fatih1karaca adlı kullanıcının mesajları

    Valla sizin yeeinizde olsam hakkimi sonuna kadar arar ve ne vaadettilerse onu alana kadar vazgecmezdim bi yerden sonra adami enayi yerine koymaya çalışmak dokunuyor

    Hocam tüketici haklarına şikayet etsem faturaya bakıp bu tüfek zaten ikinci el fiyatında diyecekler.( fatura 1000 tl'den kesildi). Kargo da onların safında durdu. Kundağı kırık halde alıp '' sağlam teslim aldıklarına dair imza atmış'' olmaları da cabası. Yasal olarak hiçbirşey yapamadım. Tamamen oyuna geldim yani. Adana'da cumhuriyet başsavcısı aile dostumuza da 2000 lira için ağız eğmek istemedim. Benden gitti ama iyi bi hayat dersi almış oldum. Eli kolu uzun banka müdürümüz var ona da herşeyi anlattım. Elbet birgün işleri düşer ya da öteki tarafta karşıma çıkarlar. Canım sağolsun diyorum artık..

    (BU YAZIYI LÜTFEN OKUYUN, harçlığından kısıp biriktirip ilk defa atıcılığa başlayacak emekdaşlar mağdur olmayın benim gibi)


    Onu bunu bilmem ama ben şunu gözlemledim;
    Adamlar abone müşterilerini gerçekten mağdur etmiyolar, hani ''kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez'' misali. Yolu mağazaya nadir düşenlere de hiç acımıyolar malesef. Malı bi kere sattılarsa gerisi onlar için mühim değil ki maldan anlamayan müşterilerin allah yardımcısı olsun. Anlıyorsanız alın ama benim gibi tüfeğe dakikalarca bakıp ne olduğunu anlayamıyorsanız size de sıfır diye ikinci el malı tereddüt etmeden satıp '''Bu adam zaten acemi anlamıyor deyip kendinizi geliştirememenize sebep olabilirler''' haberiniz olsun. Ben BAİKAL MP 155 imi de ordan almıştım. Eve geldiğimde namlu kirliydi ve fişek yüklerken fişeğin kasaya değdiği kenarın prüzlü parlak olduğunu farketmiştim, tamam takas ederek aldım tüfeğimi ama sonuçta kullanılmamış olmalıydı ve tüfekle fişek de atılmıştı. Her neyse TX200'ü orda incelerken Veli Bey bizzat ''istersen benim yarışmada kullandığım modifiyeli tüfeğimi de klasik kundağı takarak aynı paraya verebilirim'' demişti ki ikinci el ile sıfır tüfek nasıl aynı değerde oluyor diye de şaşırmıştım, ama ısrarla baktığım tüfeğin kullanılmamış olduğunu söylediler. Kendisinin tüfeğini ne vakittir kullandığını sorduğumda da ''2-3 kutu pellet ancak atmışımdır demişti'' Veli Beyi tanıyanlar ona sorabilirler bu dediklerimi yalanlamayacaktır eminim.


    Mesela TX200le beraber HAWKE dürbün ve hawke dürbün ayağı da almıştım. Mağazadan çıkar çıkmaz atış alanına gidip hemen dürbünü monte edip 20-25 atış yaptım ki bi de ne göreyim !! dürbün tüfeğin üzerinde tam gönyede dururken artıkıl 10-15 derece kadar dönmüş. Hemen geri gidip(1 saat içinde) durumu izah ettim ki sorunun benden kaynaklı olduğunu söylemeye çalıştılar falan ((((BEHZAT ALTUĞ))) ( kriz geçireyazmıştım). Neyse dürbünü zorla değiştirttim ama bu sefer de sorunlu çıkarsa değişim yapamam falan demeye başladı. ''O zaman burda monte edip önünde birkaç atış yapayım'' dememe karşılık atış yapmama da izin vermedi, ZENGİN GÖRÜP ACIMASIZCA İTELEME tabir ettiğimiz tavırlarını-bakışlarını görebiliyordum ki,, bu olay bütün bu olanların başlangıcıydı...


    Velhasıl TX200'ümü geri almak zorunda bırakıldım ve lanet ettim uğraşmadım uğraşmayacağım da. Dinsizin hakkından imansız gelir misali imansızlık yapamadım.


    Ve sonuç olarak şunu demek isterim ki ; oradan alışveriş yapacaksanız ya alacağınız malı çok iyi TANIYOR olmanız lazım, ya oranın abone müşterisi olmanız lazım( yani onlara PARA kazandırmanız lazım), ya da her ne alıyorsanız gerçek değerinde fatura kestirmeniz lazım ki bozuk çıktığında hak iddia edebilesiniz.



    SIFIR ALDIĞIM ( :) ) TX200'ü de kullanmak zorundayım.

    yani tüfeğin kundağı şu anda hasarlı ama tüfek çalışır durumda.
    doğru mu anladım ?

    ewet kundağın en uç kısmı ( vidalardan da sonraki kısmı, yani vidaları etkilemeyecek kısmı) pir parça kopmuş yapıştırılmış durumda. ama gözle bariz görünmüyor güzel yapıştırmışlar. Çalışmasındaki problem de tamamen kalktı şakır şakır kuruluyo

    Yorucu da olsa sonuçlandırabildik sonunda..
    Buradaki MNG şube müdürü Çağrı Bey bizim dostumuz olur, genel müdürlükle görüşmüş ve tüfeğin sağlam teslim edildiğine dair kaşe-imzanın mevcut olması sebebiyle kundağın yenisiyle değiştirilmesinin mümkün olmayacağını söylemişler. Hilal Avla aramızda başka tanıdık dostlar da var onların da ısrarıyla tüfeğin vidalarını bir şekilde kısalttık ve sorunsuz çalışır duruma geldi.
    Hilal Avla da tekrar görüştüm adamlar gerçekten özür diledi kötü esnaf olmadıklarını ve müşteriyle yanlış iletişim kurmuş olmaları sonucu bu durumların doğduğunu falan söylediler.
    Ne diyeyim ne yapayım özür diledi adamlar ve bundan sonra bu tür durumlarla karşılaşmamak için de ellerinden geleni yapacaklarına söz verdiler falan,
    Velhasıl zararlı çıksam da bu sorunu noktalamış olduk bir şekilde. İnşallah bir daha buna benzer olaylar yaşamayız. Allah cümlemizi iyilerle karşılaştırsın..

    Bende Veli beyin bu konuyu es geçeceğini düşünmüyorum, tez vakit kendisi konuyu layığı ile çözümler umarım.

    Veli Bey tanıdığım kadarıyla gaddar birine benzemiyor, iyi kalpli olduğu bir bakışta belli.o yüzden yıllardır oradan alışverişi bırakmadım ve etrafıma tavsiye bile ettim her daim. Bizim memlekette Adanada av bayisi dendiğinde akla ilk Hilal Av gelir o derece yani. Bu yapılanları ben haketmedim.Belki Veli beyin bu durumdan haberi bile yoktur ama er ya da geç olacak. Ve tüfeğin kundağı kırık da olsa iadesini alacağını umuyorum. Şimdi top onlarda tamamen izleyici durumdayım.Allah kimseyi şaşırtmasın..

    Cok tesekkür ederim emir ağabey. Bugün aradım konuştum, hatta biraz bağrıştık çağrıştık falan. Şimdi kargo kundağı değiştirsin tüfeği iade alalım diyorlar ama kargo firması da kundağı tamir edebilirim değiştiremem diyor. Velhasıl sözde kundak tamir olacak, sonra da av bayisi tüfeği tamir edip göndereceklermiş. Allah sonunu hayretsin bakalım..

    Varsa değerli bir tanıdığınız kendisiyle son bir ziyaret yapın düşüncelerinizi burada bize olduğu gibi kendilerinede aktarın, kusurlu mal ve iade veya kabulunuz kapsamında basit tamirat ile sorunsuz kullanıma devam edebiliyor gibi çözüm ile orta noktayı bulmayın çalışabilir, orta nokta kaçmış ise de yasal yollara başvurarak başta tüketici dernekleri olmak uzere diger yasal yollari takip edebilirsiniz, gerek duyarsanız yanınızda tuketici hakem heyetinden yada hukuk konusunda tecrübeli bir kişiyle giderek sohbeti daha ciddi bir platform üzerinden gerceklestirebilirsiniz. Hepsinin haricinde bu şekilde bir av bayini yillar surmus bir insan da olsam ben ismini veririm bugun bana yapar ama yarin bir baskasina yapmayacak diyemem o nedenle kendisini alenen aciklarim ki diger potansiyel musteriler de bu konuda daha dikkatli olabilsinler.

    Destekçi fikirleriniz için çok teşekkürler. Adanada ikamet ediyor olsam yapmıştım da Hatayda yaşıyorum uzaklık da başlı başına mesele malesef. Valla av bayisi ismi konusunda çok haklısınız. Zaten sorun çözülse de bu durumu burada paylaşıp herkesi uyarmayı kendime borç biliyorum artık ki şimdiyle sonranın farkı yok. HİLAL AV(Veli Katrancı) malesef..

    Geçmiş olsun. Bence av bayisinin adını verip onu hem burdan hemde facebook gibi sosyal medya gruplarından ifşa edin.
    Tüfekle ilgili de tüm yasal haklarınızı kullanın ki aynı şeyi başkasına yapmasınlar. Kulaklarına küpe olsun.

    Şimdilik bunu yapmayacağım. Dediğim gibi her türlü engele soruna rağmen onlara hala açık kapı bırakıyorum. İnşallah hayal kırıklığına uğratmazlar.

    tahmin edebiliyorum bayiyi keşke almadan önce site içerisinden o bayi ile ilgili araştırma yapsaymışsınız.çok fazla sayıda şikayete rast geldim şahsen.

    Şöyle bir durum var ki ben üniversiteyi Adana'da okudum 1 sene de orada çalıştım. Tam 6 yıl o av bayisine gidip geldim. Adamlarla 6 yıldır tanışıyoruz. O yüzden hiç araştırma gereksinimi hissetmedim açıkçası. 30 küsür yıllık av bayisinin tanıdığı bildiği müşterisine böyle bir tavır sergileceğini tahmin bile edemezdim. Yerimde kim olsa tereddütsüz alışverişini yapardı. Çok üzülüyorum bu durumlara, insanlık bu kadar ölmemiş olsa gerek !

    Gecmis olsun öncelikle. Bir dostum da aynı tip tufekte aynı sorundan muzdaripdi. Kundak vidalarini biraz kısası ile değiştirerek sorunu çözmüştü. Umarım tatlıya bağlanır.

    Tüfek elime geçse dediğiniz taktiği uygulamaya çalışırım da tam 11 gün oldu ses seda yok. Kundağı nakliye sırasında kırılmış diye tutanak tutmuşlar da kargo firması sözde tüfeği incelemek üzere almış. Şimdi de topu kargo firmasına attılar. Hiçbir haber de yok hala beklemedeyim.

    hocam hangi bayi olduğunu da söylerseniz aydinlanmis oluruz ona göre hareket ederiz geçmiş olsun bnce durumu çözün deyip çözmezseniz de suç duyurusunda bulunup savciyla geliyorum deyin çözülecektir diye düşünüyorum

    Bayi adını şimdilik özellikle gizli tutuyorum, olur da sorunu çözerlerse ayıp olur adamlara. Ama çözecek olsalardı ilk tepkimde gerekeni yapabilirlerdi diye düşünmemek de işten değil doğrusu..

    Bir buçuk ay önce ADANA'da bir av bayisinde tesadüfen gördüğüm ''Vitrin Ürünü'' adı altında ( fakat ikinci el olduğu aşikar) ikinci el AA TX200'ü almaya karar verdim. Fakat daha önce Gamo hunter 440 ve 20 senelik Diana mod 52'den başka tüfek görmemiş olmamın verdiği acemilik ve heyecanla tüfeğin kurulumundaki arızasını farkedemeyerek 1750 tlden satın aldım. Neyse birkaç denemeden sonra tüfeği temizleyeyim diye özene bezene söküp temizleyip pistonunu yayını yağlayıp yavaaaaş yavaş geri topladım vidalarını sıktım. Bir de ne göreyim kurma kolunu 3 tık indiriyor ve üstüne bir de baskı uyguluyorum ama tetik bir türlü kurulmuyo.. velhasıl tüfeği aras kargoyla geri gönderdim ikinci gün de aradım bayiyi. Adamlar tüfekte arıza olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Kurma kolunu çok çok çok zorlayınca kurulduğunu farkettim ve bu durumun normal olmadığı da aşikar. Birkaç gün sorunu çözmeye çalıştım ve sonunda kundak vidalarının gevşek olduğunda tüfeğin ancak kurulabildiğini gördüm. Vidaları sıktığımda kesinlikle kurulmuyor. Bir daha aradım bayiyi ve (heralde uyandığımı anladılar ki) ewet bu tüfeklerde bu sorun yaşanabiliyor falan deyip gönder bakalım dediler. MNG kargoya verdim ve ikinci gün kundak kırık olarak bayiye ulaşmış.


    ŞŞimdi ben av bayisiyle mi uğraşayım, kargonun kundağı kırmasıyla mı uğraşayım, yoksa tüketici hakları derneğine mi başvurayım, tazminat davası mı açayım, ya da Adana'da aile dostumuz cumhuriyet savcısı var onu alıp av bayisine mi gideyim, ne yapacağımı bilemiyorum hobidaşlarım. Şu tüfeği aldım alalı sizlerle birşeyler paylaşmak mutlu olmak istiyorum ama gözünü para bürümüş insanlar fırsat vermiyor. Av bayisi beni sallıyor aklısıra, ama sabrım taşıyor. Lütfen yorumlarınızı paylaşın fikirlere ihtiyacım var.

    abi sayenizde müthüş bilgileniyorum stabiliteyi arttırma amaçlı modifiye işine çok cesaretlendim, o zaman Hunter 440 'ımın yayını 2 spir kısaltıp, kestiğim ucu ''küçük grit değerli'' döner çarkın yan tarafına sürtersem (maksat kestiğim alnı dümdüz yapabilmek) tüfeğimi geri topladığımda ;
    1.Tüfek elimde işkenceye maruz kaldıktan sonra atış yapabilir mi :)))
    2. Atış stabilitesi yükselecek mi yani?