khan19556 adlı kullanıcının mesajları

    İlk cevap benden olsun
    Hatsan mod 155
    Ben hiç bir silahı bu kadar sevmedim. Ağırlık dağılımı, Aşırı güzel ahşap kundağı, dengesi, yüze oturuşu basit yapısı üst düzeyde emniyet sunması , kolay modifiye edilmesi, isabetinin yüksekliği özellikle gez arpacık arasındaki mesafenin gayet iyi olmasından dolayı open sight atışlarda iyi sonuç vermesi, ve muazzam gücu en son da da dünyadaki bence en karizmatik ve emniyetli pellet yükleme şekli.
    Bu silah beni mest ediyor.


    Hatsan mod 155

    Biraz konu hortlayacak ama bende torpedo 150 vortex sniper yada torpedo 155 vortex yada mod 135 qe vortex düşünüyorum. Nadiren 100 metre , ekseri 60 metre, mümkün olduğunca sessiz bir tüfek istiyorum. Hangisini tavsiye edersiniz? Şu mavzer tipi yükleme çok hoşuma gidiyor.

    Arkadaşlar cahilliğimi maruz görün. Farklı şehirlerde ki tüfek tabanca vs alım satım işi nasıl yürüyor? Mesela 1000 TL'ye 2.el havalı tüfek alacağım. Önce parayı göndersen farklı marka ,model, arızalı , kırık,eksik hatta oyuncak bile gelebilir. Önce tüfeği göndersen 1000 dedik ama şurası çizik 800 gönderiyorum vs olabilir hatta para hiç gelmeyebilir. Uzak şehirde bu işlerin usulü nasıldır?

    Kesinlikle faydası olacaktır. İlgi, bilgiden her zaman önde geliyor. İşim gereği bunu defalarca kez gördüm.

    Ayrıca Keskin nişancılık olayı çok çok farklı şekillerde öğretiliyor.

    Sizin ne durumda kendinizi geliştirdiğinizi bilmiyorum fakat, ben mesleğe başlamadan önce kendimce derdim ki; ben bir keskin nişancıya yakın bilgim vardır bir şeyler biliyorumdur ? aslında biz sadece genel anlamda biliyormusuz. Buz dağının görünmeyeni varmış. ?

    Aslında daha çok şunu merak ediyorum. Galiba polissiniz , polis olduğunuzu kabul ederek ve aynı şahıs üzerinden gidersek havalı silah kullanan birini mı keskin nişancı eğitmek daha kolaydır. Yoksa alakası yok mu yada havalı tüfek hobisi ateşli silah konusunda ket vurur mu? Biraz karışık oldu :)

    Arkadaşlar havalı tüfekler ile 50 m den 200 m ye kadar dürbünlü, dürbünsüz atış yapan bir çok üyemiz ve havalı tüfek seven kişi var. Acaba havalı tüfek ve havalı tabancalar Allah korusun da ilerde bir savaş olursa keskin nişancı eğitimi konusunda bir avantaj sağlar mı sizce?

    Keskin nişancı eğitimi ile ilgili bir çok video izledim. Tüfeğin tutuşu, nefes alıp verme, destekli desteksiz atış, tetik düşürme, hedefin görüş açısı, ışığın yansıması ve gelişi vb konularda bizler oldukça deneyimliyiz. Av tüfeği atıcılığı yapan biri olarakta şunu biliyorum ki; ateşli silah ile havalı silahların çalışma prensibi farklı. Bu konuda deneyimi olan mesela asker,polis olan yada konu ile ilgili teknik bilgisi olan var mı?

    Günün birinde inşallah o gün hiç gelmez ama bu havalı silah sevgimiz ateşli silah konusunda özellikle keskin nişancı mevzusunda bir artı getirir mi?

    Arkadaslar hatsan power marka 5.5 kırmalı havalı tüfeğim var. Yaklaşık 8 yıl önce aldım. Şimdiye kadar rastgele değişik atışlar yaptım. Şimdi ise daha teknik atıcılık yapmak istiyorum. Tüfeğin namlu çıkış hızı vs bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Nette sanki böyle bir silah üretilmemiş gibi hiç bilgi yok

    Hangi pellet tipini kaç m atışında kullanmaliyim vs


    50 60 m den teneke kola kutusunu vurabiliyorum. Pellet olarak avsan sivriv 5.5 kullanıyorum.