taschkin adlı kullanıcının mesajları

    Bu konuyu herhangi bir PCP sahibi değilken okumuş ve garipsemiş , hatta saçma bulmuştum. (Yani kargo parasını müşterinin ödeyecek olmasını)
    Dolayısı ile Hatsan ile alakalı duyduğum pek çok pozitif şeye karşı , negatif noktaya bir yenisi daha eklenmişti.
    Ama yine de yerli malı ve uygun fiyat düsturu ile Hatsan Barrage aldım, tüfek maalesef içine sıklıkla mermi sıkıştırdığı için servise yolladım.
    Telefonda ki yetkili bayana kargo konusunu sorduğumda , Garanti kapsamında olduğu için karşı ödemeli yollayın (yani Hatsan ödeyecek ) dedi ve o anda aklıma bu konu gelmişti.


    Bence garanti kapsamındaki ürünün kargo masrafının firma , garanti kapsamı dışındaki ürünün tüketici tarafından karşılanması gayet adilane.
    Konunun açıldığı Nisan ayında söylenenler doğruysa , Hatsan olarak müşteri hizmet politikları farklıydı bu yanlışı görerek , düzelttiler.


    Ama yine de Istanbul'da yaşayan biri olarak parasını ben versemde onlarda verse İzmir'e kargo yapmak gayet can sıkıcı :(


    Bence Hatsan belirttiği kadar büyük ise İstanbul , Ankara , Antalya , Adana ,Trabzon vs gibi büyük illere bir teknik servis kurdurabilmeli , yeri geldiğinde gidip elden teslimat yapıp , konuşarak sorunu anlatıp çözüm üretebilmek müthiş rahatlık olurdu.


    Çünkü daha önce ne arabamı , ne motorsikletimi , ne bisikletimi ne de buzdolabı ,çamaşır makinesi gibi beyaz eşya mı yada aldığım ayakkabı yada pantolonumu sorun durumunuda farklı bir ildeki fabrikasına yollamadım , bana en yakın olan servis noktasına teslim ettim ve karşımda bir muhatap bularak hızlı sonuç aldım.


    İzmir olayı git gel en az 1 hafta :(


    Çok mu şey istiyorum bilmiyorum ama her ilde bir teknik servis olmasa bile , kargom ulaştığında karşıdaki yetkili beni bi arasa deseki
    " Beyefendi kargonuz elimize ulaştı gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz , sizi sonuç hakkında bilgilendireceğiz" diye telefon etse
    Yada bana bir online kod verseler ben o online kod üzerinden tüfeğime neler yapıldı , ne yapılıyor, hangi aşamadan geçiyor, gibi her aşamayı kargo sayfalarında olduğu gibi online olarak takip edebilsem
    Yada SMS bilgilendirmesi , yada email herneyse falan , filan işte :)))



    Yani normal hayat koşuşturmacamın içinde birde kendim bunun takibatı ile uğraşmak istemiyorum


    Belki de çok fazla gelecekten birşeyler istedim bilemiyorum, Hatsan bu dediklerimi elbette bir gün yapacak ama belki 5 belki 10 belki 20 sene sonra , önemli olan geleceğin gerekliliklerini bugünden gerçekleştirebilmek (umarım Hatsan tarafından birileri bunu okuyordur :) )

    Tüfeğine ne istiyordun ona göre bi düşüneyim

    Belirttiğin gibi teknik olarak senin model 200fps daha güçlüymüş , dikkatimden kaçmış haklısın.
    Tüfeğimi satmak istiyorum ama forum kuralları gereği buradan satış yapamam :) Ve fiyat belirtmem de etik olmaz . Konu başlığının dışına da çıkmış oluruz :(


    İlgileniyorsan profilimde cep numaram açık şekilde yazıyor , herkese görünür olmalı.
    Whatsapp'dan yazarsan fiyatı belirtebilirim.


    Selametle

    İzzet Ağabey ,


    Belirttiğin yapımı hem bu sitede hem diğer sitelerde daha önce görmüştüm , gerçekten harika , eline ,emeğine ,zekana sağlık !
    Ama bu kadar hummalı ve teknik çalışma , duvara matkap ile delik açacakken bile yanlış yapmayayım diye 40 kere düşünen , ölçüp biçen ve sonrasında başkasından yardım isteyen bana çok uzak.
    Bu özel çalışma sizin gibi özel biri ile mümkün ancak.
    Hem yaş hem de hobi konusunda büyüğümüz olmanız vesilesi ile Saygılar diler :) , aydınlatma maksadı ile konuya müdaheleniz için teşekkür ederiz.

    Bende sürekli kurulduğunu bilmiyordum o yüzden satın aldım :) Yoksa almazdım , samimi olarak belirtmem gerekir ise pek mantık işi değil bir atış yapacağım diye 8-10 kere pompa basmak , ki son bir kaç pompa epeyce zorlayıcı oluyor basınç arttıkça


    İnan bana tüfeği hiç kullanmadım desem yeridir , dolayısı ile nişan konusunda vereceğim bilgiler çok sağlıklı olmayacaktır ama yine de belirteyim ;
    ben max 20-25 m civarı atışlar yapmıştım strafor üzerine yapıştırılmış A4 hedef kağıdına ve rüzgar olduğu halde düzgün gidiyordu rüzgarın kesildiği anlarda nokta atışı yapıyordum (BB ile).


    Beltirtebileceklerim bunlar

    Selam Arkadaşım ,


    Belirttiğin tüfek ile ilgili bilgim yok ama , yine aynı markanın benzer prensip üzerine çalışan aynı mekanizma üzerine kurulu kozmetik olarak farklı bir modeline sahibim.
    Crossman m4-177. Dış görünüşünü benimkinde m4 tüfeğine senin belirttiğinde mk14 piyade tüfeğine benzetmişler.
    Teknik özellikleri de birebir aynı - yanlışım var ise düzeltilsin :/


    Ben onu bir kaç ay önce satın aldım ve sadece 2 defa toplam 50-60 kere atış yaptım ama pek memnun kalmadım.
    Memnun kalmama sebebim güç veya isabetten ötürü değil , manuel elden kundak ile hava şişirmenin can sıkıcı gelmesi , sonrasında ise çok daha yüksek bir bütçe ile yarı otm. PCP aldım ve onu kullanıyorum.


    Belirtilen tüfeğin fabrika verilerine göre mermi çıkış hızı 800fps yani yaklaşık 245m/s , bu senin daha önce kullanmış olduğun Zoraki'den bir kaç tık ötede bir güç.
    Sanırım senin için tatminkar bir güç olacaktır. Ama sorarsan tavsiye edermiyim , hayır etmem ! Çünkü belirttiğim gibi pompa işi can sıkıcı.
    Ama "bu benim için sorun olmaz" diyorsan , satın alabilirsin en başta görünüş olarak çok hoş bir silah senin belirttiğin de benim belirttiğim de , ben mesela o tüfeği sadece foto çekmek için kullanmış oldum , profil resmimde olduğu gibi.
    Evde kullanmıyorum öylece duruyor, youtube'da da her iki tüfek için epeyce tanıtım ve güç içerikli atış videoları var fikir sahibi olabilirsin.


    M4 177'nin teknik özellikleri ve fiyatına aşağıdaki liknden ulaşabilirsin
    http://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2051



    MK 177'nin teknik özellikleri ve fiyatına aşağıdaki liknden ulaşabilirsin
    http://www.baskentavshop.com/U…mm-Havali-Tufek-3319.html



    Bu arada hiç kullanmadığım sıfır sayılabilecek olan bu tüfeğimi düşünürsen sıfırına nazaran çok cuzzi bir rakam ile verebilirim :)


    İyi Akşamlar Dilerim

    Değerli yorumun için teşekkürler.Cevaben biraz geç dönüş yapıyorum , çünkü haftasonu atışa çıkmadan yazmak istemedim.
    Indeksli şarjör konusu belirttiğiniz gibi ilk başta biraz kafa karıştırıcı :) ama sistemi youtube'dan izleyerek çözdüm hatasız olarak diziyorum mermileri ve bu hafta giderken mermiler oturuyor mu yada arada arada ezik büzük var mı diye azami dikkat gösterdim ve cumartesi (Dün) yine atışa gittim yine aynı sorun.
    İlk 3 şarjörü kullandım bunlar içinde ilk şarjör seri attı , ama ikinci şarjörde kurma kolunu bi iki kere yine çekmek durumunda kaldım , yarı otm. gibi çalışmadı.
    Hatta yine içinde mermi kaldı ama şarjörü yuvasından çıkararak çözdüm , en son 5. şarjörü atarken içinde mermi kaldı şarjörü yuvadan çıkartabildim ama mermi hala içinde duruyor.
    Harbi ile çözülebilecek mesele belki ama harbim olmadığı için olduğu gibi zorlamadan bıraktım.


    Hatanın arızanın benim tüfekte kronik olduğunu düşünüyorum , yarın Hatsan ile iletişime geçerek fabrikaya servise yollamayı düşünüyorum.
    Umarım kalıcı bir çözüm üretilir. Aksi halde duruşu ve atış yaparken ki gücü ile beni hazzın doruklarına çıkaran ilk PCP tüfeğim Barrage'a olan ilgim ve alakam tersine dönecek.


    İnsanın para ile hemde ciddi sayılabilecek bir rakam ile zevk alabilmek adına birşeyi satın alıp , hayal kırıklığı yaşaması çok üzücü ,
    Hatsan hakkında forumlarda iyi eleştirilerin yanı sıra kulak asmadığım negatif yorum sayısı da çok fazlaydı , yine de hem ithal tüfeklere olan uygun fiyatı oranı ile hem yerli malı olması sebebiyle satın aldım, umarım yaşadığım geçici bir talihsizlikdir. Söylenenler doğru çıkmaz.

    Selamlar ,


    İlk PCP tüfeğimi Hatsan Barrage olarak geçen hafta satın aldım.


    Cumartesi ilk atışıma gittiğimde 2.şarjör'den sonra 3.şarjörde içinde mermi sıkıştı , atışı yarım bırakmak durumunda kaldım
    Harbi olmadığı için ,akşam evde şarjörü biraz zorlayarak yerinden çıkarttığımda arada kalmış olan pellet kırılarak düştü ve şarjörde çıktı , biraz çizildi dolayısı ile şarjörüm.
    Pazar yine atışa gittiğimde 1. şarjörü güzel bir şekilde attı , 2. şarjörün yarısında yine aynı sorunu yaşadım ve akşam yine aynı yöntemle mermiyi çıkarttım.Dolayısı ile yine hevesim kursağımda kaldı ve ikinci şarjörümde biraz tahrip oldu. Kullandığım pelletler Silahın hediyesi olan JSB marka.


    Şarjörün bu kadar sıkışmasının sebebi acaba ne olabilir diye merak ediyorum ? Bilgisi olan varsa da yardım rica ediyorum


    Birinci tahimim eteği tam düzgün olmayan ezik mermilerin şarjör yuvasına tam oturmaması yada kolay çıkamaması sebebiyle böyle bir sorun olabilir
    İkinci tahminim ise benim tüfeğim imalat hatalı :) Bu hafta sonu da dışarı çıkmayı planlıyorum eğer aynı sorun ile karşılaşırsam Fabrikadan kontrol ve onarım talep edeceğim.


    Bir de tüfek boş iken sıktığımda hava basınçlı seri atışı 4 yada 5 kere yapıyor sadece sonrasında yine kurma kolu çekmem gerekiyor
    Fuardaki lansman tanıtımında Bahtiyar Bey'in gösterdiği tüfek seri olarak 20-30 atış yapıyor ve hiç kurma kolu çekilmesine gerek kalmıyor

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    , benimksi mi garip o tüfek mi çok farklı bilemedim?


    Genel olarak sorun kullanım kaynaklı olarak bende mi ? Benim tüfekte mi ?


    Görüş ve bilgisi olanlar paylaşımda bulunabilir ise sevinirim.


    Teşekkürler.

    Bu soruya tecrübeli arkadaşlar tarafından cevap verilebilirse çok iyi olur
    Şimdiye kadar sadece 2 farklı marka kullandım ilk sefer Crossman kullandım ve gayet memnundum ama sonrasında FTS marka'dan 40 adet sipraiş ettim ama crosman'daki randımanı alamadığımı hissettim , biraz pişman oldum.


    Tavsiye edilebilecek birmarka varsa bir sonraki alımımda değerlendirmek isterim ,


    Sadece 2 markayı değerlendirmiş biri olarak diyebilirim ki Crossman > FTS ! Hatta FTS'ye yanaşmayın derim.