Aslında ilk ikisini güzel atmışta, 3. mermi -1 derecenin etkisiyle biraz sapmış gibi.
Eline sağlık erdem.
Hangisinin 3. mermi olduğunu nerden biliyorsun ki Haydar abi? ![]()
![]()
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Aslında ilk ikisini güzel atmışta, 3. mermi -1 derecenin etkisiyle biraz sapmış gibi.
Eline sağlık erdem.
Hangisinin 3. mermi olduğunu nerden biliyorsun ki Haydar abi? ![]()
![]()
Gerçekten çok uğraşmışsınız elinize sağlık.
50 metrede tek delik grupman yapabilen fakat dürbün ayarı bozuk silah isabetsizdir.(dürbün ayarlandığında çok isabetli bir silah olacaktır)
Tekrar 50 metrede 4 cm grupman yapan başka bir tüfeğin dürbünü nispeten sıfırlanmıştır ve ilk silaha göre daha isabetlidir.
Anlatılmak istenen budur ![]()
Tüfek anladığım kadarıyla yaylı ve o kolu namluya doğru çekerek kuruyorsunuz. Normal kurma sisteminin ters işleyen versiyonu gibi.
Kumru bol ama
Bu durum kesinlikle bizim mahalleye özgü.500 metre ötede onlarca karga varken bizim evin çevresine gelmiyorlar.
Fakat sormayın her sabah kumruları yemleyen bir teyze var. O da olmasa kuş göremeyeceğim. Saat 8 gibi avuç avuç yem atıp gidiyor, kumrular konuyorlar, mamalarını yiyip her zaman grup yaptığım 62 metre ötedeki bacaya konuyorlar. Gruplar 1 cmden büyük olmuyor genelde. Gerisini siz düşünün. ( bu güzellikten 2 haftada bir 2 saatliğine yararlanabiliyorum
)
İşin komiği apartmanın altında kediler yalanarak bekliyorlar ![]()
martı vardır illa evladım
O da tek tük... ![]()
Yahu kesin İzmir'de bir gariplik var. Bizim oralarda ömrüm boyunca birkaç tane karga gördüm. Yok yok yok....!
Karga sevmek için tüfeği gitar çantasına atıp gezmeye çıkıyorum.
Kargası bol olan yerlerden biraz bize aktarsanız nasıl olur?
Bizim diyaloglar daha farklı :
P : Polis
B:Ben
A:Arkadaş
P: İyi günler gençler
B:İyi günler.
P:Şehir içinde atış yapmak yasak olum ya sekerse bir yere gelirse camları vurmuyonuz değil mi. Bakayım şu tüfeğe.
B: Abi bak ayakkabı kutusunun üstünde bir kağıt var oraya atıyoruz biz. İçi gazete dolu o kutunun arkasını da duvara dayadık abi.(bu arada tüfeği gösteriyorum)
P: (Diğer polis memuruna.) Baya baya sınaypır lan bu.
B:Evet abi havalı tüfektir. Faturası bıdı bıdısı burda..
A:Evet abi çok havalı silahtır euhehe.
P: Güzelmiş ya. Dürbünü işe yarıyor mu bunun? Nasıl bakıcam attırın bakalım bir tane. (dürbünü gözünün içine sokar, ne kadar ikaz etmemize rağmen kör de olsa bir atış yapar)
P: Hiç ses çıkarmıyor lan bu böyle tüfek mi olur. (eşşek gibi susturucuyu göremedi memur bey)
B: Haklısın abi havalı tüfek avunuyoz işte.
P: Bir daha görmiyim sizi buralarda (klasik laf)
B: Tamam abi. Kolay gelsin.
Not: 2 yıldır haftada 3 kez bu diyaloğun yaşanması sonrasında polisler bizi görünce artık selam veriyor. ![]()
Birçok insan sipariş verdi.Umarım yanlış anlaşılmadan ibarettir.
Bu beni aşıyor ne yazık ki.
Silah kesinlikle kişiliğini kaybediyor. Benim 3.60 maccari yay modifiyeli Hw 77'im aynı Diana 460 magnum gibiydi. İsabetli sonuçlar almak için tüfeği omzuma iyice bastırıyordum sanki tüfek ile cebelleşir gibi... 40-70 metre mesafelere isabetli atış için hw77-97 tavsiye ederim. (bence en fazla 3.20 mm lik yay takılmalı ve transfer deliği çok fazla genişletilmemeli)
Fakat sabit namlu, hem güçlü hem de tatmin edici isabette bir yaylı silah aranıyorsa bence o Diana 460 magnumdur.
Ben babaannemin evinde bile gördüm. ![]()
Erdem abi grupmanlar çok iyi tebrik ederim.
Ben öncesi ilk grupmanda yazan yerin tam üstünda beyaz bir pellet gibi birşey var sandım dikkatli bakınca 2 deliğin alt alta gelip Hn baracuda şekli çıkardığını gördüm. Bilerek yaptın değil mi? ![]()
En son grupta da flyer yapıcağını yapmış yine..
Bence inanılmaz derecede pahalı. Seni seviyoruz Meydan av ![]()
![]()
Bende tamamına +1 veriyorum.
Bende ayda 200 lira gelirli biriyim. 2 sene para biriktirip T12 aldım. İsteyince oluyor aslında.
Yahu Fx T12 küçük modifiyeler ile bu hızlara zaten ulaşıyor. Fiyatları da aynı hatta T12 biraz daha ucuz olabilir. Bence T12 nin yanında Blizzard modelinin hiçbir avantajı yok.
İlk yayınladığın grupman hani o efsane grupman değil mi Buluthan abi?
Ondan daha küçük bir grup görmedim Türkiye'de.. (50 mt, 5 atış)
Predatör bir canlının yanında avını da beslemeye kalkınca kaçınılmaz bir sonuç Engin. Mama, avlanma içgüdüsüne sahip bir hayvanın avına saldırma dürtüsünü bastırmaz. Öldürme kısmına gelince, işlediği hiçbir suç yüzünden hiçbir hayvan öldürülmeyi hak etmez. Öldürmek bir ceza, bir disiplin etme şekli değildir. Ki beş kedi birden öldürmek, kırılma ama, bana sorarsan katlin hası.
Böyle hikayelerde hep aklıma şu soru geliyor. Acaba aynı suçu bir köpek işleseydi gördüğü muamele aynı olur muydu? İnsanların kedilere karşı olan bu korkunç acımasızlığını anlayamıyorum.
+1
Tamamen aynı şekilde düşünüyorum.
Zamanında dedemin kanaryaları vardı. Aynı zamanda bahçede kedi beslerdik. Nefis maması duran kedi biz yokken kanaryaların kafesini düşürüp hepsini telef etmiş.(yememiş). Bence hayvanların içgüdüsel davranışları bunlar hakları ölüm değildi ama.
Gözümün önünde 5 den fazla kedi pompalı tüfek ile öbür tarafa gitti. Dedemi zor sakinleştirdiler...
madmax atışları yapan kişi 66 yaşında yorumlarını dikkatli yap bence. kimileri evden çıkamazken Polat amcam elinde tüfek atış yapıyor. ayrıca senelerin tecrübeside cabası bence sen 20 yaşında zımba gibi delikanlı olmana rağmen Polat amcamın grubunun iki katı büyüğünü bile yapamazsın bence. kolay değil 30 metrede c-t-c 30mm grup yapmak hemde 12 pellet atarak. 5 li grubu çok daha başarılı olacaktır. bildiğim kadarıyla oturarak destekli atıyor Polat amcam.
ellerin dert görmesin amcam ellerinden öperim. Ankaraya gelde gazozuna kapışalım senle
Feci derecede +1 ! ![]()