efor77 adlı kullanıcının mesajları


    Tüfeğiniz 30-40 atışta bir bağsettiğiniz tutukluk gerçekleşiyorsa tüfekte bir sorun olabilir benimde şarjörün birinde sorun var ve ara ara takılmalar oluyor.
    Atış yaparken takılma olduğunda şarjörü çıkarıp atışınızı yapın eğer şarjör çıkmıyor ise kurma kolunu tekrar çekip elinizle iterek kurulumu tamamlatın,namluya iki pelet girdi diye harbi ile pelet çıkarıcam diye uğraşmayın emniyetli bir şekilde basın tetiğe devam edin atışlarınıza,benim yanlışlıkla veya takılma dolayısı ile çift pelet sürdüğümde oldu yine aynı şekilde atışımı yapıtığımda herşey normale dönüp atışlarıma devam ediyorum.


    Şimdi tüfek 100 barın altına indiğinde,peletlerin ezilmesi vb, veya şarjör kaynaklı takılmalar olabiliyor.Belkide tüfek yeni olduğu içinde bu sorunlar olabilir atış sayısı arttıkça sorunda azalaktır yeni arbalardaki rodaj gibi parçaların birbirine alışıp daha rahat çalışması gibi.


    Tüfeğin kurulmasını sağlayan tertibat namlunun ucunda,pelet namluyu terk ettiğinde namlu ucundan tağliye olan hava (ceket içerisinde namlunun ucunda tahliye kanalları var) ve yine namlu ucundaki yay vasıtası ile kurulum sağlanıyor.Namlunun ucunda bir kapak var onu süktüğünüzde yayı görüceksiniz kapak ve yayı kenara koyun ardından namlunun üzerindeki ceketi aynen kapağı çevirdiğiniz gibi çevirin oda boşa çıktığında yavaşça çekip çıkarın artık tüm mekanizma ve keçeleri görüceksiniz.Temiz bir bez ile metal kısımı sildikten sonra wd40 veya silah bakım yağı ile ince bir şekilde yağlayın.Bir tane silikon keçe var onuda aynı şekilde ince tabaka oluşturacak şekilde sentetik gres yağı yağlayın söktüğünz gibi ceketi yerine takın yayıda abartmadan elinizle biraz açıp yerine takın.
    Bu yazdıklarımı deneyip servise öyle gönderin tüfeğin bakımında zaten bunları yapmak zorundasınız çünkü tahliye sırasında peletlerden kaynaklı orada toz şeklinde kurşun kalıntıları oluşuyor.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Bu gün barrage ile 100 ve 150 metrede soda şişesine atışlar gerçekleştirdirdik.Kendi adıma bu tüfeğe sahip olduğum için mutlu oldum.
    Tek dolumda tahmini 230bardan 100 bara kadar 100 üzerei rahat atış yapabiliyorsunuz.
    25mt grupman 1tl çapında içerisine en 8-10 pellet sığdırabilirsiniz.
    Tüfeğin yarı otomatik olması büyük avantaj ama dez avantajıda pellet dayanmıyor.


    Barrage sahibi olanlar arkadaşları ile beraber atışa gittiğinde haksızlık oluyor onlara vuracak şişe kalmıyor malesef :)

    bu gün hatsan barrage pcp almak kısmet oldu.
    yaklaşık 70-80 atış yaptım bu atışlardan üç şarjörü takılma vs. problem yapacakmı diye özellikle oldukça seri olarak yapmaya çalıştım herhangibi sorun yaşamadım.
    bu tüfek benim ilk pcp tüfeğim olduğu için iyi veya kötü bir yorum yapamıyacağım ileryen zamanlarda kullandıkça tüfeğin kaliteside ortaya çıkar.