Eyvallah ofis hocam. Normalde ilçe dışında atış yaptığım bi alan var. Nadir de olsa etrafta insanların olmamasına dikkat ederek gösterdiğim alana atıyordum. Ama uyarıdan sonra kesinlikle bu bölgede atış yapmam artık. Diğer bilgiler için de ayrıca teşekkürler
Ramazan B. tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Arkadaşlar bi sorunum var. Silahımı tam olmasa da 50 mt de 2-3 cm e kadar sifirladigimi düşünüyorum. Geçen paylaştığım videoda da görüldüğü üzere pet şişe kapaklarına düz zeminde atış yaptığımda isabet saglayabiliyordum. O günden bu yana silahımı hiç elime almadım. Az önce ise balkondan aşağıya atış yapayım dedim. Mama kutusuna atmama ragmen hedefin 1 karış üzerine atıyor. Bi türlü anlam veremiyorum. Bu durum neden kaynaklanır.
2. Sorum da şu;
50 metre de sifirlanan silahim 75 metreye atinca dürbünde alttan 3 yada 4. Dotu kullanmak zorunda kaliyorum. 50 mt de 1 tl lik alana atarken 75 metrede bu kadar düşmesi normal midir?
Silahimla 1000 atış anca yaptim. Acaba yayda bir problem olabilir mi. Yani gücü düşmüş olabilir mi.
Aklıma başka bişey gelmiyor.
Üstadlarin yardımını bekliyorum.
Herkese hayırlı akşamlar.
NOt: Atış yaptığım yer, duvarın bittiği yerdeki beyaz tahta ve civarındaki kutular. -
Eyvallah hocam, detaylı bilgileriniz için çok teşekkürler.
-
Eyvallah, şu an hepsini iyice sıktım. Gevşeme yaptıklarında tavsiyelerinizi uygulayacağım. Teşekkür ederim.
Bakım konusunda, namluyu kaç atıştan sonra yağlamak gerekir, tel harbi kullanmak yivlere zarar verir mi? Fotolardaki aksamları yağlasam yeterli midir.
-
torx alyan dediğiniz şu kenarları tırtıklı olan alyan ise, alet çantamda hem o alyan anahtar hemde wd40 mevcut. yalnız wd 40 ı tam olarak nereye damlatacağımı anlayamadım. alyan vidanın uç kısımlarına mı damlatacağım. bu arada bu vidalardan sanayi de bulabilir miyim yoksa internet üzerinden alabileceğim bir yer var mıdır.
-
Herkese iyi akşamlar. 18 kasımda ikiz kızlarım dünyaya geldiği için foruma pek uğrayamıyorum ve atışlara da ara vermiştim. Bugün fırsat bulup silahımı elime alıp kontrol ettiğimde dampanın dürbünü sıkan ayaklarındaki vidaların bazılarının gevşediğini farkettim. Vidaların hepsini teker teker sıktım. Fakat sıkarken şunu farkettim ki bazı vidalarda anahtarın oturduğu yuvalar yalama olduğu için alyan anahtarı vidanın içinde boşa dönüyor. Yeni vida temin etmeye karar verdim fakat bu yalama olan vidaları nasıl sökebilirim. Bir de silahımı ekim ayında aldım, yaklaşık 1000 atış yapmışımdır. Bakım yapıp yağlamak istesem namlunun içi ve aşağıdaki resimlerde bulunan aksamları yağlasam yeterli midir. Başka yağlamam gereken noktalar var mıdır. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla...
-
O kadar hassas ise bu durbunler işi bulduk o zaman. Eğer artıkıllar oynadiysa yeniden optik merkezleme gerekir mi yoksa sadece sıfırlama ile yırtar miyiz ?
-
Benimde aklıma geldi bu durum, ama dürbün ayar düğmelerinin muhafaza kapakları kapalı hep. Silahım da taşıma kilifinin içinde taşıyorum. Aklıma da başka bişey gelmiyor.
-
Merhabalar,
Arkadaşlar bir sorunum var. En son atislarimda yukarda da görüldüğü üzere 50 mt de 5 kuruşluk alana dürbünümü sıfirlamisken dün yaptığım atışlarda hedefin 1 karış yukarisina atiyordu. Önce rüzgarın neden olduğunu sanmıştım ama eve gelip evde de denediğim ruzgarsiz atislarda da ayni sorunu yasadim.
Dürbün saglam, bağlantıları saglam. Bu sorun neden kaynaklanir. her seferinde atıştan önce dürbün mü sıfırlayacagim ben
-
Benim forumda gördüğüm kadarıyla cometa ile en fazla 110 mt atışları var.
-
Hem tüfeğe yapılan emeğe , hem de sizin emeginize sağlık.
-
Bence de 200 mt yaylı bir silah için iddialı bir mesafe. Ben de en fazla 100 mt de 2,5 litre pet şişe büyüklüğünde cam şişeye atıp parcaladim. 100 mt üstü mesafeyi daha denemedim ki sanırım benim dürbün o mesafelerde yetersiz kalır .
-
Bi söz vardır, "hiç bilmiyorsan pahalısını al" derler. KALİTELİ ibaresini haketmek böyle sistemli calismaktan geçiyor sanirim.
Faydalı paylaşım icin, teşekkürler ...
-
Sıfırlamayı JSB Exact Heavy 18,13 grain pelet ile yaptim. Fakat elimdeki kutu bitmek üzere. Yeni 3 kutu JSB Diabolo 15,89 grain pelet aldim. Bundan sonra bu peletler ile devam edecegim.
Sıfırlama konusunda forumdaki deneyimli arkadaşlar daha sağlam bilgi verebilirler. Yanılmıyorsam 20 -25 mt sıfırlama için ideal mesafe. Ben en az 50 mt ye atacağım için o mesafeye sifirladim.
-
Her şeyden güzeli çocuklarla beraber güzel bir aktivite geçirdiğinizi tahmin ediyorum. Her ne kadar erkek hobisi olarak görünse de, inşallah ben de ilerde kızlarımla böyle aktiviteler yaparım. havalı tabancalar konusunda hiç fikrim yok fakat bu forumda sürekli adı geçen zoraki ultra havalı tabanca sanırım. 50 mt de böyle tahribat yapması hoşuma gitti. Rahatlıkla bir insanı yaralayabilecek bir tabanca anladığım kadarıyla. Ateşli silahlara karşı biri olarak Hırsıza uğursuza karşı evde yanımızda böyle bi tabancanın olması evdekilere güven verir sanırım.
İyi atışlar... -
Merhabalar,
Bugün sabah bi ara fırsat bulup yarım kalan sıfırlama çalışmamı tamamlamaya karar verdim. Atış panosuna 1 tl çapında, 25 kuruş ve 5 kuruş çapında 3 farklı noktaya daireler oluşturup, sırasıyla 1 tl, 25 kuruş ve 5 kuruş noktalarına ölçtüğüm 50 metre mesafeden atış yaptım. 1 tl atışlarında dürbünün sıfırlanmasına az bir ayar kaldığı için onu tutturana kadar biraz uğraştım. 1 tl lik atışı tutturunca 25 kuruş alanına atışa geçtim. ayar düğmelerini azar azar döndürerek son atışta 25 kuruşu da vurduktan sonra kendime güvenim geldi ve 5 kuruşluk daireye 3 atış yaptım ve 3. atışta 5 kuruşu ortasından vurdum.Sonra silahımı bıraktım ve bu hobiyi zirvede bırakayım dedim

Muhteşem bir duyguydu. Forumda gördüğüm konularda 50 mt de pcp silahlarla atılabilen bir nokta hedefe yaylı bir silahla atış yapıp hedefi vurmak kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibiydi

Velhasıl gelişmem gayet iyi gidiyor kanımca. şimdiki hedefim elimde kalan jsb heavy 18,13 grain peletlerle 100 mt de soda şişesini vurabilmek. sonrasında dürbünü yeniden sıfırlamam gerekecek zira 3 kutu JSB diabolo 15,89 gr peletlerim dün elime ulaştı. Bundan sonra sanırım sürekli onlarla devam edeceğim.
Herkese iyi atışlar...Saygılarımla
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Evet, bende geçen yıl bu vakitler almıştım bisikletimi ve bir müddet bindikten sonra dizlerimi kıvırırken aniden bıçak batması gibi bir ağrı giriyordu. Ortopedi uzmanımıza göründüğümde patella femoral kondromalazi teşhisi koydu. Genelde bisiklete binen kişilerde görülürmüş ve diz kapağının altındaki kıkırdağın zedelenmesi sonucu meydana gelirmiş. Bir kaç hatfa istirahatten sonra geçmişti ağrı. Bu yaz baya kullandım bisikletimi, şükür ağrı tekrarlamadı. Yeni bisiklet alacak olan arkadaşlar için tavsiye gayet isabetli olmuş, Teşekkürler...
-
Olsun be latifim belli bir yaştan sonra insan mutlu olacak çok az şey buluyor. Çok şükür bugün hep beraber iyi güldük. Allah ağlatmasın. Yarışmaya yaz beni de

Cahilligime verin, yarışma demissiniz ya. Ben Burdur ili Bucak ilçesinde ikamet ediyorum ve buralarda yarışma namına bişey duymadim. Belki Antalya da ama o da zor gibi. Bu katılacağınız yarışma nasıl bi yarisma. Yaylı silahlar katılabiliyor mu. Sadece (istanbulda ikamet ettiginizi düşünerek ) istanbul içi mi yoksa heryerden katılım olabiliyor mu.
Saygılarımla . -
Silahınız hayırlı olsun. Beraber Güzel anlariniz olsun inşallah. Şimdilik yaylı kullanan ve pcp ler hakkında sıfır bilgisi olan bizlere de nasip olur inşallah.
-
Bu da benim bisikletim,
SEDONA GUSTO- KADRO GUSTO
- KADRO ÖLÇÜSÜ 48/52
- VİTES SAYISI 3X8
- MAŞA GUSTO ALLOY V-BRAKE
- VITES FREN KOLUSHIMANO ST-EF51 8 SPD
- VİTES ÖN SHIMANO ALTUS FD-M191
- VİTES ARKA SHIMANO ACERA RD-M360
- FREN TEKTRO AL-837
- AYNAKOL SHIMANO FC-M131
- KASET Sram PG 820 11/32T
- ZİNCİR YBNS8S
- JANT ÇEMBERİ SEDONA DA-30
- HAZNE ÖN SHIMANO FH-TX800
- HAZNE ARKA SHIMANO FH-TX800
- LASTİK SCHWALBE SPICER 28X1.50
- BOĞAZ SEDONA
- GİDON SEDONA
- SELE BORUSU SEDONA
- PEDAL LU-214
- SELE SEDONA GUSTO
The content cannot be displayed because it is no longer available.