ofis hocam hayırlı olsun yeni testere ve bıçak setiniz. güzel günlerde kullanın.
Ramazan B. tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
İyi düşünmüşler de, fiyatı da o kadar olmayaymış iyiymiş

-
gri kardeş senin adına sevindim. Avrupanın yoğun çalışma şartlarından bunalınca gidip stresini atabileceğin güzel bir yer olduğunu tahmin ediyorum. Ülkemizde de yaygınlaşır inşallah.
-
Bulunduğum ilçede hatta hastanede 3-4 arkadaşın başına geldiğini ben de dün öğrendim. Genelde sanal kart kullanmaya çalışıyorum internette alışveriş yaparken, ama şu saatten sonra mutlaka sanal kart kullanılmalı. Uyarınız için çok teşekkürler.
Bankalar görünüşte resmi olan ama gayriresmi bu çekimleri iptal edip paraları müşterilerine iade ediyor mu acaba. Yoksa insanlar cereme mi ödüyor durduk yere.
-
Geçen hafta silahımın bakımı için megaline harbi seti ile ballistol silah yağı aldım. bu yağ ile hem namlu içini hem metal dış aksamları yağlasam uygun mudur. bu arada destekleriniz için tekrar teşekkür ederim.
-
eyvallah, bi müddet bu elimdeki 18 grain peletlerle devam edip kendimi geliştirmeye çalışayım. anladığım kadarıyla tüm ihtiyaçlarıma hitap edecek olan pelet jsb 18 grain. Eğer aressx arkadaşımızın tavsiye ettiği peletleri kullanırsam sanırım düşme az olacak ama aynı oranda tahribat da azalacak. zamanla hepsini deneyeceğiz anlaşılan. tavsiyeleriniz için teşekkürler dostlar.
bu arada malum önümüz kış. kış aylarında atış yapmak istediğimizde dikkat etmemiz gereken özel bir durum var mı. tüfeği nem, yağmur, kar gibi unsurlara maruz bırakmadan kış aylarında da atış yapabilir miyiz. atıştan sonra özel bir bakım gerekir mi. saygılarımla...
-
yaylı silahlar için 18 grain uygun mudur. yoksa daha düşük grainli pelet mi tercih etmeliyim.
-
Merhaba arkadaşlar,
Elimde şu an deneme amaçlı kullandığım JSB Exact Heavy diabolo peletim var. Silahımı da bu pelete göre sıfırladım. Daha önce 1 kutu gamo hunter ile 1 kutu gamo pro hunter pelet tükettim. Gördüğüm kadarıyla JSB gamo dan 1-2 gömlek daha üstün gibi. peletin pürüzsüzlüğü, kutusunun kalitesi vs. Fakat merak ettiğim konu şu, JSB peletlerin üzerinde de Express, heavy, match, straton vs. gibi ibareler var. Bu ibareler neyi ifade etmekte. Şu anki kullandığım pelet Heavy Jumbo diabolo exact. 18,13 grain. Bu peletle atışlarıma devam etmemde sakınca var mıdır. Uzun menzilli atışlarda sıkıntı yaşar mıyım. Tahribat gücü nasıldır bu peletin. Hedefim ilerleyen zamanlarda, kendimi geliştirebilirsem 100-110 mt de soda şişesi gibi hedeflere atış yapmak. Benim için, İsabetlilik ve tahribat düşünüldüğünde uygun olan JSB nin hangi peletidir. Saygılarımla... -
Eyvallah gri kardeşim. Sizlerin sayesinde. Daha 1,5 ay önce havalı silahlar konusunda hiçbir şey bilmezken bugün gelmiş olduğum noktada bu forumun çok büyük emeği vardır. Hepinize tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.
-
Herkese cümleten hayırlı geceler. Akşam üzeri yine duruşamadım ve silahımı alarak aşağıya indim. Bu sefer JSB Exact Heavy Diabolo pelletleri ile atış yapmaya karar verdim. Mesafe 16-17 metre. En son yaptığım atışlarda (5 atış) 25 kuruşun içine 3 atış, dışına 2 atış yaptım. Bu hobide 2-3 haftalık geçmişi olan biri olarak 17 metre de bu atışlar için iyi bir sıfırlamadan söz edebilir miyiz. Bu şekilde ilk grupmanı mı da yapmış oldum

-
eyvallah ofis hocam. dürbünü saran ayakların altına eşit derecede sardım lastikleri. dampa içinde eğer kayma yaparsa stoperi düşüneceğim. şu aşamadan sonra jsb pelletlerle atışlarımı deneyeceğim. gelişmeleri yazarım inşallah. bir de bulunduğum ilçe de sizler gibi bu hobiyle uğraşan insan bulmak zor. her işi tek başıma yapmak zorunda kalıyorum. sanırım en büyük dezavantajım bu
tek desteğim forum
iyi ki varsınız. -
eyvallah gri kardeşim. en kısa zamanda tavsiyelerini uygulayacağım.
-
dampa da sabitleme pimi yok. yada ben bilmediğim için farketmedim. yatagun dampa. üstadlar daha iyi bilir, aydınlatırlarsa sevinirim. raya geçirip kenardaki 4 adet vidayı kuvvetlice sıktım. rayı tamamen sıktığı için kayma yapmadı. belki 2000- 3000 atışta yapar ama şimdilik kayma problemi yaşamıyorum.
-
merhaba arkadaşım, bende compact starımı alalı 20-25 gün oldu. fakat ben tüm bu problemlerden korktuğum için dampa aldım. şu ana kadar 500 atışı geçmişimdir. hiç bir sıkıntı yaşamadım. çok fazla tecrübeli olmadığım için tavsiyem dampa alman olacaktır. kesin çözüm.
-
Pellet olarak gamo pro hunter 15,43 gr kullandım. fakat deneme amaçlı almış olduğum 18,13 grainlik 1 kutu (500 lük) JSB exact jumbo heavy diabolo pelletim var.
soru 1 : 100 mt mesafe atışları için 18 gr kullanmak mantıklı mıdır. Eğer mantıklıysa yada daha kaliteli ise sürekli jsb kullanayım. amacım sadece isabet ve tahribat amaçlı atış.Ayrıca aşağıda resimlerini göreceğiniz üzere az önce silahımın dürbününü ve dapmayı yeniden monte ettim. dürbünü sıkan ayakların içine kullandığım sarı lastik tarzı olan şey, bayanların plateste kullandığı plates lastiği dedikleri lastik. güzelce sıktıktan sonra fazlalıklarını kestim. Ayrıca dampanın altına da kaymazlık sağlasın diye düşünmüştüm fakat randıman alamadım. dampanın altındakini çıkardım.
soru 2: sizce bu şekilde montaj uygun mudur ?soru3: dürbünün üzerindeki paralaks bölümündeki 50 FT , 25 YDS gibi rakamlar neyi ifade ediyor. Mesafe ölçmek için mi kullanıyoruz bu rakamları. Hedefe bakarken öndeki merceği çevirince bulanıklaşıyor ve netleşiyor. Mesela 25 yds ile 50 arasında bi yerde hedef tam netlik sağlıyorya 38 yds gibi bir mesafeden mi söz etmek gerekir. yani 35 metre mesafedeki hedefe atış yapıyorum anlamı çıkarabilir miyim. Forumda yapmış olduğum araştırmalar sonucunda bu sonucu çıkardım. Acaba doğru mudur.
Saygılarımla.
not: ilk resim bilgisayarımda normal gözükmesine rağmen buraya ters yüklenmiştir. yönetici arkadaşlar düzeltebilirse sevinirim.
-
Merhabalar,
Bugün nöbetten çıktıktan sonra uyumadım ve silahımla haşır neşir olayım dedim. Öncelikle silahımı sıfırlamaya çalıştım.30 metre mesafede 3-5 atıştan sonra mavi noktayı 2 defa üstü üste vurunca silahımı sıfırladığımı düşünerek ilk grupmanımı yapmak için hazırlandım. Fakat destekli bir şekilde atmama ve genelde kıpırdatmama rağmen yaptığım grupman da hiç kırmızı bölgeyi vuramadım. Hep siyah bölgelerden vurdum. Bu neden kaynaklanmış olabilir. üst üste iki defa mavi hedefi vurmama rağmen grupman için yaptığım atışlarda atışlar hep sağa yada sola gitti. -
bugün silahımı sıfırlamaya çalıştım. kutuya oyuklar açıp silahı içine sıkıştırdığımızda yine omzumuza dayamak gerekiyor mu. eğer öyleyse hiç sağlıklı bi atış pozisyonu olmuyor. bi türlü beceremedim. sinir oldum. tetik kısmı kutunun içinde kalıyor. kutudan dolayı silaha ve dürbüne tam yaklaşılmıyor. uygun atış pozisyonu yakalanmıyor yani. birde silahı yeniden kurup pellet yerleştirince eski ayarı yakalamak zor oluyor. sanırım ben bu işi beceremicem. sinir oldum kendime. bu işin başka bir yolu yok mu... atış yastığı kullansam bile silahı tekrar kurup yastıklara yerleştirince eski ayarını yakalamak mümkün olur mu. silahı tam olarak nasıl sabitleyebiliriz.
-
eyvallah, bekliyoruz en kısa zamanda.
-
sadece torba şeklinde mi , yoksa silahı kavrayacak şekilde bi torba mı. görseli varsa paylaşır mısınız yada silahı nasıl sabitlediğinizi paylaşabilirseniz fikrimiz olur.
-
3-5 gündür fırsatım olmamıştı. şimdi de nöbetteyim. yarın nöbetten çıkınca inşallah, sıfırlamayı düşünüyorum. hatta bugün bi tane köpük kutulardan temin ettim. şu sert soğuk zincir kutuları oluyor ya. straforun sertleştirilmiş hali. silahımı ona girecek şekilde oyuk açıp silahımı sıkıştırmayı düşünüyorum. bakalım, inşallah olur. olursa resimlerini paylaşırım burdan.
The content cannot be displayed because it is no longer available.