big_wolf adlı kullanıcının mesajları

    farkındaysanız bu ewaları satan av bayisinde birden bire fiyatları ve satışı durdurulmuşşş bide farkettim ürünü biten malların bile taksit seçenekleri kalırdı halada var,fakat ewanixlerin ne fiyatı nede taksit seçenekleri gözüküyor hepsi 0 (sıfır)rakamıyla dolu :him:s :him:s :him:s :him:s :him:s :him:s


    Fiyatlar revize edilecektir belki de...Hatta combo paket kampanyası bile yapabilirler....


    Keşke öle olsa... ;şrofls;.

    Bu arada forum ahalisine bir sorum var! Eylül sonu gibi antalyaya gitmeyi planlıyorum tekrar. Bu sefer yemini bozdum bi tane serpme almaya karar verdim kıyıdan atmak için. ;tacli# Bu konuda bildiğiniz önerebiliceğiniz birşey var mı?


    Babam sağolsun bana serpme örmeyi öğretti.Ben de babamın yardımıyla bir serpme ördüm 7.5 kiloluk.Fakat ağırlıklarını bağlamadım ve torbasını ayarlamadım.Serpme alacaksan sana el örgüsü serpme öneririm.Makina işi serpmeler birkaç kullanımda yırtılmaya başlar.Boyun 1.75'in altındaysa sana tavsiyem en fazla 5 kiloluk serpme kullan.Serpme denizde iş görmez bence.Yani büyük balık alamazsın bununla.


    ağ ile avcılık bana göre değil.İlla ki balığı kamışın gücüyle tek tek çekeceğim.Şöyle suyun içinde bir tartacağım canavarı........ suyun üzerinde şapırdayacak zalım....Kamış iki büklüm olacak ve titreyecek inceden inceden..Olay budur.


    Allah kısmet ederse denizi gördüğüm ilk anda oltamı ıslatırım.Deniz balığının lezzetine diyecek yok.Öyle olmasa adam denizden çıkacak babasına yan gözle bakmaz.. ;lol; .Muhakka tutması da yemesinden daha zevkli olur.


    Saygılar.. Tekrar rastgele

    Misinanın kalın olması balık için değil kopmayı önlemek içindir. 0.40 ya da 0.30 misina ile en fazla 1-1.5 kiloluk sazanı çekebilirsin.O da kısmet...balık suyun üzerine kendini çıkarıp vurdurursa onu da çekemezsiniz.


    İri sazanlar genellikle kendilerini suyun üzerine çıkarırlar; boşluk bırakırlar ve boşluk kısa zamanda alınmazsa balık oltanın ucundan kolayca ya da kopararak(vurdurarak) çıkar.


    Ayrıca ince misinanın sallanması esnasında ağırlığın fazlalığı nedeniyle kolayca kopabilir.Bu yüzden misina kalınlığı en az 0.50 olmalıdır.Bu söylediklerim dip oltası için geçerlidir; ve sazan avı içindir.Dip oltası ile balığı yoramazsınız çünkü esnek değildir.Kmışla avcılıkta balığı yorarak çekmek temel mantıktır zaten.Eğer dip oltası makinalı bir kamışa entegre edildiyse evet yorarak çekebilirsiniz.


    15 yıllık tecrübeyle sabittir.


    Ben 10-15 kiloluk sazanlar yakaladım.Böyle oltalarda en fazla kancanın ağzı açılır dümdüz olur ve balık kurtulur.Eğer ince misina kullanırsan olta kopar ve kanca balığın ağzında kalır.Böyle bir durum da sağlıklı avcılık için olumsuz bir durumdur.Bu şekilde kurtulan balık fazla yaşamaz.Ne sana yarar ne de başkasına.....

    Tatlı sularda her türlü balığı avladım ama denizde balık avlamak hiç nasip olmadı.Çok merak etmekle beraber çok istiyorum denizde avlanmayı.


    İnşallah biz de bir gün fırsat bulursak denizin nimetlerinden faydalanırız..


    Rastgele

    vanilya ya da sunni solucan solüsyonu da balığı cezbeder...


    Sazan avında her nekadar çok yem türü kullanılsa da balık yaşadığı ortama göre yemini seçer.Hatta öyle bölgeler vardır ki ne denerseniz deneyin balık yeme gelmez.Çünkü bölge suyu balık için yeterince yem seçeneği sunar.Suyun etrafı ormanlık ise balık nazlı olur;çok yem seçer.Etrafı ıssız ise heme hemen her yeme gelir.Fakat genel kabul görmüş yem solucan ve hamurdur.


    Avlanma şekli ise iki türlüdür:


    1- Kamışlı olta:


    bir adet 6-7 m'lik karbon kamış
    aynı uzunlukta misina(0.50 ya da 0.60'lık)
    İki adet kanca(sinek kanca harici)
    Bir adet şamandra(kalem şamandra olsa iyi olur;çünkü hassas bir şamandradır)
    Bir adet fırdöndü
    Şamandra ile orantılı ağırlık(Şamandra dik drusun kafi)


    Hazırlanışı: Öncelikle iki adet kancayı kısa bir misinanın her iki ucuna bağlarız.Sonra bu iki ucu kancalı misinayı fırdöndünün bir ucuna bağlarız.(kancanın biri yüksekte biri alçakta olsun).Sonra şamandırayı 6-7 m.lik misinanın ucundan dibi fırdöndüye bakacak şekilde geçiririz.Onun altına da serbest hareket edecek şekilde ağırlığı geçiririz.Ve ipin ucunu fırdöndünün diğer boş kısmına bağlarız.Misinanın boşta kalan ucunu da kamışın ucuna bağlarız.Olta hazır......


    2-Dip oltası:


    Bir adet misina sarılacak kasnak ya da makinalı kamış.
    İki adet kanca(sinek kanca hariç)
    Bir adet en az 20 gr.lık ağırlık
    Bir adet fırdöndü(büyük boy)
    50 metre 0.70 yada 0.80 misina
    1 metre 8.lik demir çubuk
    Bir adet zil.


    Hazırlanışı:


    50 metre misinayı kasnağa sarın.Ucundan 1 ya da 1.20 metre kesin.Kestiğiniz uca büyük fırdöndüyü bağlayını.Sonra da kesilen kısa misinanın bir ucunu fırdöndünün diğer ucuna bağlayın.En uca da ağırlığı bağlayın.Ağırlık ile fırdöndü arasına(ağırlığa yakın olsun) iki adet kancayı bağlayın.Olta tamam.


    Oltayı fırlatın.(fırlatırken işaret parmağınıza uygun bir lastik geçirin ; ki ip parmağınızı kesmesin).Olta dibe çöktükten sonra hafif hafif çekin ve boşluğu alın.Sonra bu ipi kazığa(demir çubuk) geçirin.Geçirmek için kazığın tepesine kalın oksijen kaynağı hortumunun parçası uygun olur.Kazığın üçte biri toprağa batmış olsun.En sonunda tekrar ipi gerdirin ve kazığın önüne zili takın.İşlem tamam.Bekleyebiliriz......



    Not:Valla hocam düğünden geldim gecenin yarısı saat 02:30 olmuş.Çok yorgunum ama canınız sağolsun.Eksiğim varsa affola.Anca bu kadar yazabildim.Hayırlı geceler. :sleeping:

    Merhaba


    Biraz daha teknik konularda öneriler verilirse benim gibi hevesliler de faydalanır diye düşünüyorum.


    Mesela pcp bir silahta bakım yapılacak yerlerden neresi yağlı, neresi kuru bırakılmalı?
    Yağ kullanılıyorsa nasıl bir yağ kullanılmalı? ör: dolum ucunun slikon gresle hafifçe beslenmesi....vs
    Tüp silahtan bağımsız doldurulabilinir mi? Silahın yanında bir de yedek -dolu tüp gezdirmek uygun mudur?(pcp alınca bir de yedek tüp almak istiyorum)


    Bunun gibi şeyler işte....

    Satıcıya iananmamakta haklısın...


    Son duyuma göre daha L&W namlular hatsanın eline geçmedi ki AT44 10WX silahlar satıcının eline geçsin.


    Hatsan işin üstüne düşmezse en az 2 ay daha bu silah piyasaya çıkmaz.


    Kapora mapora hikaye......Akıllı olmak lazım...(inanmazsan hatsanı ara sor)


    Kolay gelsin

    Tam aksine..mükemmel ötesi; hatta dehşet derecede doğru bir tesbit. ;d; ;d; ;d; ;d; ;d; ;d;


    Size gönülden +rep verdim.


    Bence foruma +rep olayı eklenmeli..Böylece kişilerin dereceleri performanslarına göre bilirlenilebilir.Kimsenin de emeği boşa gitmez.


    yanılıyor muyum acaba? :him:s ;şrofls;.

    Gördüğüm kadarıyla dürbün kızağı eski nesil.Yani yekpare değil.İki ayrı kızak var.Kundak da mod60'ların kundağı(bende vardı bundan).Ne geride ne de tetik önünde emniyet mandalı yok gibi.Klasik hatsan yaylısı...


    Ben yanlış görmüyorum değil mi?


    Neyse inşaallah sıkıntını giderirler.