Engin1992 adlı kullanıcının mesajları

    Tabi ki dikkat çok önemli fakat bacaların üstü ters rüzgarlara karşı kapalı. Yani şişenin havada bir şekilde asılı kalıp eğilerek oradaki yarıktan içeri girmesi ve kendini oradan aşağı bırakması gerekiyor. ;rofl.; (sanırım imkansız)



    [gallery]1196[/gallery] (buradan bacalara bakabilirsiniz)

    Baca kömür bacası üstü de ters rüzgara karşı kapalı. Ayrıca bizim buralarda gözlemlediğim doğal gaz kullanan her dairenin kendi bacası var ve doğalgaz kullananlar da pek fazla değil. Sayaçlar mekanik ve ayda en fazla 220 ytl civarı fatura ödediğimizi gördüm ^^ (belki bizde de bir Melih abi eksik 8o )

    Ben yerde ve arka planı güvenli şişelere atıyorum. Ne de olsa pcp bunlar mazallah bir kaza meydana gelebilir. Size de tavsiyem arkası altı üstü güvenli olmayan hedeflere atış yapmayınız.


    Haklısınız neredeyse her pellet şişeyi delip geçiyor.Hollow point ve match pelletler hariç, onlarla atış yapmaya ben bile iğreniyorum iğrenç bir görüntü oluyor ;rofl.;^^ (mesafe 54-90 mere)
    Genellikle baca önündeki şişeleri kırıyorum. Şişe kırıldıktan sonra arkada bacaya çarpan pelletin izleri bile rahatça seçiliyor.

    Bugün ben de ayrı bir manyaklık yaşadım. Kırdığım 2 gri şişeyi(guguuuk guk) yemeye gelen kara şişelerden yaklaşık 8-10 tanesini de kırdıktan sonra ortalık cehenneme döndü. Tüm bu olanları gören ''vapurdan simit kapanlar'' kara şişeler ile kavgaya tutuşup galip geldiler. Neredeyse küçük bir çocuk kadar olan 3 tane daha ''vapurdan simit kapan'' şişe kırdım. Ardından şişe kırdığım balkonu tespit edince yaklaşık 20 bireyden oluşan sürü bana saldırdı #hims
    Hani şikayetçiydim ya '' bizim buralarda kara şişe yok'' diye,
    Meğer işin sırrı ortaya kırık şişe bıraktıktan sonra kırık şişeyi yemeye gelenleri de kırarak onları da kırarak yeni sürü gelmesini sağlamakmış... ;kihhik,



    Not: Simitçi şişeler sadece kafa kısmına pellet yediğinde düşüyor. 50 metrede 25 ykr luk grup yapan tüfeğim için pek de zor hedef değiller.,


    Düşünün o çatıda en fazla birkaç tane simitçi şişe gören bireyin bu sürüyü görünce etrafa saçtığı sevinci ;dance;;dance;;dance;


    [gallery]1196[/gallery]

    Serdar Bey teşekkür ederim. Merak edenlere ne şarjör takıldı ne de başka birşey orada tam 10 atış var. Dileyen arkadaşlarla poligonda birlikte atış yapabiliriz. Bu arada Enginciğim her duyduğuna inanma 10 metrede 10 atışla tek delik yapmak için tüfek kadar atıcı da lazım g;$i
    Lothar Walther namlu kesinlikle bu tüfeğe iyi gelmiş. Elbette diğer arkadaşların atışlarını da merakla bekliyoruz.


    Not: Mesaj başlığı ve içeriği sanıyorum adminler tarafından değiştirilmiş, sebebini öğrenmek isterim.


    Düzgün bir vücudu ve beyni olan herkes destekli olarak 10 metrede 10 kuruşluk grupman yapabilir. Her duyduğuma inanmayacak kadar aklım var diye düşünüyorum.

    Fakat namluya elimizle sürerken bir problem olmuyor. Ayrıca pelletin oyuk kısmının namlu o ringine temas ettiğini sanmıyorum. Ucundaki mini delik hariç tamamen kubbe başlı bir pellet.


    Zorlanma şarjörde bence...

    Şarjorden crosman hollow point yüklemek işkence gibi bolt çok zorlanıyor. Fakat crosman hollow point haricinde diğer hiçbir mermide sorun yok. 8serçe parmağımla bile namluya mermi sürebiliyorum)
    Nasıl bir çözüm bulabiliriz?

    Üstadım Fx mermi kullanırken bu ses yoktu. Ayrıca konu dışı olacak ama tüfekte muazzam bir güç fazlalığı var 35 metreden pellet tutucu diye kullandığımız tüm malzemeleri delip geçiyor... Neyse, bu sert mermilerin namlu ömrüne kesinlikle etkisi yok mudur?

    Bugün (demin geldim atıştan) normalden farklı olarak Crosman hollow point ile detaylı bir grup çalışayım dedim. Tüfekte 205 bar var, moderatör takılı Crosman pelletleri atarken acayip sinir bozucu ''çinnn'' sesi çıkıyordu. Bende yağsız kullandığım için namluyu çizer diye tırstığımdan 10 tane atıp eve geldim.Gruplar normaldi.
    Ayrıca şarjorden sert mermileri yüklerken takılmalar oluyor. Bu soruna nasıl çözüm üretebiliriz ?

    Herşeyden önce en iyisi isabetli pellettir.


    1) Fx diabolo 5.52 (yumuşak ve mükemmel isabetli) (namluya sürerken dolu dolu bir his veriyor)
    2)Gamo promagnum (fiyat/performans oranı çok çok iyi) (çapaksızını bulabilirsen atma da yanında yat)
    3)Crosman hollow point.(yumuşak doku üzerindeki tahribatı çok iyidir ayrıca dokuya hızlı girdiği için çıkan ''şlaaaapp'' sesi ve mini bir şok yaratmasına hastayım)
    4)Hn baracuda veya diana high power (muazzam şarap şişesi vs. kırıyor)


    Öncelikle geçmiş olsun.
    Demir pasının nerede olduğunu anlamadım bir açıklık getirebilir misiniz?
    Kundak konusunda silah bana ilk geldiğinde kundağı tutan vidanın çevresi sıyrılmıştı pek dert etmenize gerek yok.