RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    mekan sahiplerine , kendilerine faydalı olacağına nasıl ikna edeceğiz, bizim kullanmadığımız zamanlarda kiralayıp kendilerine artı gelir sağlayabilirlermi ?

    ben örneğin burada atışa başladığımızdan beri ailemle orada bruch, yemek vs. yiyorum, telefon açıp ne balık var biz 3 kişi geliyoruz diyorum, pazar sabahı arayıp biz kahvaltıya geliyoruz diyorum vs. mutfağı güzel, ortamıda güzel dışarıda yemeğe harcadığımın bir kısmını orada harcıyorum. Kyücel'lerle beraber ailecek pazar kahvaltıya gittik, geçen cumartesi işyerimden arkadaşım-eşi ve çocuğuyla gelip orada kahvaltı etti ve çok beğendiklerini söylediler vs. vs.
    baharda Ankarateam olarak paintball maçı yaparız mesela. Geçen cumartesi 30 çay içmişizdir, o çay kaynıyor, içtiğimiz zaman adamlara ufakta olsa bir girdi sağlanıyor.

    Bizim düşündüğümüz arazi atıl duruyor, adamları masrafa sokmadan yaptıktan ve kendi işlerini engellemedikten sonra hayır diyeceklerini sanmıyorum.

    Arkadaşlar,
    önce kendi aramızda arazide neler yapılabilir, 1-2 alternatifiyle belirleyelim, bunların maliyetlerini çıkaralım. Daha sonra Paintsign'ın ortaklarından bir randevu alalım. Projemizi aktaralım, çünkü birisiyle konuşsak bile diğer ortaklarınında onayı gerekecek.

    yalnız:

    1. çok pahalı bir işe girmeyelim, mülk bizim değil sıkıntı olursa fazla üzülmeyelim.
    2. adamları ürkütmeyelim, kendi asıl işlerine zararlı olmayacağını, ve tersine tesise bir artı kazandırabileceğimizi gösterelim.

    herkez aklına gelenleri yazsın, mümkünse plan gibi çizsin, cumartesi üzerinde konuşalım.

    .

    konunun dağıldığını söylemiştim, yazdıklarım unutuldu tekrarlıyayım. Bu cumartesi yapabileceklerimizi konuşalım, Emporto projenin uygulanabilirliği ve maliyetini çıkarır. Kararımızı verir sonra yetkililerle konuşuruz.

    1. gölgeliğin sol tarafında paintball oyun alanı var, o nedenle o tarafa ağ veya perde yapmamız gerekir serseri paintballlar üzerimizde patlamasın . Güneş ise sağ taraftan geliyor bu nedenle o tarafıda kapatmamız veya çatısını eğik-uzatmak gerekir.
    2. rest masasını tüm gölgelik boyunca yapmayıp, sol tarafa 2 kişinin (güneş gelmesin diye sol) yatarak atış yapabileceği yer ayırmalıyız
    3. Gölgeliğin bir tarafına silahları koyabileceğimiz basit bir raf - veya silahlık, atış yapmazken silahların masada durmasını ve kazaları engelleyecektir.
    4. hedefi ve gölgelik altını akşamları aydınlatabilmek için 2 tane fleuresanlı şarjlı ışıldak iyi olur.
    5. masanın sağlam biryerine bir zincir-kilit sistemi, sincaplarımızı kilitleriz, taşımaktan kurtuluruz.
    şimdilik aklıma gelenler ,

    umarım bu çalışmalar evdeki hesap misali olmaz :S

    Arkadaşlar,
    önce kendi aramızda arazide neler yapılabilir, 1-2 alternatifiyle belirleyelim, bunların maliyetlerini çıkaralım. Daha sonra Paintsign'ın ortaklarından bir randevu alalım. Projemizi aktaralım, çünkü birisiyle konuşsak bile diğer ortaklarınında onayı gerekecek.

    yalnız:

    1. çok pahalı bir işe girmeyelim, mülk bizim değil sıkıntı olursa fazla üzülmeyelim.
    2. adamları ürkütmeyelim, kendi asıl işlerine zararlı olmayacağını, ve tersine tesise bir artı kazandırabileceğimizi gösterelim.

    herkez aklına gelenleri yazsın, mümkünse plan gibi çizsin, cumartesi üzerinde konuşalım.

    .

    özünde ikiside aynı şey,
    çok büyütmeli bir dürbün değilse gerekmeyebilir ve max. 12x zooma kadar kullanılabiliyor, ama yinede hem hedefi hem artıkılı tam net göremiyorsunuz (misal fabrika parallax düzeltmesi sabit 25m.ye yapılmış oluyor). Objektif ringini söküp, merceği çevirerek ayar yapabilirsiniz ama bu seferde sadece sizin ayarladığınız mesafede hem hedefi hem artıkılı net görürsünüz.
    Daha büyük zoomlu dürbünlerde ise mutlaka gerekiyor ve havalı silahta kullanacağınızdan min. 10-15m.ye kadar parallax ayarlı dürbünleri tercih edin. Çok kaliteli dürbünler oluyor ama örneğin parallax ayarı 50m.den başlıyor, bu demektirki siz 20- 30m deki hedefleri netleyemezsiniz, net görmediğiniz bir hedefide istediğiniz yerden vuramazsınız.

    evet orasi müsait ama arzinin biraz düzeltilmesi gerekiyo aslında şimdiki yer çok güzel arabaları çektiğimiz yere tente yapabilsek altına beton karşıyada set yaparız :D offf mesafeyi birazda uzattıkmı şahane olur

    bulmuşken, bunamayalım lütfen ;)
    oranın zaten yazın çok araç olması nedeniyle bize ayrılamayacağını söylediler, üstelik yazın çamur sorunu ortadan kalkacak. Bizim sundurmanın yeterli koruma sağlaması, ve benchrest-yatarak vs. atış alanı olması yeterli olur. Hedefe kadar olan arazinin hali hiç mühim değil g;$i
    2 tane 1m. genişliğinde 100m kulvar, hattı kireçle-taş dizerek vs. belirlenir. yine bu kulvarlara 10-20-30-40m gibi işaretler konulur, yan tarafınada FT için sincapları vs. yerleştireceğimiz alan süper olur.

    Murat çitlerin içinde olmamız lazım, oralardan koyun sürüleri, yazın piknikçiler, meraklı çocuklar falan geçer/gelir. Üstelik 150m. ihtiyacımız olduğunu sanmıyorum, bu tür uzun mesafeleri başka yerde yaparız, bize korunaklı 50-100m yeterli olur. Çitin dışına taşmak sakıncalı olur bence. Çitin dışında yapacağımız korunakta talan olabilir, piknikçiler oh ne güzel gölgede masalı yer deyip serilebilirler vs. vs. Çitin içi olması şart. Üstelik orada kilitli bir dolap koyup, değerli olmayan malzemelerimizide bırakabiliriz (sincap, hedef kağıtları, kum torbaları vs)

    Birde eğer atış için üstü kapalı alan ve sundurma yapılacaksa, paintsign ile görüşüp kararlaştıralım, ben şantiyedeki usta ve işçilerle bu işi yaptırmayı üstlenebilirim biraz ahşap vs temin ederiz, maliyetini de çıkartırız herkes olur verirse projelendirir bir sistem kurarız

    bu konuda Paintsign'ın ortaklarından birisiyle görüşmüştük, 4 ortaklar, kendi aralarında görüşecekler, işin projesini/maliyeti belirlersek iyi olur, yapabileceklerimizi ve istediklerimizi görüşürüz, kabul ederlerse girişip, bahara bitiririz, çok güzel olur. Bu hafta orada bir keşif yapalım, sen ne malzeme kullanabiliriz, işçiliği/sağlamlığı/yaklaşık maliyeti vs. mesleğin gereği bilirsin zaten. Hatta aklımda üstü kapalı sundurma ve hedef bölgesine aydınlatma yaparak, yaz akşamlarıda atış yapabilme imkanı var, Paintsign eğer Paintball maçı varsa saat 02.00'lara kadar falan açık olabiliyor.

    düşüncen nedeniyle ayrıca teşekkür ederim.