AsiL63 adlı kullanıcının mesajları

    merhabalar,
    Forumda benden cok daha tecrubeli kisiler mevcuttur ancak sahsi fikrim soyledir,


    Oncelikle bu tufek yayli sinifinda ve sinifinda da ortalamanin ustu bir guce/sarsintiya sahip oldugundan durbunle uyumu pcp ye gore zor olacaktir. Okadar ki, ayni tufege sahip olarak durbununu kullanamadim. Kendi ayagi ile ayar cekemedigim icin sonralari gez-arpacik nisangahi ile kullanarak pcp ye gectim. Durbun kullanmaya ozaman basladim. Pcp den hemen once ise dampa ayak almistim, daha takmak bile nasip olmadi oylece kaldi. Fakat ilk once yapmaniz gereken darbeyi emici bir ayak(dampa) edinmeniz. Sonrasinda durbun arayisina devam edebilirsiniz.


    Durbun icin ise yurtdisi da dahil olmak uzere cokca konu mevcut. Amazondaki vector optics durbunu hakkinda gelen tek yorum ise berbat. Amazon usa dunyada musteri memnunoyeti en yuksek olan alisveris sitesidir, urun sikintili olur ise yardimlarini esirgemeyeceklerdir. Benimde cokca alisverisim var fakat konuya gelecek olursak vector optics in durbunlerinden orta butcede forumdaki uyelercede memnun kalinmis. Bunun icin mazon yerine aliexpress gibi sitelerden gelen yorumlar neticesinde tercih yapmaniz daha mantikli gorunuyor. 80-150$ bandinda 24x-40x araliginda oldukca iyi yorum alan durbunler isinize yarayacak olup amaciniza hizmet edecektir kanaatindeyim.


    Barska marka dürbünler sarsıntıya daha dayanıklıdır. Yaylı için Gamo marka dürbünlerede bakmanızı öneririm. Bazı dürbünler yaylılar içinde özel olarak üretilebilmektedir.

    Her ikinize ayrı ayrı Teşekkür ederim.


    Normalde sabırlı bir insanım ama sanırım bu sefer okadar dayanamadım ve Şu Ürünü '' http://www.ebay.de/itm/131978586665 '' ALDIM.


    Ürün güzel ama ağır tüfek 4kilo ve dürbünde 1 kilo gelir toplamı 5i buluyor.


    Almanya'da dışarıda sıkmak kullanmak yasak ama ben evin içinde gazete ve tahtaya şimdilik atışlar yapıyorum, Polis yakalarsa kötü neticeler doğa bilir ama biz arabayla uzak yerlere gidip fare vurmak istiyoruz :).


    X50 Stoeger için Güçlü yay almak istiyorum ama bir arkadaş sadece bunu özel sardıra bilirsiniz dedi nasıl yapa bilir bir fikriniz varmı?


    Teşekkürier.

    almanyadaysa sıkıntı olmaz sanırım zaten alısverısı yaparken kargo bılgılerını gırmeden sızı uyarıyo bu urun tr ye gonderılmıyo dıe

    cevaplardan dolayı teşekürler neden kimse yazmıyor zormu bir soru sordum?

    Hocam bilgili üstatlarımız cevaplayacaktır ancak ben şu temel bilgiyi vereyim mercek çapı 32mm den büyük her dürbün o tüfekle kırılmaya mahkum olacaktır.

    Öncelikle Cevap için teşekkürler.


    Şu Saate kadar Forum okudum ve dediğiniz şeyi bir çok kişi yazmış bunuda namluya temas ve sıkmada sarsılmadan dolayı olduğunu söylüyorlar.


    Alternatif olarak uzun bacak tutucu apar atları öneriyorlar.

    Merhaba Arkadaşlar Dürbün ile ilgili bir sorum olacak.


    Elimde 3-9x32 Optima Hatsanın bana Mod 125 ile birlikte verdiği Standart Dürbün var.


    Ben bugün dürbünün bana yetmediği hisine kapılıp yeni bir dürbün için yola çıktım, çok sınıflı markalar ve fiyatlar mesela bu 6-24x50 numarada olan bir dürbün fiyatı vereceğim linkte 38€ iken farklı bir markanın dürbünü 100 ile 1000€ leri bulan fiyatlara kadar gide biliyor?


    şimdi size bir kaç link vereceğim ve tercih konusunda bana yardımcı olun LÜTFEN


    Uzak sıkmayı seviyorum ve tüfeklerim Hatsan Mod 125 ile Stoeger X50.


    LİNKLER Aşağıda. burada buna benzer elinizde dürbün var ise önerin.


    fiyat olarak 300TL veya 100€ kadar ola bilir.



    http://www.ebay.de/itm/131978586665


    http://www.durbundunyasi.com/B…-TUFEK-DURBUNU,PR-64.html


    https://www.amazon.de/Zielfern…T-Picatinny/dp/B01CUB7V44


    https://www.amazon.com/BARSKA-…-Riflescope/dp/B007QEUXSW


    https://www.amazon.com/TAC-Vec…-Riflescope/dp/B00UTF87HY

    Selamlar Almanya'dan ben mehmet, Değerli Havalı Tüfek Kullanıcıları.


    Sizlerle bu Başlık altında fikirlerinizi almak istiyorum, sorduğum sorular karşılığında her bilgilendirmede diğer yani başka kulanıcı bu başlık altında hem faydalanacak hemde bu 2 Tüfeğin kalite ve çalışma şeklini bir nevi meydana çıkarmış olduğundan faydalı bir çalışma olacak.
    sizden TEK RİCAM LÜTFEN konuyu saptırmadan üzerinde duralım.


    Türkiye deki Evimde Meşhur Hatsan Mod 125 den var.
    Almanya da ise bu Güçte tüfekler almak zor bir sürü işlemi var yani 16 Joulelik (enerjili) bir tüfek almam için bir atış kursuna bu atış kursunda en az 1 yıl atış ve ayrıca sınava girmem ve ruhsatı almam hak etmem gerekecek.
    neredeyse 16 joule lik bir havalı tüfek almam için 2000-4000€ arası para üstelik 2yıla yakın bir çalışma lazım.
    bunu başta belirteyim bir arkadaş buranın kanun nizamından bahsetmişti oysa alacağım tüfek evimde ayda yılda çıkıp dağda bayırda sıkmak için bir kaç değişiklik yaparak keyif almak istediğim bir HAVALI TÜFEK.


    Bu arada HAVALI TÜFEK ile dağda bayırda evin içinde sıkman yasak. ÖZEL BİR garajın yada evinin içinde penceresiz bir oda ve bu oda güvenliğe alınmış bir oda şartı olmak kaydıyla 7,5 Jouele kulana bilirsin?


    KONUYA GELELİM :=)


    Neyse Uzun araştırmalar ve takip sonucu 880 karar verdim ucuz ve parçası çok ve bulunan bir tüfek olduğundan bunu almaya karar verdim ve aldım.
    Düne yanı 09.10.16 Ctesi ye kadar satıcıya Ürünüm gelmese tüfeğim geri iade edeceğim dedim. öylede yaptım gelirse göndereceğim çünkü 2 parça eksik adamlar tenezzül edip, bunlar elimizde yok bakın malınız geç gelecek demediği için ve internete bir çok olumsuz şeyler okuduğum Firma adına bunun için birazda korkup iptal etim.


    Evet şimdi 5,5 lik Stroege X50 aldım satıcı Not Düşmüş: ''kendinizi Diana 350 nin Arkasına Saklamaya gerek yok, Kalite ve güç bakımından aynı?''


    Bunun uzun araştırmalar sonucunda bu araştırmalar bazen sabahın 3üne kadar sürüyordu :) ve sonunda bunu aldım.


    şimdi ögrendim bunun yayı ve ve özelikleri neredeyse Diana 350 ile ciden aynı ölçtüm biçtim arada büyük bir fark yok.


    şimdi benim aldığım Stroege X50 kesin karar verdiğim ve yolda olan Hämmerli Black Force 880 4,5 için acaba siz olsanız hangisini alırsınız.


    Bu Arada Yaylar diyelim 1-3 cm uzun ve diyelim 1mm geniş geldi sorun olurmu.


    Diana 350 olan yay gördüğüm kadarıyla Stroege X50 ye de uyuyor taksam sorun olur mu tabi Dianaki 36 Joule.


    Bu Arada Türkiye'de Hangi Bölgede yada hangi İnternet Siteleri bu Tüfeklerin Yay ve diğer malzemelerini satıyor yazarmısınız ben bulamadım? hemde çok aradım. yada yayların başka bir ismimi var çünkü almnancada neredeyse 4 ismi var.


    Feder,Exportfeder,Luftdruck, vs vs :=)


    Bana yay hakında biraz bilgi verin açık ve geniş yazdımki karışıklığa yol açmasın. her anlıyan kendine göre bir alana cevap vere bilir.


    Biri Kul anıcı olarak diğeri teknik diğeri tamir başka biri öneri Vs Vs.



    TÜFEK X50 Aldığım: http://www.sportwaffen-schneid…nfo.php/products_id/28182


    TÜFEK 880 İade Edeceğim : http://www.kotte-zeller.de/Hae…-zeller-shop&pi=90759


    Bahsedilen Diana 350 : http://www.sportwaffen-schneid…nfo.php/products_id/10576


    Stroege x50 YAY : http://www.sportwaffen-schneid…nfo.php/products_id/23951


    Diana 350 YAY : http://www.waffencenter-gotha.…ANA-350-Magnum::4752.html


    Saygılar.