Engin1992 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hw 77yi söktüm.Aynı dışı gibi işçilik mükemmel.Söküm inanılmaz basitti.Yayın gerginliği çok az elimle duvara dayıyarak hemen söktüm.Yanlız aksamları ziftten ayırmak için 2 top kağıt havlu kullandım.Özel sıvılarla güzelce yıkayıp kuruttum.Piston içi mükemmel honlanmış ki ayna gibi ışıl ışıl.Yayda da hiç eğilme yok.Düm düz.Hele dış pistona tam yataklanarak giriyor ki.O tarafa sürtünen yerler aşınmış mı diye baktıgımda hiç aşınma yok.

Bir sorun var ki, keçe hasar görmüş.Değiştirmek gerek.
    1)Orjinal keçesini taksam sorun olur mu?
    2)Bu kullandıgımız keçenin aynısını nerden bulabilirim?
    3)Bir zamanlar Murat abi bahsediyordu beyaz keçeler hava kaçırıyormuş gibi birşey eğer alacağım keçe orjinal olursa hangi renk olsun?:)

PCP lerde buna gerek yok,ama pistonlularda arkasına pellet koymakta fayda var,çünkü boş atış etkisi yay da aşırı çırpınım ile ömrünü kısaltır.

Üstadım pcplerde boşa tetik düşürmek zararlı diye biliyorum.Bu boş atışın da az da olsa zararı yok mudur?

Bu yağlı çekirdeklerin rengi kurulara nazaran çok daha koyuydu. Ardından üç kere de tekrar kuru olarak attım ve son olarakta ilk pelleti yuvaya yerleştirdim. Birinci pellet ( Gamo Pro Magnum 5.5 ) yuvaya sıkı değilde biraz gevşek oturdu. Yastıklara sıktığım bu deforme olmamış pelletin etek uçlarına baktığımda, çok hafif yiv ve set izlerini en nihayet gördüm. İkinci attığım pellettede durum aynıydı. Yani bu pellet de yuvaya gevşek oturmuştu. Yiv ve set izlerinde pek bir değişiklik yoktu. Fakat üçüncü pellet, daha başını yuvaya yerleştirirken hafif zorlanarak girmişti. Atıştan sonra pellet eteklerine baktığımda yiv ve set izleri daha bir belirgindi diğerlerine nazaran.

Benim tavsiyem pellet olarak gamo promagnum kullanmamanız.İzmirdekilerden biliyorum, ölçüleri birbirine uymuyor ve oldukça isabetsiz.Hw 77 de gruplar 50 metrede 6 cm kadar açıldı.Bence hilalavdan gelince benjamin, diana high power, gamo hunter,gamo prohunter stoğu yapın.

Mustafa abi,

Bu keçeleri kullanırken arkasına match pellet koymak gerekmiyor değil mi? Direk pellet gibi yüklenip, atış mı yapılıyor?

Bence koyulmasında fayda var.Mustafa amca ben hilalavdan 5.5mm harbi seti aldım.Fakat içinde bir fırça varki oldukça sert.Namluya zararı olur mu?

Biz de vw caddy kullanıyoruz.Tavsiye ederim.Şehir içi yaklaşık 7.8 lt yakıt tüketimi var.Şehir dışında da 5.3 e kadar düşürdüğümüzü hatırlıyorum.Opel dışındaki alman arabalarından sonra orta seviye bütçe için yegane tavsiyem Hondadır.Babamın arkadaşında 1.000.000km yapmış Honda Civic var :!:Arabanın motoru daha açılmadı.Bugüne kadar yapılan masraf 600 ytlyi geçmemiştir. Volvo,saab(motorları harika),toyota,ford(yol tutuşu mükemmel) da iyi markalar arasında.

Selamlar.
    Valla ben doğma büyüme İzmir Karşıyaka Bostanlılıyım. Bu konuda İzmir'in insanı bir enteresan. Zamanında İzmir'deki havalı silah seven ve kullanıcıları bir araya toplayabilmek için gerçekten çok gayretler sarfettim. Ortam hazırladım, ulaşım kolaylıkları sundum, ne yaptıysam nafile. Hatta tüm İzmir'deki site üyelerine buluşmak için bire bir mail attım. Sonuç, sıfara sıfır, elde var sıfır. Ayrıca İzmir'deki tüm silah satıcılarını dolaştım ve son bir yıl
    içinde havalı silah satışlarının nasıl olduğunu sordum. Değişik markalardan satılan havalı silahların sayısı hiç de küçümsenmiyecek rakamlardaydı. Ama ne hikmetse, sanki İzmir insanı silahı ile kendi dört duvarını sadece seviyor. Bir türlü bu hobiyi ve zevki başkalarıyla paylaşmak istemiyor.

Fakat herşeye rağmen biz bir kaç arkadaş, her fırsat bulduğumuzda bir araya gelerek, yinede büyük bir keyifle atışlarımızı yapıyoruz.
    Sizide aramızda görmekten çok mutlu oluruz. Dilerseniz bana telefonlada ulaşabilirsiniz.
    0535 xxxxxxx
    Saygılarımla.

Valla İzmir'den selman(seffahs34) ve ben varız :D Buluşma olursa benim yanımda 4 arkadaşım da gelir.Biz buralarda düzenli olarak her hafta atış buluşmaları düzenliyoruz arkadaşlarla.Fakat üşendiğim içinyazmıyorum ben :rolleyes:

Kötü fikir değil gibi duruyor.Şimdi bunu geliştirelim.Webley raider'ı düşünelim.(ucuz olsun)Dediğiniz işlemleri yapalım.Bir de bull pup olsun.Uzuun bir 6.35 namlu.Sırta 3lt kevlar tüp araya Mustafa amcamın getirttiği gibi esnek boru.Hn baracuda ile 1500 fps görür mü? ;tese;kkur

Not:Konuyu dağıttığım için özür dilerim.