RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Merakımı mazur görmeniz dileğiyle görüntülerdeki tilki avında tilkinin kafatasının delindiği sanırımda beynine girdiğini görüyoruz gösterimin sonundaki bilgiler kafamı karıştırdı,şöyleki 16 grains jsp yumuşak bir pelet olmakla beraber 20 yardsdan 11 lbs güçle vuruyor buda demektirki 16 grains peletin 11 lbs güce sahip olması için yaklaşık silahın namlu çıkış hızı 550 fps olması gerekiyor zaten AA s410 900fps lerde atıyor diyelimki düşük güç ayarında bile atılsa sizlerce mantıklımı 550 fps hızla hayvanın kafatasının delinmesi...

saygılar

11 lb. tilkinin ağırlığı, silahın gücü değil.

ben yaklaşık 20 yıl önce stajımı yaparken Botaş'taki G serileriyle baya bir dağlar aşmıştım, ordan aklımda kaldı, yine MTA'nın LandCruiser'larıylada yine dağlar aştım.
    G serisi ile çıktığımız yerlere bir aracın çıkabileceğine gözümle görmesem inanmazdım.

280m/s yi 918fps olarak alırsak, dürbün ile namlu ekseni arasıda 3,8cm ise :
    eğer dürbünü 15yardaya sıfırlarsanız, ikinci sıfırı 37 yardada oluyor.
    eğer dürbünü 30 yardaya sıfırlarsanız, 20yarda ile 30 yarda arasında hemen hemen aynı seviyede vurabiliyor.
    vs. vs.

ihtiyar hocam ve arkadaşlar açıklamalar için teşekkür ederim. açıklamalardan olmayacağını anladım. bi sorumda patirotun fabrikası verisi 280 mt/sn için gamo ts18 18 grain lik mermiler için birinci sıfır noktası ve ikinci sıfır noktası kaç metredir. ayrıca kac santim max yükselir? sanırım buna göre kendime plan çıkarabilirm.

nette chairgun programını bulup bilgisayarınıza indirin, orada bu sorunuz ve daha birçok sorunuza cevap bulabileceksiniz, havalısilah balistiği konusunda çok güzel bir program.

kemal bey dıana 350 magnummun standart bı hw 100 un yapacaı ışı 3te 1 fıyatına yapacanı kendı forumunda yazmıştı.

ama kendisi önce hw100(modifiyeli), şu anda ise AA410Xtra (modifiyeli) kullanıyor. Menzil, güç olarak yakın desek bile:
    1. tepme dolayısıyla vuruş istikrarı
    2. atış çevrimi hızı (cycle time)

gibi konularda hw100 veya şarjörlü bir PCP her zaman öne geçer.

2 seçeneğin dışına taşabiliyorsak, Mercedes G serisi (eskisi), yenilerin arazi kapasitesi nasıl bilmiyorum. Ama eski G serisi hem arazi kabiliyeti hem sağlamlık olarak 1 numaradır. Çirkindir ama yapısı itibariylede eski LandCruiser'lardan izler taşır. Sağlamlık ve kalitede ise Mercedes adı yeterli.

Bu arada açıkça belirteyim Mercedes'i de hiç sevmem, BMW'yide hiç sevmem.

Erdem valla bravo dikkatine: kimde ne varsa en sağlıklı envanteri sen tutuyorsun.....
    Büyük buluşmayı hepimiz 44 gözle :!: :!: bekliyoruz.

Polat abi exador'un imzasında yazıyor zaten "S" olduğu, "T" kundak cevizin damarlarınıda tanır gibiyim ;)

tebrikler valla yalnız birkaç şey dikkatimi çekti, yanılıyorsam düzeltin:

1. Fatih senin silah S kundak değilmi? oradaki T kundak kimin silahı?
    2. Silahlar tüpe bağlı atış yapıyorsunuz 8| yoksa? yoksa?
    3. Fotoğraf makinası dijital değilmi? niye bol bol çekmediniz :rolleyes:

ahh şu büyük Türkiye buluşmasını bir ayarlasak :thumbup:

Efes fıçı bira şişesini 35-40 metre mesafeden (belki biraz daha fazla) birçok kereler delip geçti atışım.
    Silah AA410 22 cal. pellet H&N Barracuda.
    Yanlız delik bildiğimiz matkap deliği gibi muntazam değil de daha ziyade patlatma gibi. Şişe gene de sağlam kalıyor.

+1

aşağıdaki videolarıda seyrederseniz, bazı şişelerin delindiğini görebilirsiniz. güçlü bir silah, uygun yerine gelirse deliyor.

29 ve 30 Aralık Ankara Buluşmaları

aynı marka aynı kalitede biri kırma namlu-biri alttan/yandan kurma iki silahı dikkate alırsak:

sabit namlunun isabetliliği daha uzun süre korunacaktır. ayarlı tek parça ayakların açıklamalarında hep " kırma namlularda oluşan namlu sarkması oluşmuş silahlarda dürbün ayarının yeterli olamadığı durumlarda kullanılır" yazıyor.