Engin1992 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

[Resim Engellendi: http://img217.imageshack.us/img217/9343/25022008151nr9.jpg
    Bendeki hw77nin pistonu kuran kolunu kırmam üzerine İlker abim yenisini yaptı.Fakat yeni gelen kolun da ilk atışta yamulması üzerine tüfekten ciddi derecede soğudum.Satılık ilanını
    verdikten sonra İlker abi özel mesaj attı ve tüfeği bana gönder dedi.İlker abiyi zor bir dönem bekliyordu artık... ;şrofls;. Günde 50 adet pm atarak sorularımı sordum isteklerini belirttim.

Yapılan işlemler:

1) Transfer deliği küçültüldü.İlker abinin ölçümlerinde transfer deliği 5.2mm çıktı.Hızlarda da çok dengesiz sonuç verince(1- 949 fps 2- 900 fps 3- 840 ffps 4-840fps 5-621) transfer deliği 3.5mmye düşürüldü.

2)Mevcut keçenin hasar görmesi üzerine orjinal keçe takıldı.

3)Üzerindeki mevcut yaya devam edildi.Kırılınca 3.20mmye geçicegim.

4)Yeni transfer deliği önündeki conta değiştirirldi(breech)

5)Susturucu ve ona uygun adaptör yapıldı.Gürültü yapmak istediğimde kolayca çıkıyor.

6)Tetiğin orada bir vida yalama olmuş parça yenisi ile değiştirildi.

Bu işlemler sonucunda, silah gamo prohunter ile stabil 850 fps veriyor.İsabetlilik 13 metre tek delik.Şimdi üzerine gereken dampa ile nikkonun en az 16x dürbünü.Tüfeğin babası İlker abime selamlar. ;tese;kkur

[Resim Engellendi: http://img297.imageshack.us/img297/3449/25022008150uq0.jpg]

hafif ticari araçlar arasında
    köpeğin rahat ;rofl.; seyehat edebileceği yer
    ve şehir içi kullanıma uygun olanı hangisidir ?
    doblo geniş ancak şehir içinde pedalları ayak yoruyor.ve performans iyi değil
    ford tourneo kullananınız var mı ?

Bizde VW caddy var.Türkiye'de sınıfının en iyi arabası.Hafif ticari araç dışında ikinci ellerde çok temiz ford focus c-maxler var.1.6 tdci göz önünde bulundurabilirsin.

çatladım burda yaa çıkacaksa çıksın gari elime cebime atdım bekliyorum öyle 2 tane alcam biri 4.5 ml diğeri 5.5ml hangisinin webley hangisinin torpedo olacağına kara vereniyorum..torpedoyuda bir görseydim hayırlısıylan ?(

Bu hatsandan bir mok çıkacağını sanmıyorum.Alın bence patriotu bitmeden.

Veli Bey'in sitesindeki iki dürbün arasında kaldım şimdi.. Remington 3 - 9 * 50 E veya Tasko 3 - 9 * 40 E almayı düşünüyorum, nasıl olur? 50 mm fazla gelmez mi dampasız?

Bence gelmez.Başka yorum da gelirse sonuca varıcaz ama yorum yok u½%; Ben şöyle örnek vereyim 3.60mm maccari yaylı hw77 üzerinde 3-9x42 dürbün kullandım.Tek parça ile 500 atış hiç oynamadı.(hiç)Weihrauchların dürbün kanalı garip böyle tırtıklı gibi.Onun için kaymadı.Yani kızaktaki sürtünmeyi arttırmanız lazım.

Yardımın için sağol Engin, yalnız bir sorum daha var. Bu yöntemle sağlıklı kullanabileceğim dürbünün mercek çapı en fazla kaç mm olmalı (40 kurtarır mı mesela) ?

Bence
    cfx de ancak 4x15 , 4x20 gibi dürbünler sorun yaratır.3-9x56 güzel olabilir.Çünkü gerçekten çok minik bir tepmesi var.Sınıflandırsak bu sınıfın tepesinde mod 125 olsa ;rofl.; cfx orta-düşük seviyede tepenler arasında olur.

Onu sen bileceksin.Uzun mesafe atışlarda modifiye zorunlu.Diğer forumda bir başlık var ''webley raider modifiye part 1'' diye.Aklına yatarsa yapmaya çalış.Ama unutmamak gerekir ki güç arttıkça atış adedi düşecektir.Raiderin de tüpü zaten küçük ^^

öncelikle foruma selamlar bende webley raider var geçen arkadaşımla tartışırken air arms s410 daki tüpün webley raiderden daha kalın olduğunu soyledi ben raiderinki kalın biliyordum bilgiliabiler konuya bi el atarsa sevinirim saygılar

Raiderinki daha kalın fakat yapıldığı malzeme önemli.Detaylı test gerekiyor.

Dürbün direk tüfeğe bağlı değil benim. Arada pir parça var ve dürbün çıkıkken silahı sildim. Sanırım orayıda yağlı bez deymiş. Kaymayı birazda o yüzden yapıyor olabilir. Dediğiniz gibi stoperi arka ayağa takmadan önce sentetik tinerle iyice silip derby sürücem. Arkaya takıldığını öğrenmem iyi oldu yoksa öne takacaktım :) teşekkürler.

Önemli değil ^^ Sentetik tinerle silmenize gerek yok ıslak mendil yada hafif sabunlu bezle silip kurulayın aynı şey.Kolay gelsin.

Stoper kullanmak gerekiyor kesinlikle. Ben iki parçalı ayak kullanıyorum. Az önce 45-50 atış yaptım ve dürbün 2mm arkaya doğru kaydı. Yarın ilk iş stoper almaya gidiyorum. Ben, ne olacakki altı üstü havalı tüfek dedim ama ciddi bir darbe oluyor her atışta. Dürbünü aşırı sıkmama rağmen kayıyor. Ya dampa ayak derim ya da iki parça ayak ve stoper. Ayrıca stoper arkaya değil de öne takılsa daha iyi olur gibi.Yani iki ayağın ortasında kalması. Gördüğüm tüm resimlerde stoper ön ayaktaydı.

Havalı silahlarda stoper arkaya takılır.Cfx royal da ayakların altına derby sürüp iyice sıkarsanız dürbünün kaymaması lazım.Bir de öyle deneyin.(dürbünü çıkardıktan sonra derby iz yapmıyor)