Ramazan B. tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Cümleten hayırlı akşamlar. Yaylı Tüfeğim Cometa Fenix Compact Star ı aldığımda yanında gelen gamo peletleri bitirdikten sonra jsb kullanmaya başladım. Genelde 15,89 gr jsb kullandım, elimdeki peletler bitince Spoton peletleri denemeye karar verdim. Peletler bugün elime ulaştı ve akşam üzeri bir gurupman çalışması yapayım dedim. SPotOn pelet almayı düşünüp de kafasında soru işaretleri olan arkadaşlara yol göstermesi açısından paylaşıyorum.

Mesafe 5 metrelik şerit metre ile tam net olarak 30 metre ölçülmüştür.

Öncelikle jsb Exact Diabolo 15,89 grain pelet ile dürbünümü sıfırlamaya çalıştım. En sonki sıfırlama atışımda hedefi tam ortasından vurunca spoton peletlerle grupmanlara başladım.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

SpotOn Pointed 18,5 gr pelet ile yapılan grupman.

SpotOn Pointed 16 grain pelet gurupmanı

SpotOn Match 15,1 grain pelet gurupmanı

SpotOn Dome 16,5 grain pelet gurupmanı

En son da jsb ile gurupman yapayım dedim. Tabi sürekli hedefe git gel fotoğraf çek derken biraz yorulduk fakat yine de artıkılı ortaya sabitlediğim halde jsb nin gurupmanı beni şaşırttı.

Bu da elimde daha önce kalmış olan Gamo Pro hunter 15,43 grain pelet ile yapılan gurupman .

SONUÇ OLARAK, Jsb ile bugüne kadar yaptığım gurupmanlar hep dağınık olduğu için burada paylaşmaya gerek görmüyordum. Acaba ben mi düzgün atamiyorum diyordum ama bugün gördüm ki, Cometam jsb yi sevmiyor.

SpotOn peletlere gelince, pointed 18,5 grain ve bilhassa match in gurupman i beni etkiledi. Match de bi tanesini son anda kaydirdigim için onu iptal ettim.
    Dome baya kötüydü. Çok dağınık bir gurupman yapti. Pointed 18,5 grain, 16 ya göre daha iyiydi. Genel anlamda match ve pointed 18,5 graini bugünden itibaren kullanmayı düşünüyorum.

Gamo ya gelince, bence gamo da jsb den iyi iş çıkardı. Velhasıl bugün gamo ve spoton lar ile atıcılık hayatimin en iyi gurupmanlarini yaptim.

Tabi tahribatlarini da bi denemek lazim. İlerde tahribatla alakalı düşüncelerimi de paylasirim inşallah.

Ekstra olarak Uçar av standindaki sanal gerçeklik gözlüğü ile yapılan domuz avı oyunu Aimpoint oyunu gayet güzeldi

Benzer bir bölüm ata arms standında da vardi. 14 de 14 yapana çekiliş ile silah hediyesi vardı. Malesef 14 de 13 yapabildim.

Bu arada Aksu av sahibi Yusuf beyle de yüzyüze tanışmış olduk.

Proxima ya gelince, açıkçası hiç hoşuma gitmedi. Tek avantaji şarjör ve wortex. Her seferinde tek tek silahı kurmak gerekiyor ve alttan kuruluyor. Kapatırken yandaki mandali basılı tutup kapatiyorsunuz. Bence cok zahmetli. Yanlış bilmiyorsam namlu çıkış hızı 245 mt. Velhasıl benimle diğılsınn proxima deyip oradan ayrıldık.

Okcular vakfının ok poligonu çok kuytuda kalmış ve sönüktü.

Al benden de o kadar @DESOVALI-1 kardes. Yarın 11.00 gibi ben de orada olcam inşallah. Fakat ağzıma geleni de söyleyeceğim firmalar kusura bakmasin. Bu hobide yeniyim ve bulunduğum ilçede aman aman bir av bayii yok. Pcp ve kaliteli yaylı zaten yok. İlk defa pcp silahı fuarda elime alacağım inşallah. Fakat firmaların bu yaptığını anlamak mümkün değil. Ya bi tane silahı koy meydana. Bozulursa bozulsun. Koskoca firma bir silahin bozulmasını tolere edemeyekse yazıklar olsun. Antalyadan kalkıp oraya kadar gelcem, elime bi cacık gecmeyecekse en iyisi tüyap daki otomobil fuarına katilayim.

Merhaba arkadaşım. Aramıza tekrar hoşgeldin. Ben de bu hobiye başlayalı yeni oldu ve uzun araştırmalar sonucunda pcp ler hakkında hiç bilgim olmadığı için Hatsan Mod 85 Sniper Vortex alacakken son anda Cometa 400 Fenix Compact Star aldım. Başka bir yaylı kullanmadığım için güçleri, isabetleri kaliteleri hakkında pek bilgim yok. Fakat kullanmış olduğum silahtan son derece memnunum. Dürbün olarak Hawke Vantage 3*9*40 Ao, dampa olarak yatagun kullanıyorum. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadım. Gurupman üzerine detaylı bir çalışmam olmadı fakat 105-110 metre de jsb 18.13 gr pellet ile soda şişesini vurduk.
    2379-abb7f1a3-small.jpg
    Cometa Fenix 400 Compact Star ile güzel bir haftasonu

75 Metre de kahverengi tombul bira şişesini iki tarafında delik açarak delip geçti.
    2378-363922b6-small.jpg
    Cometa Fenix 400 Compact Star ile güzel bir haftasonu

Aşağı yukarı bu seti 1000 tl civarına almıştım yılbaşından önce. Dediğim gibi kundak kalitesi olsun, güç olsun, dürbün olsun bu setten ben son derece memnunum. Fikrin olması açısından yazayım dedim. Direkt kullanıcısı olarak gözüm kapalı tavsiye ederim.

Arkadaşımı kuru sıkıdan caydırarak havalı tabancalara yönlendirdim. Fakat bu tabancalar da ilgi alanıma girmediği için sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var. Havalı tabanca alırken neye dikkat etmemiz gerekir. Çeşitleri var mıdır? Hepsi Co2 tüplümüdür yoksa başka sistemle çalışanı var mıdır. Tüpler tek kullanımlık mı oluyor. Her seferinde atış için tüp almak mı gerekiyor yoksa yeniden doldurulabiliyor mu?

Düğün olayına ben de sizin gibi en karşı olanlardan biriyim. Bi insan düğünde silah sıkınca eline ne geçer acaba. Bu yaşıma geldim, Hangi mantıkla düğünlerde silah atarlar, hala anlamış değilim. Çok detaylı görüşmedik ama Sanırım evde tedbir/güvenlik amaçlı kullanacak. Ben kendim ateşli silahlara karşı mesafeli biri olduğum için sizlerden görüş almak adına açtım konuyu. Kuru sıkı, ateşli, yivli, yivsiz Tamamen yabancıyım yani bu konulara.

Bu arada Kuru sıkılarda antrenman nasıl oluyor acaba. Bu tabancalarda mermi çıkışı oluyor mu ?

Ayrıca bilgiler için de teşekkür ediyorum, @Emrahyanç @oparda06 @Komser

konuyla alakalı diyerek yeni konu açmak yerine buraya yazmayı tercih ettim,

geçenlerde silahımı temizlemek adına, harbi setimin orta sertlikteki fırçasıyla namluyu temizledim. Arkasından ballistol gunex 200 ml. sprey yağ ile namlunun içine bir miktar sıkıp pamuklu uç ile namlunun içinde kalan yağı temizledim. ve silahımı 15-20 gün kullanmadım.

Dün köye gitmişken biraz atış bari yapayım dedim. Hedefliğimi karşıya koyup yaptığım atışta öncelikle hedefliği tutturamadım. (A4 kağıdı boyutunda) Zar zor hedefliği tutturduğumda ise dürbünü sıfırlamaya çalıştım ama bir türlü istediğim atışı yapamıyordum. Tam sıfırladım diyorum, hedefin bir karış soluna gidiyor, ayar düğmelerinden sağa alıyorum, atış yapınca 10 cm yukarı gidiyor. Aşağı alıyorum, sağa gidiyor. Sola alıyorum yukarı gidiyor. Böyle bir durumla ilk defa karşılaştım ve moralim bozuldu. Tüm düzenekleri kaldırdım ve atıştan vazgeçtim.

Acaba bu durum namlu içinde kalmış olabilecek yağdan mı kaynaklanmıştır. Mermiler dizellemenin etkisiyle mi böyle serserice gitmiştir . Namlunun içini iyice kurulasam durum düzelir mi yoksa 300-500 atış mı yapmak gerekir. Ayrıca her seferinde böyle problem yaşayacaksak namluyu zırt pırt yağlamamak en iyisi midir ?

Ya, saçmalık değil mi bu durum. Bi mesajda daha okumuştum ve moralim bozuldu. Silahları cam vitrinlerin içine koyuyorlarmış ya da kilitliyorlarmış. silahı eline alıp inceleme şansın yok diye yazılmıştı. Ben ne anladım o zaman bu fuardan. Evimde sıcacık bilgisayarın başına otururum, bilgisayardan açar açar bakarım silahın resmine. Herkes elleyince bozulacak diye korkuyorlarsa, koskoca firmalar 5-10 silahı feda edemeyeceklerse yazıklar olsun. Anlaşılan sirkeci de köftemizi yiyip geri döneceğiz :rolleyes: