Ramazan B. adlı kullanıcının mesajları

    Cahilliğimi bağışlayın, hazır konusu açılmışken, ben de şuan 3*9*40 Ao Hawke vantage kullanıyorum. Fakat 100-120 mt lerde dotlar yetmediği için atışlarda zorlanıyorum. İlerde de biraz daha kuvvetli bir yaylı, misal 135 qe vortex almayı düşünüyorum 170-180 mt lere atış denemeleri yapmak için. Bu mesafelere yani azami 200 mt mesafeye atış yapabilmek için nasıl bir dürbün almam gerekir. ortadaki 9 zoom değeri yerine 16 zoom olan bir dürbün işimi görür mü. yaylı için 50 mm sıkıntı olacaksa hem zoom u 16 olan hemde merceği 40 mm olan dürbün daha mı kullanışlı olur.


    6*24*50 ile 4*16*50 nin daha mı uzağını net görmüş oluruz.

    Cometa Fenix 400 Compact, 5,5 mm peleti 820 fps hız yani 250 mt / s hız ile atan bir silah. Mod 125 5,5 mm ise bildiğim kadarıyla 1000 fps yani 305 mt / s hızla atıyor peleti. Tabi bu alışveriş sitelerindeki veriler. Chrono ölçümlerinde gerçek verileri nedir tartışılır. Bu durumda Mod 125 den biraz zayıf kalıyor.

    Öncelikle grupman için tebrikler. Güzel grupman olmuş.


    Diğer meseleye gelecek olursak, Benim cometa da 18,50 grain spotonları sevince, bende 15 kutu kadar Adana'da bir av bayimizden satın almıştım. Muhtemelen aynı av bayiinden almışız. Benim peletler de renkleri baya kararmaya yüz tutmuş, parlaklığını kaybetmiş vaziyetteler. Dışı parlak değil, sanki üzeri toz tortusu ile kaplı gibi. Bu durumun silaha nasıl bir zararı olur. Namlunun çabuk kirlenmesine mi neden olur. İçim gıcıklanmıştı aslında ama bi kaç kutusunu kullanmış bulundum. 10 kutusu daha paketinden açılmadı. Eğer kullanmam silaha zarar verecek ise bende pazartesi görüşüp değişim talep edeyim.

    Bu dürbünü kullanan biri olarak, üzerindeki dotlar uzun mesafelerde yetersiz kalıyor. Kalite olarak güzel bir dürbün fakat 100 mt ve üzerine atış yapmayı planlıyorsanız hedefi hesaplamakta biraz zorlanabilirsiniz.

    Bugün akşam üzeri uzun bir aradan sonra atışa gidebildim. Dönen kasiklardan oluşan hedefligimi deneme fırsatım oldu. 60 mt den yemek kaşığını bi kaç defa döndürdüm. Çok zevkli. Tavsiye ederim. Daha sonra 75 metreden soda siselerini parcaladik. Atışlar hastaneden arkadaşıma ait. Ayrıca 120 mt de 5 lt lik su sisesine de isabet sağladık. Fakat onun videosunu cekemedik. Ilk fırsatta 120 mt videosu ekleyecegim. İyi seyirler.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    http://www.hurriyet.com.tr/rtu…gir-cezasi-geldi-40476554


    RTÜK bu işe neden el atmaz ki diye hayıflanırken, geçenlerde güzel bir gelişme oldu. Bu tarz yayın yapan kanalların bir çoğuna rekor ceza geldi. İnşallah kökten bu kanallar kapatılırda, milletim daha fazla dolandırılmaktan kurtulur. Milleti dolandırarak para kazanan bu şerefsizler, bu dünyada helal kazancın ne demek olduğunu bilmiyorlarsa da kabirde inşallah öğrenecekler.

    Önceki hedefligim sacmalardan zarar gördüğü için yeni bir hedeflik yaptırdım. Bu sefer mdf lerin saçma gelecek yerlerini sac ile kapladim. İnşallah bu sefer zarar görmez.


    Döner hedefligim de tamamlandı. Fakat daha deneme şansım olmadı. İnşallah atışlar zevkli olur.

    Eyvallah hocam. Benim kaşıklarda baya kalın. Deforme olacaklarını sanmıyorum. Silahım yaylı olduğu için tereddüt ettim. Acaba kaşıkları döndürür mü diye. İlk fırsatta deneyeceğim artık. Bilgi için teşekkürler.

    buda benim evdeki fazla kaşıklar ile yaptığım döner hedef. Çay kaşığından yemek kaşığına kadar her boy var.

    @Serdnmz hocam, kaşıklardan yaptığınız hedefliği deneme şansınız oldu mu ? Aynısından ben de yaptım, sadece kaşıkları bükmesi kaldı. Deneme şansım olmadı yani daha. 50-60 mt de kullanmayı düşünüyorum. o mesafelerde saçma, kaşıkları döndürüyor mu acaba ?

    Geçmiş olsun. sorununuz inşallah kolay bir şekilde çözülür. Av bayiinin yardımcı olmaya çalışması da guzel. Ayrıca forumdaki arkadaşlar olarak her sıkıntınızda arkanızda kocaman bir destek bulacaginizdan da eminim. Çünkü Airgunturk büyük bir aile. Silahinizla atış yapmaya başladığınızda bu hobinin öyle kolay sogunacak bir hobi olmadığını göreceksiniz :)