Ramazan B. adlı kullanıcının mesajları

    Uygulanabilirligi tartışılır tabi de, hayata geçirilirse güzel olacak gibi. @by_nisay hocamin fikride güzel ama bizim gibi küçük ilçelerde yaşayanlar malesef bu hobiyi tek başına yürütüyor. Yani beraber atışa gidebilecegimiz, fikir alış verişi yapabileceğimiz bi ortam çok arzu etmeme ragmen maalesef ilcemde mevcut değil.

    Selamun aleykum Arkadaşlar, forumdaşlar,


    Malumunuz hepimiz peletler için aylık yada ara ara yüklü miktar ücretler ödemekteyiz. Silahimizin sevdiği peleti bulana kadar da gereksiz ve de silahın sevmediği peletleri almış oluyoruz. Bu da israfa neden oluyor. Ben diyorum ki, forum da pazar gibi bir bölüm açılsa, herkes atıl vaziyette duran peletini oraya eklese. Yeni pelet denemek isteyenler o pelet deposundan istediği peleti 30, 40, 50 adet gibi test için sahibinden talep etse. Örnek veriyorum, kaliteli diye 2 kutu jsb 15,89 pelet aldım 90 tl verip. Ama ne cometa, ne de 135 qe de çok berbat sonuç veriyor. 1,5 kutu pelet atıl vaziyette öylece duruyor. 15,89 pelet denemek isteyen olursa 20,30,50 adet gibi gonderebilirim. Hadi diyelim Dizelleme esnasinda kullanayim ama o da burjuvalik olacak. :) 90 tl israf oldu gibi bişey.
    Belki saçma gelebilir ama aklıma böyle bişey geldi. Forum yöneticilerimiz bi kargo firması ile anlaşma sağlarsa cüzi bi fiyata üyeler arasında kargolasma yapılabilir. Kişi de sonradan kullanmayacagi pelete boşa para vermemiş olur. Bu sadece ham bir fikir, üzerinde detaylı düşünulebilir.
    Saygılarımla, arz ederim :)

    sayın @Faruktereci sorunuzu yanlış yerde sormussunuz. Aşağıdaki bölümde yeni konu açıp sorarsanız deneyimli arkadaşlarımız yardımcı olacaktir. Bir de ihtiyaçlarınızı tam belirtirseniz daha net cevap verilebilir. Yayli mi istiyorsunuz, gaz pistonlu mu,
    Pcp mi. Azami kaç mt lere atış yapmayı planliyorsunuz. Gurupman atışları mi tahribat atışları mi yapacaksiniz. Bunlari belirtirseniz daha net cevap verilebilir. Siz de hobiye sorunsuz başlamış olursunuz.


    Satin Alma Rehberi

    Bence öncelikle ihtiyaçlarını belirlemelisin. Bu hobide, açık alanda mı atış yapacaksın, ev içinde mi atış yapacaksın. Gurupman yapmayı mı planlıyorsun, yoksa hedeflere tahribat atışı mı yapmayı planlıyorsun. Azami kaç mt ye atış yapacaksın. Bu gibi sorulara verdiğin cevaplar neticesinde kafanda ki silah daha bi şekillenecektir bence. Ona göre de forumdaki üstadlar yardımcı olurlar inşallah.

    Ateşli silahlar hakkında sıfır bilgiye sahip biri olarak konuyu takip ediyorum. Haniç Lever Action 36 kal. silah acaba nasıl olur. 8 adet mermi alıyor yanlış bilmiyorsam ve kurulumu da basit gibi. Yanlış bi öneri olduysa da cahillğimi bağışlayın artık.

    Bizim akrabalarin başına da ayni durum gelmisti. Icine once bez sonra pellet sıkışmıştı. Matkapla bezi parcalatip cikarmislardi. Ama yivlere dikkat etmek lazım. Ufak bir hasar bile isabeti mahvedebilir.

    Namlunun içine matkap mı soktular, bu yivlere zarar vermez mi. Yanlış mı anladım yoksa. Öyle yaptılarsa da iyi cesaret ;))

    Görüntü olarak kaliteli bir dürbün. Sağlam bir yapısı var. Önden paralakslı. Bu durum biraz dezavantajlı gibi. Dürbünde her yöne 4 dot var. Uzun mesafe atışlarında dotlar yeterli olmayabiliyor. Azami 9* zoomda 100 metrede rahat atışlar yaparsınız. Ama onun üzeri biraz karambol atışları oluyor. 100 metre için düşünürseniz güzel bir dürbün. Tavsiye ederim.

    Ben cometa mi dün yine Adanaya kargoladim. Mng kargo ile. Geçen sefer de ve dün kundak ile namluyu ayırıp kutuyu biraz kisaltmis olarak yolluyorum. Hoş, kargocu arkadaşlar hocam bunun içinde ne var diye sormadilar bile. Silahımı hilal av bayiine gondermeme rağmen sorun çıkarmadan kabul ettiler. Sanırım bu kargoda çalışan şahısların kişisel kanaatiyle alakalı.

    Az önce ben de aradım satış ofislerini. Seri üretime geçildiğini, 2-3 haftaya bayilere dağıtılacağını söyledi telefona çıkan arkadaş. Regülatör ile ilgili bi sıkıntı olmuş, o çözülmüş ve üretime başlanmış. Testlerinin de yapıldığını ve youtube de 1 aya kadar paylaşılacağını beyan etti.

    o kadar para bu dürbüne yazik olur. Cok kaliteli olduğunu sanmıyorum daha uygun durbunler var ben aldim 4 16 40 mod 125 vortex yatagun dampa ile kullaniyorum. Hic sorun yasamadim. 150 metreye kadar is görüyor.


    4-16X40 Avcılık Tüfek Tacticle Için Açık Su Geçirmez Darbeye Dayanıklı Fogproof Uzun Menzilli Işıklı Tüp Tüfek Avcılık
    http://s.aliexpress.com/ziu2qeYn
    (from AliExpress Android)

    16x 150 metrelere kadar iş görüyorsa, azami 200 metre için 24 x mi almak gerekir. Bir de ben r14 range finder reticle a sahip bir dürbün almak istiyorum. uzak mesafe atışları için daha kullanışlı demişti @kara murat hocam.


    daha uygun fiyatlı olarak 16x olan şu ürünü buldum.


    https://tr.aliexpress.com/item…=a2g0s.8937460.0.0.Fbj3LR


    50 mm çap yaylı da sorun olur derseniz, 6-24x 44 olan dürbünler var. yada 6-24x40. 16x almak yerine yaylı için bu ürünler tercih edilebilir mi ?


    https://tr.aliexpress.com/item…80-4ec0-ae02-57a775b035a6