impulse adlı kullanıcının mesajları

    arkadaşlar dürbünün son durumunu sizlerlede paylaşmak istedim


    içteki merceklerin kaydığını düşünerek dürbünün ön kısmını yumuşak bir zemine dikkatlice vurdum bir değişiklik olmadı. sonra dürbünün arka tarafını yumuşak bir zemine dikkatlice vurdum netsizlik biraz düzeldi. x16 dan sonrası zoomlarda ve paralaks 100 den sonra bulanıktı. arka tarafını biraz daha vurdum şu anda netlik gayet iyi. muhtemelen yerinden oynayan mercek tekrar yerine oturdu. ama tüfeğe takıp kullanmaya başlayınca geri bozulacak. mercek yerinden oynadı bir kere takıp kullandığım zaman sarsıntıdan tekrar yerinden oynaması daha kolay olacak. şu an dürbün gayet iyi durumda gayet net.


    kafamdaki asıl soru dürbünü kullanmak için ısrarcı olup dürbünü tamamen bozmaktansa, en başından küçük mercekli bir dürbün (Hawke Sport HD 3-9x40 gibi vs...)alıp onunla mı devam edeyim. ne önerirsiniz.

    Aynı sorunla karşılaşırdın ancak daha uzun sürerdi problemin çıkması. Bu arada gamo' nun dürbünlerinin üzerinde ''airgun rated'' yazar. Yani havalı silahlar için uygundur.

    aslında bende gamo sadece havalı tüfek yapıyor dürbünüde ona göre yapmıştır diye düşünerek gamo dürbün almıştım. hem dürbünün üzerine hemde kutusunun üzerine baktım ''airgun rated'' ibaresi göremedim. birde made in china yazıyo. gamo cinde üretim yapmaya mı başladı acaba ucuz iş gücünden dolayı

    haklısınız sayın nihatfevzioglu hocam böyle devam edersek hurda olacak gibi


    • Sayın zetax hocam bu dürbün çok hoşuma gitti kullanmak istiyorum ama pek kullanmayacağım gibi görünüyor. Önden paralakslı bir dürbün tahminimce iç aksamındaki mercek kaydı gibi. Bakarım derseniz gönderirim çok memnun olurum. İki kutu palet bitirdim tüfekle. Daha küçük mercekli bir dürbün kullanmak lazım anladığım kadarıyla
    • Sayın swordfish01 tr hocam butarz bisey yaparsanız bende ilgilenirim


    teşekkür ederim sayın nihatfevzi oğlu


    mercekler yerinde gibi duruyor ama iç aksamındaki merceklere bakmak için sökmeye çalıştım pek beceremedim. biraz sallayıp mercekleri yerine oturtmaya çalıştım. bir miktar düzelme oldu. peki bu 50mm mercekli dürbünü söylemiş olduğunuz dampa ayakla montajını yapsam sonraki zamanlar için problem ortadan kalkarmı acaba??

    Merhabalar.


    Arkadaşlar 1 ay önce GAMo Black Bull IGT Match 1 tüfek alarak aranıza katıldım. tüfeğin yanında gelen gamo 4x32 dürbün yeterli gelmediği için yüksek zoomlu GAMO 6x24-50 AO alarak nikko stirling tekparça ayakla tüfeğe montajını yaptım. 30 40 atıştan sonra dürbün bozuldu ve tamamen bulanık gösteriyor. Tecrübeli arkadaşlarım üstadlarım ne tavsiye ederler dürbün konusunda.
    elimdeki GAMO 6x24-50 dürbünü ne yapmalıyım. anlaşılan bu tüfekte bu dürbünü kullanamayacağım.tamir edebilecek birileri varmı bildiğiniz yoksa dürbünü çöpe mi atacağız?
    bu tarz güçlü tüfeklerde küçük çaplı dürbün mü kullanmalıyız?
    Bu tüfekte gez göz yok sadece dürbünle kullanılıyor ne tür ayak ve ve tür dürbün kullanmalıyım?


    Şimdiden teşekkür ederim...