Engin1992 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

engin pcpnin tepmesini hangi yaylıyla kıyaslarsın?
    patriottada tepme geriye doğru oluyor ve arkadaki stopperin lastiği yarı yarıya ezik durumda.

Erdem abi senin yazına karşı değil sadece kendi görüşüme göre cevaplıyorum (''PCP lerin tepmediğini düşünüyorum, en azından ben algılamıyorum. ^^''),

Valla bence T12 nin tepmesi : Zamanında Selman abimin (seffah) tüfeğini kullanmıştım.Onunla kıyaslandınğında ondan biraz daha az sarsıntı var.Başka hiçbir yaylı ile kıyaslayamam.
    Tüfekte olanlar (çok çok az bir sarsıntısı vardı) :

1)Yay ön ucu ağırlığı çıkarılmış
    2)Yay zayıftı
    3)Dipçiğe kurşun ağırlık doldurulmuş
    4)Dizel etkisi yok denecek kadar az.

Tabi çok küçük değerlerden söz ediyoruz. Tepme dediğin 12 gauge av tüfeğinin tepmesidir. Adama erkek olduğunu hatırlatıyor ;kihhik,½bay£bay`;

Pcplerde tepme var.Basınçlı hava pelleti ileri doğru ittiğinden, etki-tepki prensibine göre tüfek az da olsa geriye tepiyor.Fakat tepme ateşli silahlar gibi geriye doğru olduğu için dürbünlere zararlı olduğunu sanmıyorum.

Engin fakat eğer tüpü ücretsiz doldurtmuyorsan ki doldurtuyorsan bile götür-getir masraflarıyla beraber bir süre sonra fiyatları eşitlenecek, daha sonrada pompanın daha ucuza geldiğini göreceksin. Pompanın yatırım maliyeti yüksek ama işletme maliyeti sıfır.

Erdem abi babam acilde doktor, ambulans'a scubayı salladıkmı oksijen doldururken arada benimki de ücretsiz kaynıyor.
    Pompa için cüsse-kalori sorunum yok fakat nasıl desem , ben mesela 2 ay durup bir kere araziye çıkıp 500-600 atış yapıyorum.Pompanın sabırsız ellerim altında can çekişeceğini bildiğim için scuba'ya yöneldim.Üniversite'yi Ankara'da okumayı düşünüyorum.İnşallah bu dileğim gerçekleşirse öğrenci evinde tüp ile uğraşmamak için pompaya geçebilirim. ½bay£bay`;

Alıntı

CEVAP: Slikonlu Gres

Alıntı sahibi "kartalcin"
    Slikonlu gres ile yaylı tüfeklerin piston bloğu yağlandığında keçenin ve oringin ya da tüfeğimizdeki contaların ömrü yeşil gres ile yağlamaya kıyasla daha uzun olurmu.

Evet daha uzun olur, AMA silahının gücü %30 civarı düşer.

+1

engin inşallah olmaz ama sakındığın göze çöp batar dikkat et.benim namlu nem almış hafiften pas yaptı ;#^+.

Evet, kahverengileşme bende de vardı fakat olayı şöyle çözdüm.Bizim buralar çok nemli silah nem alıyor.Kutunun içini özel nem alıcı kapsüller ile doldurdum sonra klimayı nem alma moduna getirip klimanın önüne koyuyorum çantayı. Aynı zamanda günde 3 vakit lateks eldiven takıp yağlı bez ile silip, kuruluyorum.Eskiden silince çok hafif kahverengi olurken şimdi tertemiz.

Bu kullandığım en temiz silah olacak.

engin yoksa namlunun başına bir işmi geldi?

Şükür daha öyle bir durum yok.Dediğim gibi korkudan çıkarıp sevemiyorum birşey olacak diye. :|

Alıntı

Engin kardeşim bende senin gibi namlu tutucuyu almadan önce çok düşündüm ama ne yalan söyleyeyim kendime güvenemedim , namlu tutucuyu taktıktan sonra yaptığım atışlarda , her ne kadar uzun mesafeli atışlar yapmasamda pek bi fark göremedim.

bana sorarsan eğer , bence biraz sıkıntıya gir ama namlu tutucuyu mutlaka silahına tak, sonuçta bu silahın en büyük artısı üzerindeki namlu, başına bir iş gelirse çok büyük sıkıntılar yaratabilir. ayrıca söküp takması çok kolay dilediğin zaman söker sonra tekrar takarsın. ;tese;kkur

Benim de düşündüğüm bu isabetlilikte fark yaratmıyorsa aklıma yattı.Tabi söküp takma olayı gene beni düşündürüyor ya, söküp takarken allen anahtar elimden kayıp tüfeğin bir yerini çizerse?Sökmeden kullanırım o zaman.Herkeze teşekkür ederim.

Not: Sanırım aklımı kaybediyorum. ;( En iyisi namlu tutucuyu alıp.Tüfeği baştan aşşağı camo bant ile sarmak.

arkadaşlar,
    bu namlu tutucu elzem birşey bence. sökmesi takması çok kolay. uzun mesafe gurup çalışacaksan veya FT yarışma varsa sök kullan, ıvır-zıvıra atacaksan tak kullan. yabancı bir forumda okumuştum, arasıra namlu tutucunun vidasını gevşetip tekrar sıkarak stresini alırsanız isabetliliğe etkisi olmadığını söylüyorlardı. namlu tutucu yandan sert darbe alırsa silahın sıfır noktası değişebilir, işte o zaman vidayı gevşetip namluyu tekrar yerine alıp tekrar sıkacaksınız. bu arada şöyle bir tehlikede var, silahları gören ve tanımayan arkadaşlarımız oluyor, aldı namludan yüklendi. veya sakar birisi elinde silah dönerken namluyu ağaca vs çarptı?
    bence namlu tutucu şart.

Evet Erdem abi , bilgiler için teşekkürler.Fakat benim öğrenmek istediğim mesela namluyu ağaca çarptık namlu yamuldu tekrar düzeltilse bile isabetliliğe etkisi negatif olur mu?