RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

ne zaman çekilmiş bu fotoğraflar yahu kar yokmuydu ankadarada?

sideprensi07,
    mesajları cevaplamadan önce okursanız, bu fotoğrafın yeni çekilmediğini anlarsınız (Ankara Team ilk buluşma fotoğrafı)

erdem abi sizin ekip tanıdımda senden sonraki 2 kişi kim onlar hala aranızdamı ;dance;

işyerimden bir arkadaşımda gelmişti o gün birisi o, biriside Emre arkadaşımız ama birden kayboldu???

Haklısınız raptor bey.o zaman şöle diyelim mustafa serdar beydeki hw 90 da gas ram var.Ve bayada kuvvetli tüfek.32 barda kurulu bir hw 90 sizce kaç m/s atar 22 cal saçmayı.

(Kusura bakmayın ayın sorusu gibi oldu )

ama Sayın Fakirmen , şimdi 32 barda kurulu hw90'a nereden geldik, standardı kaç barda çalışıyor onuda bilmiyorum ya? bunun 4.5mm mod54 ile PCP mukayesesiyle veya yaylı silahlarla ne alakası var?
    ayrıca Mustafa Serdar abinin hw90'ı 6.35mm. 5.5mm saçmayı çok hızlı atamaz ;)

Fakir bey,
    modlu 52-modlu 54 diyerek modifiye edilmiş demek istiyorsunuz sanırım, eğer öyleyse onları bir kenara bırakalım.

350mag ve webley patriot'a gelince:
    istisnalar kaideyi bozmaz :)

bunun yanısıra yaylar bir süre sonra yorulduğundan kaç atış boyunca bu hızlara ulaşabileceğide ayrı bir sorun.

Raptorx arkadaşımıza 4.5 5.5 kıyaslamasını aynı power plant a sahip silahlar arasında düşünmesini önereceğim. tabiki pcp 5.5 u nu yaylı 5.5 u (bi tarafını şeyetse antiparantez)yakalayamaz ve yaylı 4.5 una görede avantajlıdır uzun mesafede enerji korunumu bakımından.

ben zaten mod54ün 5.5mm verilerinide verdim yazıda. benim PCPden örnek vermemin nedeni, Bordobereli arkadaşımızın modifiye edildiğinde 4.5mm mod54'ün birçok 5.5mm PCP'ye kafa tutabilecek olduğunu yazması idi. "Airking" kabul ama, o kadarda değil.
    mod54'ün standart halinde 1000fps civarında sadece 7-8g. pelletleri atabildiğinide görüyoruz. ayrıca 15g.lik 4.5mm pelletde bulamadım. Yani yazılanlardan bildiğim ve gördüğüm şeylerle çakışan birşey göremeyince düşündüklerimi ve bildiklerimi yazmak istedim.

Ya işin aslı 5,5 mm 50 m.üstü , 4,5 50 metre ve altı i,çin ideal.Tabi işin aslı hızda 260m/s diom 5,5 için.Altı ise alırken ne bilim 30 metreden düşmeye başlıor...

rüzgarlı havada her zaman 5.5mm ideal, ve 260m/s hızla 5.5mm normal ağırlıkta bir pelleti sadece PCP'ler atabilir.

Avcıhoca'm
    ben zaten uzun mesafede ağır pellet atılmasından yanayım, daha isabetli olduğu kesin. ama 4.5mm de en ağır pellet 10.6g. yurtdışındada BCsi düşük olan (yani hızını çabuk kaybeden) 11.7g pelletler bulunabiliyor.
    ben eminimki aynı atışları 5.5mm 97k ile ve 21.1g pelletle yapsaydın daha küçük guruplar çıkartabilirdin. Rüzgarda (atıyorum) 8cm. değilde 6cm. yanal öteleyebilirdi. Yani 5.5mm pellet (özellikle uzun mesafede ve rüzgarda) daha isabetli ve daha güçlü.

Eminmisiniz? Piyasada bulabileceğiniz en ağır 4.5mm pellet Diana HighPower ve sadece 10.6g.
    https://www.airgunturk.com/www.straightshooters.com'da yapılan pellet hız testlerinde 10.6g Beeman Kodiak'ı (Diana HP) 857fps hızla atabilmiş mod54, 1000fps ile atabildiği pelletler sadece 7-8g. ağırlıkta.
    güçsüz bir PCP olarak nitelendirilen hw100 ise 5.5mm 21,10g Beeman Kodiak pelleti 742fps ile atabilmiş.
    bu iki veriyi chairgun programına yükleyelim,
    50yardada 4.5mm mod54 10fpe enerjiye sahipken aynı mesafede 5.5mm hw100 pelleti 18fpe enerjiye sahip.
    Modifiye edilerek PCP'yi geçebilmesi için veya aynı enerjiye sahip olabilmesi için 4.5mm 10.6g pellet ne hızla atılmalı? chairgun'dan ona da bakalım:
    Chairgun'ın pellet hızı için üst limiti olan 1126fps girildiğinde bile hala bu enerjiye ulaşamıyor.
    Aynı verilerle mod54 5.5mm ise 596fps ve 50 yardada 12fpe enerjiye sahip. Yani aynı silahtada böyle birşey sözkonusu değil.

bunlara birde yanal rüzgarlar varsa onuda eklerseniz, 5.5mm silah her şart altında 4.5mm'yi döver g;$i

ben o safsataya yürekten inanıyorum ;)

Havalıtüfeklerde , ağırlık yanında ağırlık merkezide çok önemli, örneğin hw97k ağır bir silah (4kg), hw100de onunla hemen hemen aynı ağırlıkta (3,9kg), ancak hw100 T kundak, kullanımda bana hw97kdan daha hafif geliyor. Silah ergonomik bir tutuşa sahip, eklemlerinize yük bindirmeyen bir yapıda ve ağırlık merkezi gövdenize yakınsa göreceli olarak daha hafif geliyor. Örneğin Hatsan mod145'i bir kez elime aldım, kundak kısmı hafif ve namlu kısmı ağırdı, ve tüfeğe destek veren sol kolunuzu çok yoruyordu.
    Kaliteli üretilen ve tasarımı iyi yapılmış silahlarda, ağırlığın bir kısmını size hissettirmeyebiliyorlar. Eminim FXairguns markalı silahlarda ağırlık merkezi-ergonomiye önem vererek üretilmiştir. Zaten T kundak (thumbhole-tabanca kabzalı gibi) silahlarda sağ elinizin bileği doğru açıyla duruyor, bu nedenle FT'de kullanılan silah kundakları hep bu şekildedir. Revolution'da bu şekilde bir tutuşa sahip. Problem yaşamayacağınızı düşünüyorum.
    Tabi ağırlığı çok hissetmesenizde eğer silah elinizde arazide dolaşıyorsanız, her gramın önemi var.
    Bu arada eğer 4-16x50 ve üzeri bir dürbün düşünürseniz bu dürbünlerin ağırlıkları 575-600g. dan başlar ve ayaklarıyla beraber, düşündüğünüzden daha yüksek bir ağırlıktadır.

Arkadaşlar,
    "söz gümüşse sükut altındır" ve "lafla peynir gemisi yürümez" diye atasözlerimiz var, ayrıca "sabreden derviş muradına ermiş" deyişimiz var.
    Sağolsun Emporto ve Skyplume projeyi ortaya koydular, bende Paintsign'ın ortaklarından biriyle bugün telefon görüşmesi yaptım, daha önceki görüşmemiz üzerine kendi aralarında yüzeysel olarak görüşmüşler ve prensipte olabileceğini söylediler. Paintsign'ın yaklaşık 1500-1600 m2 yerini istiyoruz, az buz değil. Çocuklar gibi şen gidip, yere bakarak geri dönmemek lazım.
    Bu arada Mustafa Serdar abiylede görüştüm, taktik aldım ;)
    Sonuçta kalıcı ve her iki tarafıda memnun eden bir anlaşma yapmamız lazım, aklımıza ve ağzımıza gelenleri söylemeden önce süzgeçten geçirmek lazım. 3 gün sonra "a siz bunu söylememiştiniz, böyle olmaz" konuşmalarını yapmamamız lazım. Ben bugün kendilerine "orası sizin yeriniz" kendi kurallarınızı belirleyin, bizde "kendi kurallarımızı-şartlarımızı" belirleyip sizinle görüşmeye geleceğiz dedim. Olumlu bakıyorlar, inşallah halledeceğiz.

sevgili arkadaşım yukarıda belirtdiğin gibi bu işlerden anlamayan bir arkadaşına patriotun resmini göstermişsin o arkadaşımızda webley için lunapark dakiler gibi demiş ve onun bu sözü seni patriot almakdan vaz geçirmiş...ben burda bir şeyi tam anlıyamadım bu işlerde merakı ustalığı tecrubesi olmayan birinin sözüne güvenip patriota çizik atıyorsun..burda bir çok uzman arkadaşların önerdiği bir tüfeği senin bu işlerden anlamayan arkadaşına danışıp patriotu karalaman yanlış bence..haa sana biri patriotu tavsiye etti sende aldın mal dandik çıktı o zaman dersin bana böyle böyle dediler ama hepsi fasa fisoymuş dersin..geçenlerde bir form açtım webley patriot kullanan arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum diye...webley patriot 1ci nesil hakkında kimse olumsuz birşey yazmadı...herkes memnun tüfekden..memnun olmayan arkadaşlar var ise gene yazsın buraya..saygılar

Öncelikle bu konu "gamo hunter 1250 aldım" konusuymuş, sonra konu değişip buraya gelmiş :(
    ayrıca yanlış anlamışsınız sanırım, burada "Jay" arkadaşımız kişisel beğenisini belirtip, silahın estetiğinin kendine uygun olmadığını belirtmiş. Silahın kalitesi, isabeti vs. konusunda herhangi bir karalama yok. Anlayıp cevap yazarsak forumu daha verimli kullanabiliriz.