildi
ya ben ? ya ben?
İlker baba ellerinize sağlık. "ben böyle şey görmedim, dım dım dım, ben böyle şey görmediiim" ![]()
avcıhoca'm karizmada Polat abiyle bir sen yarışırsın, silahı tutuşun bile karizma hakikaten.
arkadaşlar silahımla yaklaşık 500 pellet attım perfonmansından cok memnunum yalnız bir problem var silaha ayar çekiyorum gaye güzel hiç sorun yok aynı şekilde yerine bırakıyorum ertesi gün attığımda sanki ayarı sağa çekmiş gibi, sağ tarafa bir çekme yapıyor ayarladığımda düzeliyor.Ama eresi gün yine aynı şeyi yapıyor.Ha ayrıca silahı çıplak kullanıyrum.teşekürler
zaferrr
birde sorununu açıkça yazarsan daha iyi olur.
"çıplak kullanmak"la kastın dürbünsüz kullanmakmı? biliyorsun Türkçe'miz lastik gibidir
tahminlerde bulunmaya çalışayım:
silahını hep aynı şekildemi bırakıyorsun? bir yere yaslanıyormu? mesela silahın "gezi" veya "namlusu" üzerine az da olsa bir güç binip esniyor olabilirmi?
tamamen tahmin, sonuçta kırma namlu silahların namluları yük binince mikron mertebesinde esneyebilir, ve bu sıfır noktanı azda olsa değiştirebilir?
silahını herhangi bir yük gelmeyecek şekilde bırakmaya çalış, veya her zaman aynı tarafı üstüne yatırıyorsan, birgün ters tarafa bırak sonucu ne olacak bir gözlemle bence.
güzel ama, direk vuruş olmamış sanırım ![]()
Kesintisiz mi
olur ![]()
plastik var, plastik var. Diana tetikleride plastik mesela.
silahlar gelsinde, bir çeviren çıkar mutlaka.
çok iyi Sideprensi,
şimdi bugün ortaya çıkan problemi hallettikten sonra, bu ayağı 1-2 yıl kullan, eğer ayar hala dürbün ayarı bozulmazsa bende 1 tane denerim. ama o zamana kadar gerekirse bildiğimiz dampa ayakları kullanmayı tercih ederim.
yani şimdi gamo hunter 1250 4.5mm lık tufeımız var çok hafıf pellet kullandımız taktırde dıpçik çatlayacaktır ve yay kırılıcaktır bunun 100 lerce örneı var hatta civataları gevşiyecektır.
Senin söylediğin 100'lerce örnekten ben hiç birini "hafif pellet attım, kundağım çatladı" diye birşey duymadım, üstelik Gamo'nun ABD'de "GAMO silahları boş sıkabilirsiniz, problem olmaz" diye bir yazısınıda okumuştum. Tabii bu silahları sabahtan akşama boş sıkın bişey olmaz demek değil. "boşa sıkmak" adı üstünde silaha pellet koymadan sıkmaktır, pellet koyarsanız bu etki oluşmaz. Gamo CFXimdede, 97k'larımdada ister istemez "boş sıktım" kundakta çatlamadı, yayıda kırılmadı.
Üstelik eğer silahın bakımları sırasında kundak vidalarını sıkmadan, gevşek bırakıp atış yaparsanız kundağın çatlamasına bu neden olabilir.
sağol Kamuran, videolarıda bekliyorummm ![]()
helal ÇukurovaTeam, ![]()
![]()
http://img507.imageshack.us/my.php?image=24rd4.jpg
ama bu foto sanırım açısı gereği çok tehlikeli görünüyor ![]()
Guntan,
bu hobiyi canlılara zarar vermek için yapmıyoruz, kelimeleri dikkatli seçelim lütfen...
bende izlemiştim o programı, yanlış hatırlamıyorsam eriyen motorun kendi grenajıydı, motor trafiğe takıldığında yeterli soğutmayı yapamadığından kendi grenajını eritiyordu ![]()
yinede
lık bir motor.
teşekkürler,
BAM B50-51 sahipleri için çok güzel bir referans olacak, ayrıntılı bir çalışma.
kolay gelsin, sonuçlarını merakla bekliyorum.
afiyet olsun,
birincisi dürbün ekseni ile namlu ekseninin çok güzel paralel hale getirilmesi lazım, yoksa dürbün ayarları sıfırlama yapmana yetmeyecek.
ikincisi senin kullandığın kelepçeler, kelepçe-dürbün ayağı bağlantıları ne kadar sıkarsan sık esneyecektir. dürbünün silaha çok sıkı bağlanması lazım. arada 3 yöndede hareket olduğu zaman dürbünün her atışta sağa/sola-yukarı/aşağı-ve diagonal olarak hareket edecektir. sabitlemek için kelepçeleri çok fazla sıkarsanda hem silahına zarar verecek (kundağı falan ezer), hemde yalama olma durumu ortaya çıkacak.