Ramazan B. adlı kullanıcının mesajları

    Selamun aleykum, hayırlı cumalar.


    Bugün nöbet çıkışı bebeklerin uyumasini firsat bilerek eve çıkmadan gurupman çalışmasına devam edeyim dedim.
    Bu sefer Mesafe 60 metre.


    Üç aşağı beş yukarı sıfırlamadan sonra atışlarin hepsi ortadaki 5 kuruşluk alan hedef alınarak yapıldı.


    Jsb Jumbo Exact 15,89 gr.
    airgunturk.com/attachment/36925/


    Jsb yine şaşırtmadı beni. Dürbün ü sıfırlayip Soda siselerine attigimda da bir vurup bir vuramayışımı şimdi daha iyi anliyorum.



    Spoton pointed 16 grain
    airgunturk.com/attachment/36926/


    Ortadaki sarı noktaya 7 atış yapmama rağmen 4 tanesi hedefligi bulabildi. Öbür 3 ü muamma :)



    Spoton dome 16,5 grain


    airgunturk.com/attachment/36927/


    Dome 30 mt de de cok dağınık bi gurupman yapmıştı. 60 metrede de fazla beklentim yoktu. O da şaşırtmadı.



    Gamo pro hunter
    airgunturk.com/attachment/36928/


    Gamo 30 mt de iyi iş çıkarmıştı. Ama 60 metre beni tatmin etmedi. İlk 2 atış sarı noktaya yaklaşınca umutlanmistim ama devamı kötü oldu.


    Ve gelelim günün şampiyonuna...


    Spoton Match 15,1 grain
    airgunturk.com/attachment/36929/


    60 metre de neredeyse 5 kuruşluk gurupman yapan match beni çok etkiledi. 5 atış, dört delik şeklinde güzel bir gurupman oldu bence.


    Spoton 18,5 gr kutusunu bitirdiğim için 18,5 ile gurupman yapamadim. İlerleyen zamanlarda onunla da 60 metre çalışmasını buraya ekleyecegim.


    Bu da atış yaptığım mesafe. Atışlar Isaretledigim tuglali duvardaki hedef tahtasına yapıldı.
    airgunturk.com/attachment/36930/


    Saygılarımla.

    Tabi tahribatlarini da bi denemek lazim. İlerde tahribatla alakalı düşüncelerimi de paylasirim inşallah.

    SpotOn 18,5 grain saçma ile yaptığım tahribat atışları da hayli etkileyiciydi. Jsb 15,89 gr saçma ile soda şişelerini vurduğumda bazen şişenin ağız kısmıyla dip kısmı ikiye ayrılırken spoton 18,5 grain saçma şişeyle temas ettiği anda tuzla buz yapıyor. jsb ile atış yaptığımda şişe kırıldığında altta kalan yarım kısma tekrar atış imkanı bulurken, spoton 18,5 grain şişeyi darma dağın ettiği için böyle bir imkan vermiyor. Ayrıca şişenin patladığı anda çıkardığı ses de ayrı bir haz veriyor insana. Tavsiye olunur.

    Ben yemek masasının altına, sandalyelerin üzerine uzatarak yan vaziyette kılıfında saklıyorum silahımı, acaba kılıfda saklamanın zararı nedir ? ya da kılıfda saklayıp içine pirinç yada tuz mu koymam gerekir.

    Elinize sağlık bizde atislarda genelde şişe kullanıyoruz, en büyük sorun kenara denk gelen peletlerin siseleri devirmesi.Yaptiginiz barin uzerine 10 ar cm lik borular koyarsaniz şişeleri baş aşağı takıp sağlam oynamayan hedef haline getirebilirsiniz ,siseler ruzgardan ve kirilanlar digerlerini düşürmez bu şekilde .Eglenceli atışlar.

    gayet güzel bir fikirmiş, aynı dertten ben de muzdaripim. pelet şişeyi sıyırınca yada kuvvetli rüzgarda hepsi birden yere düşübiliyor şişelerin. üstte 2-3 cm boşluk olduğu için boruyu yapıştırınca şişelerin boruya geçirilmesi mümkün olmayabilir. ama en üst katta yapılabilir bu işlem. ya da sert kalorifer tesisatı borularından yada elektrik sıva altı borularından 2-3 cm yapıştırıp bi deneyeceğim. Fikir için teşekkürler.



    güzel olmuş, keyifle kullanın.
    Hedeflige, şişelerin agızlarının girecegi ufak oyuklar acarak şişelerin kolayca dizilmesini saglayabilirsiniz. hem birbirlerine çarpınca düşmezler.

    bu fikir de gayet güzelmiş. 2. yapacağım hedeflikte uygulayacağım inşallah. Teşekkürler.

    18.13 denemeniz olduysa bilgilendirirmisiniz? Spoton match den puncher maxi ile sizinki kadar olmasada ben de olumlu sonuç aldım.


    18,13 gr deneme şansım daha olmadı. En son pellet siparişimde spoton ların yanında (muhtemelen spotonlardan memnun kalmam diye) 2 kutu jsb 15,89 gr pelet de almıştım. Fakat şimdi spotonlardan memnun kalınca elimdeki o 2 kutu 15,89 u bitirip spoton 18,5 gr pelet ve Onların yanında da 18,13 grain siparişi vermeyi düşünüyorum. ikisini karşılaştırıp burdan paylaşırım inşallah.

    Merhaba hobidaşlar,
    Atış yaptığım alanda soda siselerini dizecek zemin bulmakta zorlandığım için, seyyar bi hedeflik yapmaya karar verdim. Ekte resmini sunuyorum. Portatif, bagaja sığabilen bi hedeflik oldu. Bütün parçalar 6x80 cm ebadında. Yapıştırıldı ve vidalandı. Raflarin arası 25 cm. Soda şişeleri sığacak şekilde ayarlandı. Fakat daha deneme fırsatım olmadı. İlk fırsatta kullanıp düşüncelerimi buradan paylasirim inşallah.

    Bir sorum daha olacak. Dürbünü aldığınız firmaya, gümrük ücreti ödememek için fiyatı düşük yazdırttınız mı yada gümrükte şüphe çekmemesi için etikete tüfek dürbünü yerine başka dikkat çekmeyecek birşey yazdırttınız mı?

    Eğer yazdırttıysanız, ilerde sizin gibi alışveriş yapacak olanlar için yazılacak metin nedir. İngilizcesi olan bir arkadaş buraya bizim için yazıverirse başka alacak olan arkadaşlar da buradan kopyalayıp metni yapıştırabilir. Kolaylık olur. Google çeviri var fakat ona da pek güven olmuyor.

    Jsb nin sahte peletlerini ilk defa duyuyorum.
    Peki siz hiç jsb exact jumbo heavy 18.13 gr kullandinizmi?

    Bir kutu kullanmıştım hocam. Genelde 90-100 mt mesafelere atış yapıyorum. Düşmeyi çok yapıyordu 18,13 gr. Hawke dürbünümle atış yaparken ekte resimdeki gibi atış yapıyorum. (15,89-60 mt sıfırlama ile, 18,13-50 mt sıfırlama ile). 18,13 gr ile hesaplaması zor oluyor. Ondan dolayı bi daha almadım. Gurupman da hiç denemedim.




    airgunturk.com/attachment/36701/

    @umtys hocam peletlerimi aksu avdan alıyorum sürekli. Sahte olacağını sanmıyorum. Ben de nasıl olsa jsb en iyisidir diyerekten bugüne kadar hep jsb kullandım. Fakat her seferinde kutusuna 40 lar lira verince başka peletleri de bi değerlendireyim diye spoton ları denemeye karar verdim. Gamo yu bile fazla atmamıştım. Evde kenarda duruyordu. dünkü yaptığım çalışmayı keşke silahı alır almaz yapsaydım diyorum. o zaman sanırım jsb yi hiç almazdım. Dediğim gibi silahın peleti sevmesiyle alakalı bi durum. jsb nin kalitesine diyecek yok ama benim silah sevmiyor sanki. Bugüne kadar jsb ile yaptığım grupmanlarda hiç bu kadar toplanmış grupman yapamadım çünkü.