RaptorX tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hacmini tam bilmiyorum ama, hw100 standart tüp 34cm sanırım, v-mach'in hem standart boyda olanı var hemde 50cm boyunda olanı var, 50cm olanı yaklaşık %50 fazla atış sağlar. ancak 210 pound fiyatı var :!:

ya blackpool dan normal quickfill hw tüpü sipariş edicem eğer manometre olmamasını sorun etmezsem v-mach tüp sipariş vericem. Hem daha hafif hemde hacmi daha büyük ama işte manometre

meydanav'da yokmu normal tüpü? veya siparişle getirmezlermi?

acaba bu fx in susturucusu çıkarılsa nasıl ses çıkarır ben yuksek silah seslerınden hoşlanırımda yanı şimdi gum dıe bıses cıkarsa çok hoşuma gıder tabı bence acaba çıkarırmı hiç pcp sının susturucusunu çıkarıp atış yapan arkadaş varmı acaba.

ben hw100'ün muzzle'ını çıkardım öyle kullanıyorum, açık alanda rahatsız edici bir sesi yok bence. Ama ses yansıtan yerler ve kapalı mekanlarda "bayağı sesi varmış" dedirtiyor.

Bu akşam bu muhabbet için açtım Er ryan daki sniper elemanın sahnelerini bir daha tekrar tekrar izledim
    Oradan aklımda kalmıştı eleman solak galiba ve sol elle sağdaki bolt u tuhaf bir şekilde kuruyor idi
    Bende de şöyle bir olay var
    Mesela HW 100 de kurma kolu sağda ve ben kurma kolunu kullanmak için sağ elimden faydalanıyorum ama bu bana sıkıntı veriyor zira elimi tetikten ve kabzeden çekmek benim konsantrasyonumu çok bozuyor .
    Şayet bende Air Arms olsaydı hemen bolt u sola alırdım.Zaten ayakta fazla atmıyorum genelde tri podla yada destekli atıyorum.
    Böylede bir durum işte

AA410'u 5-10 defa kurdum, sağ el tetikteyken kurmaya kalkarsan, (kuramazsın ama) boltu çekince gözüne girer g;$i . Bu nedenle herhalükarda silahın tutuşunu değiştirmek zorundasın. ama hw100'ün kurma kolu solda olsa dediğin doğru olabilir, çünkü kuruluşu yumuşak ve tek parmakla bile yapılabiliyor.

1. ya da tüpü idareli kullanamamız gereken durumlarda pompayla 100-120 bar dolum yapıp, işin zor kısmını tüplede yapabiliriz birde şu filtreler pompanın genelde dışında oluyor sanırım belki acıp yıkayarak tozunu pisliğini temizlemek mümkün olabilir.

2. birde şimdi aklıma geldi bu pcplerde şarjör olduğundan arada gaza gelip patır patır sıkıyoruz...bu pompalardan kullanırsak mermilerin "manevi" değeri bizim işin çok artacaktır... düşünsenize her mermi için 2-3 kez pompalamak lazım !!

1. güzel fikir.

2. ben sırf bu yüzden hw100'e tekli şarjör alacağım. nerdeyse müsabakada kullanılacak silahları, düğünde sıkar gibi sıkıyoruz :)

Gençler belki pompayı pratik bulabilir; ama ben şahsen pompaya vereceğim parayı 15 litrelik ikinci bir tüpe veririm olur biter. Zaten atışa giderken araba ile gidiyorum. Tüpleri koyarım bagaja olur biter.

Polat abi zaten dediğim gibi pompa tüpün mümkün olmadığı zaman/yerlerde kullanılabilir, tam bağımlılıktan kurtaracak bir alet olarak görüyorum.

Fakat güzel bir yanı varki bahsetmeden edemeyeceğim 200 bara zar zor geldiniz, her ne kadar o ringlerin sağlığı için tavsiye edilmesede, çok az bir çaba ile 250 bara çıkabiliyorsunuz.

250 bara çıkmak bir işe yarıyormu? yani hw100 regülatörlü olduğundan atış sayısımı yükseliyor?

erdem abi güzel bir noktaya değinmişsin gerçekten...çeviri içinde teşekkürler

ben hiç pompa kullanmadım ama kullananlar ömür törpüsü dediğinden hiç yanaşmadım... benim asıl kaçındığım nokta şu;
    bu pompayla 200 kez indir kaldır yaptıktan sonra kalp atışımız tavana vuracak ve kollarımız zangır zangır titreyecek,ozaman tüfeği nasıl sabit bir şekilde tutabiliriz ? ancak mustafa abinin dediği 3 kanallı pompalar, bu pompalama sayısını 70 lere falan düşürüyorsa, bu iş olabilir. birde değişik kriko vazifesi gören bir sistemle normalde harcağımızdan çok daha az güç harcayarak bu işlemi yapacak bir sistem bulunsa pompalar çok kullanışlı olurdu ... ilk başlarda zorlansak bile zamanla alışılabilir. fxlerin pompası gelince bir deneme yapalım. açıkcası bu pompalar sırtta falan taşınacak bişeymi bilemiyorum ama benim 2.7lt lik tüpten ağır ve taşıması zor bir alet olacağını zannetmiyorum. denemekte fayda var ama çok yorulacağımız garanti ;#^+.

ben yorulmayı, FX Gladiatör/HW100 elimde, ben onlara, onların bana bakmasına tercih ederim. Emeksiz yemek olmaz. Zaten bu birincil tercih olmaz, ben şimdi bedelsiz basınçlı hava kullanabilirken kendime eziyet bu aleti kullanmıyacağım, ama gerektiğinde her yerde her zaman kendi bilek gücümle basınçlı hava üretebileyim, olay budur. Ha bir iki denerim hoşuma gider, spor olsun diyede bununla silaha hava basarım :rolleyes: