Ramazan B. adlı kullanıcının mesajları

    Sana aynen katılıyorum Murat hocam. Normalde ben de uzak mesafede soda siselerine atış yapmaktan zevk aliyorum. Bu gurupmanlardaki amacım da silahima en uygun silahimin sevdiği sacmayi bulup bundan sonra devamlı o sacmayla devam etmek istiyorum. Spoton 18.13 de çıkınca jsb ile 30 metrede karşılaştırıp nihai kararımı verecegim inşallah. Ondan sonra 60 80 100 şişe patlatmaya devam inşallah.

    Ramazan arkadaşım ben sana kendi fikrimi söyleyeyim.Bu dizelleme olayın geçtiğinde temiz bir a4 kağıdına bir mercimek tanesi kadar nokta ciz.
    Sonra bu noktaya destekli jsb 18.13 grain heavy ile 3lu veya 5li grupman yap gorecegin en iyi grupman senin yapabilecegin en iyi grupmandir bence.

    ideal mesafe nedir peki ? Hiç pcp kullanmadigim için cahilligimi bağışlayın. Pcp ile 60 mt 90 mt gurupman yapilabiliyor diye biliyorum. Ama Yaylı bir silah ile 60 mt de istikrarli bir gurupman yapilamiyorsa boşa uğraşıp durmayayim :)

    Selamun aleykum


    60 metre de spoton pointed 18.5 grain ile gurupman çalışması yapmaya çalıştım. Çalıştım diyorum, çünkü silahimin Dizelleme sorunu devam ediyor sanırım.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.



    Ama yinede 60 metreden yapmaya calistigim gurupmanlari paylaşıyorum.
    Nobetten çıkmanın verdiği uykusuzluk, oruca bağlı halsizlik ve Dizelleme nin de katkısıyla anca aşağıdaki gibi sonuçları alabildim.


    Birde sormak istediğim bir husus var. 60 mt de yaylı bir silah ile yapılacak ideal gurupman nedir. Ben hep 5 yada 10 kuruşu hedef aliyorum. Acaba yaylı bir silaha göre beklentim fazla mi? Misal yaylı bir silah ile 60 mt de 5 cm lik bir gurupman da yeterli midir ?


    Spoton pointed 18,5 gr ile yapilan atışlar
    airgunturk.com/attachment/37231/


    airgunturk.com/attachment/37232/


    Spoton match 15,1 gr ile yapilan atışlar
    airgunturk.com/attachment/37233/


    airgunturk.com/attachment/37234/


    Jsb 18,13 gr
    airgunturk.com/attachment/37235/

    Maşallah sonuna kadar destekçisiyim bu adamların, bu gün 18,5 grain eski tip pelletlerini 100m üstü atışlarda kullandım beni oldukça memnun etti

    Ben de en son 18.5 gr kullanmaya karar verdim. İsabeti de tahribatı da 10 numara bence. Tabi bi de 18,13 ü deneyeceğiz artik.
    Bende de bu spoton sacmalara karşı acayip bi sempati oluştu. Tek korkum, piyasada tutulunca, ulen nasıl olsa millet markayı sevdi, fiyatı jsb fiyatına çekelim demezler inşallah.

    Resimlerden anladığım kadariyla baya atış yapmışsınız. Kimi bu pcp ile şişe kirma işini elestiriyor ama ben büyük keyif aliyorum.
    İstediğin mesafeye koy istediğin kadar kir kimseye zarari yok. Bide bilincli yapilip arkasini gördüğünüz yerde ve kirilan camlari topladimi 10 numara.
    Vhonor arkadasin dediği gibi o bölgeleri saç ile kaplarsaniz kesinlikle zarar gormez.
    Keyifli atışlar size.

    Uzun bi süre atış yapamamıştım. Baya da bi soda şişesi birikti evde. Dün bi 50 kadarını temizledik inşallah ;) Silahı alış amacım ve hobiye başlama sebebim tamamen uzak mesafede şişe gibi hedeflere atış yapmaktı. Aynı şekilde ben de büyük keyif alıyorum. Saçmanın şişe ile buluştuğu ve o an çıkan şişenin dağılma sesi benim çok hoşuma gidiyor. Atış yaptığım alan insanların gelip geçtiği bi yer değil. Ormanlık alanda kesinlikle atış yapmıyorum. Canlı hayvanlara hayatta atış yapmam. Mümkün olduğu kadar da çevreyi kirletmemeye çalışıyorum. Zaten son fotoğrafı da atış alanının ne kadar temiz kaldığını göstermek için paylaştım. Tamam grupman yapmak da zevkli ama nereye kadar. Tahribat atışlarının yeri bambaşka bence.

    Günaydın,
    Ben de bi defa şişenin birini sarıp denemistim. Fakat illa o dağılma anındaki zevki vermiyor. Ama çevrenin kirlenmemesi bakımından güzel bir yontem. Bu arada hedefligimde oluşan tahribat da bu şekilde. Uzun vadede sorun yaşayacağım sanki.

    Ramazan Bey, dürbün sıfırlaması kaç atışta bozuluyor.Tüfeğin tepmesi nasıl?
    Namludan kırmalı olduğu için namluda boşluk oluşuyor mu? Benim mod 125 vortekste namluda çok boşluk oluyordu. Namlu bağlantı vidasına loctite sürerek sabitledim.
    Benim Hatsan mod 125 vortex veya torpedo 150, yatagun dampa+ iç tarafını iç lastikle şimleme yaparak, Hawke vartage 3-9-*40 Ao dürbünle 15-20 atış sonrasında ayar bozuluyor.

    Hocam ben bugüne kadar sabit bir saçma kullanmadigim için her atıştan önce dürbünü sifirladim. Salidan itibaren sabit bir saçma kullanmaya baslayacagim. İnşallah bi defa sıfırlayip sizin için gozlemlerim. 3000 e yakin saçma attım suan namluda bir boşluk yok. Tepme de var haliyle ama rahatsız edecek derecede degil. 8 yaşındaki kızıma bazen atış yaptırıyorum. Zorlanmadan atabiliyor. Dürbünü dampa ile kullanıyorum. Ekimden beri üzerinde, sabit duruyor masallah.

    Konuda yerimi alayım. İnşallah arzu ettiğiniz tüfeğe kavuşursunuz. Şu an için cometam dan memnun olmakla birlikte, ilerde sanırım pcp ye geçmek yerine çok kaliteli bir yaylı almayı düşünüyorum ben de.

    Bu uygulama yaylı silahlarda kullanıma uygun mudur. Hani tepmesi olsun, silahı her seferinde kurmak olsun randiman alınır mı acaba. Bende yapmayı düşünüyorum ama kullanışlı olmicaksa boşa ugrasmayayim :)