Spawnintegrity adlı kullanıcının mesajları

    kamuran, erdem, serdar abilerime teşekkür ederim. Yeni tüfeğimle ilk atışlarımı yaptım. Tüfeği ilk kuran ben olsaydım koruma mekanizmasını nasıl açardım bilmiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Tüfek zor kuruluyor. Kollarım hamlamış. Bir de bayağ rüzgar yemişim, hala sarhoş gibiyim. Ofiste baktım dampa ayak kaymış; 5 te 1 leri buna bağlıyorum ;,;-. Şok emme mekanizması bana çok aksettirmemiş fakat tüfek gerçekten güçlü.
    Tüfeğe doyamadım yarın sabah da PS ye geleceğim galiba.

    hocam sağolun yorumunuz için. aslında gez arpacık sisteminden memnundum, fakat ankarateam'in atış buluşmalarından özendim 50m ye, onun için dürbün aldım. Şimdi pellete bok atmak gibi olmasın fakat istikrarı çok bozuyorlar. Bir de ts 10 var fakat evde attığım için onların da çok şeyi değiştireceğine inanmıyorum. Malum 7m çok değil...

    http://s10.directupload.net/file/d/1730/2zlmsp3w_jpg.htm
    [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090311/temp/2zlmsp3w.jpg]
    http://s10b.directupload.net/file/d/1730/4wn28qek_jpg.htm
    [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/090311/temp/4wn28qek.jpg]


    Hatsan mod 95 SAS .177 cal
    square 4X15 çakma dürbün
    gamo pro hunter pellet
    7m mesafeden
    oturarak desteksiz (dirseğimi dizime dayamıştım destekten sayılmaz herhalde)
    moralimi bozmalı mıyım? yoksa fena değil mi ne dersiniz?

    Hakikaten hava çok güzeldi. Şahsen atışlarım rezaletti fakat ortamdan çok zevk aldım. Uçak mühendisi beyfendi, hedeflerinin koyulur koyulmaz vurulmasına, gıcık olmamıştır umarım.
    Red dot dan nasıl zevk alabilirim diye bütün hafta düşüneceğim. Yakına atsan atılmıyor, uzağa atsan vurduğunu göremiyorsun?
    bu hafta böyle bitti, önümüzdeki maçalara bakacağız artık ;şrofls;. .

    Naçizane düşüncem:
    1-Hedefi çıplak gözle görebilmek gereklidir. Kullanılan tüfek dürbünleri uzaktaki nesneyi büyültürken, görüş alanından kesmektedir. Tüfek dürbünleriyle hedef aranamaz.
    2-Atış yapılırken, vücudun duruşunun, nefes durumunun, ve techizatın durumunun bilincinde olunmalı. Kendimizi dinlemek anlamında değil, hedef ve artıkılla konuşurken yukarıdaki şartların farkında olmaktır. Yapılan değişikliklerin, tekil olarak, sonucu ne kadar değiştirdiği takip edilmeli, bu tekil faktörlere göre çözüm üretilmelidir. Aynı anda duruşu değiştirip, farklı şekilde nefes kontrolü yapılmaması gibi.
    3-Bir de şu kuralı unutmamak:


    O gün içerisinde berbat atışlar yaptıysanız, gün sonunda mükemmel atışlar yapabilirsiniz. İyi atışlar yaparak başladıysanız günün sonunda hüsrana uğrayabilirsiniz.

    Bir kaç tane sorum olacak


    -Cumartesi günü yine paintsign otoparkın orada mı yarışma yapılacak?


    -Tüfek omuzlandıktan sonra kaç sn zamanımız var?


    -Anladığım kadarıyla toplam 10 adet silüet hedefimiz var farklı mesafelerde. İşin tekniği açısından, nişangah ayarı her hedef için değiştirilir mi? yoksa nişan noktası mı değiştirilir?


    -Hatsan la katılmayı düşünüyorum. Çok rezil olur muyum? Yeni tanıştığım kız arkadaşımı da davet ettim. Kızcağız kabul etti ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.


    ayrıca yarışmaya elim boş gelmek de istemiyorum. Yardımcı olabileceğim herhangi bir konu varsa, paylaşırsanız sevinirim.

    İlk defa katıldığım atış buluşmasıydı. Ankarateam çok sıcak ve içten bir topluluk.
    Kendi açımdan bu günün en eğlenceli anı; benim 10 m ye sıfırladığım tüfeğimle, arkadaşımın 45m deki kaşıklı hedefi (adını bilmiyorum? siyah kutunun içindeki 3 dairesel hedef) vurabilmesiydi.
    Osman ağabeyin yaptığı modların şık durduğunu söylemeliyim.
    Hava şartları el verdiğince buluşmalara gelmek isterim.
    İyi atışlar.

    Yarınki buluşmanıza ben de gelmek istiyorum. Diğer başlıklarda 100m hedeflerden bahsetmişsiniz, bende mod 95 SAS var. Sanırım benim için hayal mesafeler bunlar. Ustalarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Bu arada meteoroloji 4-10 derece gösteriyor, ayrıca hafif sağnak yağış tahmini var. Umarım atışları etkilemez.

    Ankaradaki havalı silah severlere saygılar sevgiler,


    Gazi Üniversitesi bünyesinde bulunan ve büyük ihtimalle kapatılmış olan poligon hakkındaki maili ben göndermiştim. Arkadaşlar biraz daha bilgi istemişler. Komşu foruma üye olmaya çalışıyordum, fakat bir türlü üyeliğim aktive edilemedi. Bilgi aktarmakta geç kaldığım için özür dilerim.
    Son çare bari bu kanaldan arkadaşlara ulaşayım dedim.


    Yılbaşından sonraki hafta ilk tüfeğimi (Hatsan mod 95 SAS .177) aldım. Malum hava şartları müsait olmadığı için kapalı bir yerde atış yapmak istemiştim. Keza açık hava buluşması da planlanmamıştı (havalıtüfek.com da). Google da poligon yazdım ve araştırdım. Karşıma Gazi Üniversitesi spor merkezinde açılan fakat kötü tepkiler almış havalı silah poligonunun haberlerine rastladım.


    Spor merkezinin telefon numarasını buldum ve aradım. Karşıma çıkan bayan, dışarıdan gelen misafirlerin 15 TL, üyelerin 5 TL ye tesisden faydalanabileceğini söyledi. Ayrıca havalı tabancalarının tamire gönderildiğini ekledi. Ben de kendi tüfeğimi ve diabollerimi getireceğimi belirttim. Kendisi de bu şartlar altında gelebileceğimi söyledi. Fakat 50 dk için 15TL olduğunu belirtmemişti; çünkü üye değildim.


    Tesise vardım, elimde kılıfında tüfeğim ve omuzumda diabol dolu çantam. Muhtemelen telefonda görüştüğüm bayan, deskteydi. kendisine poligona gideceğimi söyledim. Kendisi de 50 dk için 15TL rica etti. Verdim fakat evlat acısı gibi koydu. Neyse...


    Bazı arkadaşlarım PCP silahların poligonu dağıtacağından bahsetmişler. Doğrudur, alman malı hedef düzenekleri vardı (ismi aklımda değil). Bu düzeneklerde 5 mm, 45 derece sektirmeli seramik plakaları vardı. Benim pistonlu tüfeğimin, attığı diabolleri, hamur parçalarına dönüştüren bu düzenekler, PCP silahlarınıza dayanmayacaktır. Benim gibi acemi arkadaşlar ve havalı tabanca kullanan arkdaşlar için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum, bu poligonun.


    50 dk sonra çıkışa yöneldiğimde, sağ tarafda bulunan halkla ilişkiler ofisi gözüme takıldı. Şikayet etmek için içeriye girdim. O sırada yarım ekmek yengen yemekte olan Zafer bey (yanlış hatırlamıyorsam Zafer idi adı), serçe parmağıyla, dudağının kenarındaki ketçap damlasını silerken, beni oturmaya davet etti. Konuşmaya başladık.


    Poligonun pek müşterisi olmadığında bahsetti ( ki haklıydı o gün cumartesi olmasına reğmen tek başıma atış yapmıştım.). Silahların sürekli arıza yaptığını, geçen yıldan beri 1500 TL getirisi olduğunu belirtti. Benim gibi birkaç müşterinin geldiğini ( bütün malzemesini getiren), onlara 5 TL ye giriş ücreti uyguladığını istedikleri kadar atış yapabildiklerinden bahsetti. Bana da aynı tarifeyi uygulayabileceğini söyledi. Sevinmiştim fakat... Eğer 20 güne kadar bu talep durumu devam ederse poligonun kapatacağını söyledi.


    Ben de konuyu forumlarda yazabileceğimi, atış buluşmalarıyla talebi arttırabileceğimi söyledim. Kendisi sevindi fakat çabuk olmalıydım.
    havalısilah com dan Hasan beyle temas kurdum foruma bir türlü üye olamadım fakat kendisine mail attım. Mailimi okumuşsunuzdur.


    Dün, bir kazaya uğramış tüfeğim, fabrikadan yeni geldi. Atış için spor merkezini aradığımda 40 günlük bir tadilata girdiklerini söyledi, telefondaki bayan. Anladım ki Poligonun helvasını yemiş olabiliriz.


    Poligonun hikayesi böyledir dostlar. Acemi bir havalı tüfekçi olarak Ankara buluşmalarını bekliyorum.
    Saygılar, sevgiler,