Ramazan B. adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar,
    Aranıza yeni katıldım, bugün itibariyle de nasip olursa silahım (Cometa 400 fenix compact star + hawke 3*9*40 AO + Yatagun dampa) kargoya verilecek. Yarın yada Cumartesi elimde olur inşallah. (Katkılarından dolayı Aksu av sahibi Yusuf kardeşime teşekkür ediyorum.) Birkaç gündür forumu altüst ediyorum. Bir şeyler öğrenebilir miyim diye. Fakat bu hobi konusunda zırla cahil olduğum için kafam iyice karıştı. Biliyorum bütün bu aradıklarım forumda mevcuttur fakat forum içinde yaptığım aramalarda ya aradıklarımı bulamıyorum ya da konuya yabancı olduğum için bir şey anlamıyorum. şimdi gelelim asıl konuya ;
    1- Yeni silahım gelince dampa ve dürbün montajı yaparken nelere dikkat etmeliyim. Dürbünün konumu nasıl olmalı.
    2- Silah yeni olduğu için dikkat etmem gereken bir husus olacak mı. Forumda gezerken dizelleme diye bişeylere denk geldim. Dizelleme nedir.
    3- Peletler konusunu araştırırken süreli grain diye birşeylerden bahsediliyor. Bu 13, 15, 18 , 27 grain pelet olayı nedir. Ben uzak mesafelerde çok olsa şişe, kola kutusu gibi hedeflere atış yapacağım. Hangi pelleti kullanmam gerekecek. Kaç grain olması gerekir.
    4- Dürbünü sıfırlamak için nasıl bir yol önerirsiniz. Bir de son olarak paralaks nasıl kullanılır. Her atışta mesafeye göre dürbünün ayarlarını değiştirmek mi gerekir.
    Kafam çok karıştı :)) Bu hobiye yeni başlayan acemi kardeşinize yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla