peki öyleyse pelletleri yağlamak namlu çıkış hızını nasıl artırıyor
Sürtünmeyi azalttığı için arttırıyor.
Bence sadece kurşun sıvanmasını önlediği için bile kullanılabilir.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
peki öyleyse pelletleri yağlamak namlu çıkış hızını nasıl artırıyor
Sürtünmeyi azalttığı için arttırıyor.
Bence sadece kurşun sıvanmasını önlediği için bile kullanılabilir.
o bahsedilen kara şişe bu mu engin
![]()
Onu şişeyi kıranlara sorun bence ;dance;Bu sadece KARGA
En sevdiğim hayvandır kendisi. ![]()
Pekiii mermiler yerine, tüfeği harbilerken namluyu yağlasak ?? Böylece ellerimizde yağlanmasa ??
Böyle yaparsak namludaki yağ belli bir atış sonra bitecektir.
Silahtan silaha durum değişebilir.Örneğin Thenighthawk'dan aldıgım remington am 77nin namlusu benim crosmandan daha iyi (arkadaşıma aldım ve o sadece 5 kutu match attı 500lüklerden) ben match denedigimde, o kadar isabetsizdi ki sinirden ağlamak üzereydim.Bizim buradaki matchler kesinlikle sahte.Nerden biliyorum Murat abi bana tüfeği gönderirken yanına match hunter vs. koydu onlardan.Aralarında belirgin fark var.Pro match ve promagnum daha iyi sonuç verdi ama hala istedigim isabet yok.Çünkü tam anlamıyla atış yapamadım.40 metreden teneke yanlış olabilir.Yada belki teneke çürüktü.Siz onu dikkate almayın.Bu tüfek hakkında tek söylenecek bu fiyata mükemmel.
İyi atışlar...
Yaylarda bir fark yoktur. İkisinin yayıda birbirine uyar. Silahlarda farklılık namludur.
Bir de transfer deliği.
Zaten ben de o kamuflaj bandını kullandım.Ama kesinlikle birden fazla almalısınız. ![]()
Bence kamuflaj inanılmaz güzel duruyor.Zaten sizden görüp benzerini crosmana yaptım.Tüfeğin orasından burasından ot saçak sarksaydı daha da güzel olurdu.Tebrik ederim.Bence kötü değiller.Sanırım biraz alçak gönüllüsün ![]()
benim patriotta biraz önce geldi acaba ne yapsamm diye düşünüyorum
dampa ayak çok pahalı acaba tek parça ayak kullansam nasıl olur bilmiyorumki , bide dürbünü zayi etmekte var tabi bende çözüm arıyorumm bu soruna
Eşeği sağlam kazığa bağlayın derim ben. ![]()
Şöyle bir sorum var sorun da olabilir.
Atışı yaptıktan sonra , pompalamadan mermi yükleme yuvasını açıp kapatıp tetiğe basıyorum. Sanki bir miktar hava boşalıyor. Bu bir sorun mudur. Yapısımı böyledir. (Bu modeller böylemidir.) Tekrar teşekkürler. Tüfeğim ilk geldiğinde 50 metrede 3 cm gibi grup yapabiliyordum. 40 metrede enginin dediği teneke delme işi ancak teneke paslanmış ve çürümüş olursa deliyor.
Akşama malzemeleri alıp işe koyulurum. Eğer yapamazsam tekrar yardım isterim. Olmazsa avcı Hocam artık kargo adresinizi isterim.
Daha önce Onurun anlatımıyla Nod 125 i söküp. Yay ucu ağırlığını değiştirip yağlamayı filan becermiştim ama bakalım Crosman veya Airmaster 77 biraz daha karışık gibi.
Selamlar...
Haydar abi teneke tam çürümüş değil.Ama çürümüş de olabilir, köşede buldum belki yağmur yemiştir ama çok belirgin bir çürüme gözlemleyemedim.Düşünün 11 pompada benim cfxden daha güçlü.Kullandığım saçma şimdilik promagnum bende güzel sonuçlar verdi.Bildigimiz normal match saçmalar resmen grupların içine etti.Çok garip
Promagnum ve avci hocanin yaptigi bakim ile 40 metreden tenekeyi tek taraflı deliyor.Ama unutmadan pompayı 10 numara yağ ile yağlamalısınız ki iyi pompalasın.Pompayı da sona kadar getirip yavaşça pompalayın
Ben ilk zamanlar katır gibi pompalayarak havayı tam aldıramıyordum ![]()
siteden hedefleri yazıcıdan çıkardım. 20 metreye diktim. tam ortayı nişan aldım. ateş ettim. sonra hedefe tekrar nişan alarak bu sefer artıyı vurulan noktaya çekmeye çalıştım. ama kıpırdama oluyor tabi sabit tutcak bişey bulmak burada zor.
sizler nasıl yapıyorsunuz? en profosyonel manada sıfır hatalı yapanlar varmı? tecrübelerinizi paylaşmak istiyorum.
Şimdi benim yaptıgım yöntemi anlatayım belki yardımcı olur,
30 metreye ortası 1 ytl olacak büyüklükte bir hedef yerleştiririz.10 atış yapıp atışların çoğunluklu toplandıgı yeri vuruş noktası kabul ederiz.Atışlar sağda toplanıyorsa dürbünü left(L) yönünde solda toplanıyorsa leftin tersi yönde çeviririz.Aynı şekilde üste geldiyse down yönünde alta geldiyse de up yönünde
Ama grup çalışırken benim tavsiyem, artıkılı vurulan yerden aşağıya sıfırlayın nedeni ise, atış yapılan nokta pellet yedikçe büyüyor ve nereye nişan aldıgınızı şaşırıyorsunuz aynı zamanda hedef büyüdükçe psikolojik olarak kendinizi daha az kasıyorsunuz.
Saygılar.İsabetli atışlar.
bu silahlar 15 gun icinde piyasaya sürülecek öğrendiğim kadarıyla.hatsan bazı konularda daha titiz çalışmaya başladı.inşallah yüzümüzü kara cıkarmaz.birde şu pilastik tetik olayını değiştirseler süper olacak.silah görünüm olarak cok guzel kalıtelı duruyo ama o plastik tetik herşeyi bozuyo.
Evet aynısı sanırım dianalarda da var ve böyle olunca iğreniyorum
Kesinlikle önyargı benzeri birşey oluştu bende.Parçası plastik en önemlisi ateşlemek için dokundugun tetik kısmı plastik olunca nferet ediyorum. ![]()
Ülkemizde bu kadar şişe vurmak yasak
Biraz bize de şişe bırakın derim
İQ düzeyi yüksek bir işgüzar anlar derim ![]()
Çok teşekkürler vallaha dün foruma kayıt oldum bu gün FX aldım. Yarında amcamın dalgıç tüpünü çalacakmışım izmitten 18 LT
yaktın beni EMPORTO..
Büyük İSTANBUL buluşmasında görüşmek üzere..
Hayırlı olsun.Bu yaptığınız şey ilk arabanın ferrari olması gibi birşey.Çok doğru seçim tebrikler
İsabetli atışlar dilerim ![]()
Fatih abi bu dynamicler hangi maddeden yapılmış olabilir?Namluda diğer pelletlere nazaran daha fazla (çok az da olsa) aşınma yaratması diye birşey mümkünmü?
Hocam benim tüfeğime de bu bakımı yaptığın için ayrıca teşekkür ederim.Bu tür tüfek sahibi olanlar(crosman 2100-760 daisy 901, remington am77) eğer güç düşüklüğü hissederse kesinlikle yapsınlar benim tüfeğimde çok büyük farlılıklar oldu 11 pompayla 40 metreden tenekeyi delemezken şimdi aynı mesafeden 6 pompa ile deliyor.
![]()
illaki hw97 olacak 5.5 mm olarak güçlü diyorsan bende şunu açıkca ve net söylerim diana mod 460 magnum.güç+isabet. ama hw97 deki işçiliiği malzeme kalitesi dersen o kadar değil. attını indirsin dedinmi kral bu sınıfta diana 460 magnum.
+1
İlahi Engin kardeşim ben de daha bilmediğim ne kadar çok şey var diye düşünmüştüm
Bunu da yanlış yazmışım bu da saçmayla olacaktı ![]()
Neden fırçayla ileri geri yaptınız Engin bey, ne işe yarıyor bu işlem?
Hehe kusura bakmayın gece saat 3te dalgınlıgıma gelmiş.fırçayla değil fırcayla olacaktı. ![]()
Engin sen eski yesin ve bu konular tartışıldı yazıldı çizildi,neden konik olması gerektiğini de herkes anladı,sen şimdi aynı konuları yeniden soruyorsun ve doğrudan bana sorarak diğer tüm üyelere siz anlamazsınız demiş oluyorsun,ortaya sorki,senin gözünden kaçmış bilgiyi okuyan arkadaşlar yanıtlayabilsin,sorunu yanıtlamayacağım.
Üstadım amacının ne oldugunu biliyorum.Ne kadarlık hız artışı sağlar merak ettim.Ve sarsıntıya etkisi olur mu diye merak ettim.(ben sanıyorum ki sıkıştırma odasında minik bir türbilans oluyor ve sarsıntı yaratıyor)Diğer üyelere kesinlikle öyle bir şey söylemek aklımdan geçmedi yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.Pmden soracaktım son mesajı siz yazmışsınız bunla ilgili(webley longbow) onun için size sorayım dedim. ![]()
Adamlar silah kaliteli olsun diye transfer deliğini eğri deliyor,siz ona da kızıyorsunuz,
Aynı olay Weblet Longbow içinde geçerli,transfer deliğinin silindir tarafı silindirin merkezinde iken,diğer namlu tarafı daha yukarda maluyu ortalıyor.
Üstadım bu 5 derece konik transfer deliğinin yararları nedir?Basıncı arttırıp öyle mi yüklüyor pelletin arkasına?Ne kadar hız farkı yaratır?