barut_selim adlı kullanıcının mesajları

    Nedense 7 8 yıldır mod 25 Sniper kullanıcısı olarak bahsettiğiniz hiç bi durumla karşılaşmadım. 4 5 yıl 3x9x32 dürbün kullandım dampa ayakla ve sağlam stopperle dürbün hala sağlam duruyor son bir kaç yıldır da 3x12x44 var bir şey olmadı hala devam. Mesele kullanmayı bilmek tüfeği bilmek. Bayiden alıp köye atışa gidip dürbünün birden ayar tutmasını beklemek yanlış bi davranış. Buradan da uzun uzun anlatmaya gerek yok. Forumda eski yazılarda bir ton bilgi mevcut sadece araştırma yapmanız lazım o kadar. Arama kısmından 125 ve ya dampa ayak vs yazarak ilgili konulara ulaşabiliriz saygılar ;grin;agt

    Al bendende o kadar ;d;5 yıllık mod 135 qe kullanıcısıyım ilk başlarda sıkıntı çekmedik değil

    Uygun pellet uygun hava şartları uygun dürbün ve iyi bir atıcı bulmak çok zor.;confused;

    3-9x40 dürbünüm hala sağlam duruyor

    6-24x50 dürbünüm tüfegin üzerinde 90 100 metreye sıfırlı bs,;s

    dürbün uzun mesafe gösterebilirde otüfek o mesafeye atabilirmi, atsada vurmak istediğin yere pellet düşürebilmek ayrı bir maharet gerektiriiyor. otüfekten bendede var artık dürbün ayarlarını kurcalamıyorum gerek yok nasıl olsa bozulacak bozulmasa bile canı ne isterse öyle davranıyor, iki gün üst üste artıkılda gördüğün yere atsan bir önceki attığın yere vurmuyor havanın nemindenmidir ısıdanmıdır farklı davranıyor durum bu iken pelleti iğne deliğinden geçirmek gibi fantezilere girmeden orta halli birşey al keyfine bak, önce deneme atışı yaparsın altamı gitti üstemi görüp sonra vurmak istediğin şeyi vurmaya çalışırsın. yok bu üstte düştü dürbünü üste alayım dersen gelecek ay hala dürbün ayarlıyor olacaksın. bu bahsettiğim 50 metreden uzun mesafeler için geçerli.


    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Hayat ve geçim dertleri ile uğraşmaktan

    Tüfeği elimize bile alamıyoruz ama

    Uygun bi zamanda 250 300 metreleride zorlayacağım;tufey# inşallah video çekebilirim

    Arkadaşım vardır yoktur bilmem ama çok güzel bir dürbün almıştım aliexpresten 5-25x56 olabilir tam hatırlamıyorum 80-100 $ bişeydi fiyatı. Şerefsiz camında gres yağı atığı olan bir dürbün göndermiş. Sildim sildim çıkmıyor sonra biraz temizlenince ön mercek iç tarafında da olduğunu anladım ön mercek yakın mercek söküp hepsini sildim. Gaz sesi duymadım ama bu olaydan sonra hafif soğuk ve nemli havalarda sürekli bembeyaz buğu yaptı ve dürbün bi işe yaramaz oldu. Sıcak ve kuru havada problem olmaz ama soğuk nemli havada hiç bişey göremiyorsun.

    Ankara da yaz kış devamlı atışa giderim inanin

    Bugulanma sadece eve geldigimde komple tufekte olur

    Onuda koridorda yada oturma odadında oda sicakliga gelene dek kilifta bekletirim sonra cikarir vidalari kontrol edip yaglayip kaldiririm tufegimi

    Youtube kanalım icin benim browningi tekrar dagıtmayı düşünüyorum hocam

    Şu aralar biraz işlerim var

    Musait oldugumda cekecem inşallah ?

    Profesyonel dürbünlerde oldugu gibi içinde azot var sanan çok elimde 3 tane dürbün var 3 ünüde söktüm hic birinden gaz çıkmadı diyorum vardır sen duymassın diyolar ?

    Peki söktüm dagıttım gazını kaçırdım dürbün yine aynı dürbün bi fark yok ? diyorum yinede konusuyorlar ?

    Bu konu hakkında çok bi bilgi yok piyasada onun için lazım sizede tavsiyem sökerken videoya alın

    Yayınlamassanız bile toplarken videodan bakarsiniz ???

    Tamiri mümkün ?

    Fakat biraz karışık ve ince işçilik istiyor

    Bir pazar gününü ayırıp

    Göz dayadıgınız yerden sökmeye başlayın

    Göz' mercegini söktükten sonra retikıl tüpü gelicek çok dikkatli ve düzgün bir şekilde retikılı bozmadan dürbünün yakınlastirma uzaklastirma ayar yerinin üzerindeki vidayı söküp o tüpü dışarı çektiginde tamamen sökmüs olucaksıniz ?

    Sizin ayar tambur vidalarinin ikisinin çaprazında

    Ters bi çelik parça var o yerinden çıkmış yada kaymış olabilir o yüzden de ne sağa nede sola sıfirlamanız değişiyor ?

    Sökme takma videosunu çekemedim ama ramazanda kendi elimdeki fazlalık 3x9-40 browning dürbünümü çalışma mantıgını merak ettigim için sökmüştüm ?umarim sizde yapabilirsiniz simdiiden kolay gelsin??

    Tüfekte dizelleme var güç olarak daha güçlü olması lazım ilk atışlar olduğu için?

    Galiba açıdan dolayı diğer pelletler delmemiş olabilir.

    Yeni kundakta çok yakışmış.

    Atıcılıgınızda gayet iyi güzel bi dürbünle 150 200 metreleri zorlayabilirsiniz.;tufey#

    Hayırlı olsun?

    biraz şans işi mi acaba vortex ?

    Tamamen şans 3 4 yıldır bir kez servis yüzü gördü benim mod 135 qe 5.5 luk

    125 mi 135 mi diye almadan evel çok kafa patlatmıştım çok kişiye danışmıştım

    Zor bi tüfek dilinden anlamak lazım

    Güzel işler çıkartıyor mu fevkaladenin fevkinde

    Tavsiye edermiyim evet ? kesinlikle

    Alıp güzel vakit ayırıp tüfeğin dilinden anlamak gerek hataları tüfege yüklememek gerek bence

    Uygun fiyatlı bi mod 125 sniper bulsam bugün alır onuda dizginlerim diye düşünüyorum?

    O mesafeler için gayet yeterli hocam rahat olun. 5.5 mm orta sınıf tüfeğe göre tabiki gücü düşük neyle kiyasladigimiz önemli ama Co2 li ya da normal kurmalı tabancalar arasında en güçlüsü ve kullanışlısı. Şahsen benim kullandığım mod 25 supertact da 30 metreden düz duvara attığım da pellet çiçek açıyor ??‍♂️

    30 40 metrede dik gelince şişe vs rahat kırıyor. Ha 100 metre de şişe kırmak mesele ise zor kırar ??‍♂️

    sizin kullandiginiz 4.5 mm mi 5.5mm mi ?

    50 metre mesafede teneke kutu cam sişe pet şişe delebiliyormuydu çıkız hızı gerçekten düşük bi model fakat sırt çantasına sıgacak şekilde olması ve hififliği yeni qe namlusu ile bana gerçekten cazip geliyor. Sizin fikrinizi nedir ?

    Kardeşim bu ben yaptım oldu mantığından vazgeçin yaylı havalı tüfeklerde dürbün kullanıcaksan dampayla en mantıklısıdır. Ha sen istediğin gibi kullan sürekli vidaların gevşer ayaklar kayar falan bizde yıllardır bu hobinin içindeyiz hertürlü yaylı tüfeğim oldu airking inden gamosundan hatsanından weihrauhdan ve daha birçok tüfek ben sizin yaptıklarınızı çok denedim ama en iyi sonucu dampayla aldım bilmiyorum hiç dampa kullandınızmı ama ben yaptım oldu demek biraz abes bu forumda binlerce makale var yaylıda dürbünle alakalı o kadarda usta adamda var bu gurupta hatta bu forumu kuran mustafa serdar abidir adam o kadar uğraştı milletin bu muzdaripliğinden en sonunda yerli yatagun dampayı yaptı adam yani bütün dünyada bu hobinin aşığı var ve hepside yaylıda dampa kullanın der.

    abi sen kendi açtığın konuyla çelişiyosun şuan
    ben sıfır araba alırım servise bakıma götürmem demekle vidaların gevşer demek bence aynı şey
    bu kadar bilgili abilerimeze hürmeten ben kendi yorumlarımı silerim

    Yivli tüfeğe takılan dürbünü bile bozar bu yaylılar.yaylıda çift yönlü tepme var ondan dolayı dürbün dayanmıyor.hem türkiyede vergiler falan çok fazla yivli alınmaz ki.hem aldık diyelim ne avlıyacağız.yine bizi kurtarsa kurtarsa pcp kurtarır.Allah tan yerli markalarımız var yoksa öyle anca video izler iç çekeriz.

    sizin meslekte öğretmen yazıyor ama okumuyorsunuz benim yazıklarımı
    ben size yivli alın vergi verin demedim
    1500 liranın üstüne 1500 daha koyarsan

    3000 liraya YİVLİ DÜRBÜNÜ alabilirsiniz dedim
    av yap demedim lakin sizin fikir ney ise zikirde ona döndü
    LÜTFEN OKUMAYACAKSANIZ YORUM YAPMAYIN ;)
    Çift yönlü tepme hatsanın mod 135 inde yok galiba yada benim tüfekmi arızalımı ki acaba :/ fabrikaya bakımada gönderdim ama senin tüfek tek yönlü tepme yapıyor demediler
    bu güne kadar nerden baksanız bi 10 bin pellet atmışımdır ALLAH ALLAH :rolleyes::rolleyes:

    Yaylıya 150 liralık dürbün takılması normal.1500 tl lik dürbünü nasıl tskalım yaylıya.pcp en iyisi ama komprasör olayını çözemek gerek.bu hobi özveri istiyor.video için teşekkürler.

    Bu hobi Özveri İster evet lakin 1500 liralık dürbün de taksan 150 liralık dürbünde taksan atacağın mesafe yine aynı olucak..
    Buna başka bir örnek verecek olursak
    150.000 liralık bir arabayla bozuk yollarda dümdüz hiç çukurdan taştan kasisten kaçmadan geçerek 10.000 km gitmekle aynı yolu
    15.000 liralık arabayla dikkat ederek gitmek gibi düşüne bilirsiniz hangisinin yürüyeni daha çabuk dağılır ?

    hocam pcp bize gelmez dağda tavşan avlamak için kullanıcam sırtta tüp biraz problem biliyom av yasakda neyse esas konu kaç metreden vurduğu değil o konuda kendime güveniyom kısa namlu olduğu için 27 cm o yüzden mevzil düşmesi yaşıyormusun yani mesela örnek veriyim 45 cm namlulu mod 135 vortexsiz atıyorum 250 m gidiyor benim alıcak olduğum 27 cm namluya sahip senin kullandığın silahtan yani 160 m kadar filan düşme olurmu mevzilde

    ek olarak güzel bi dürbün ve pellet ile mod 135 qe gibi bi tüfeklede 220 metreye kadar etkili atış yapabilirsin
    ancak ve ancak bu soğuk atış olamaz bi kaç tane atarsın hedefin önüne yada arkasına kurşunun nereye düştüğünü görürsün rüzgarı hesaplarsın hatalarını düzeltirsin ve isabeti sağlarsın ;)


    mesafe atışlarında ben genelde öyle yaparım video bana ait ;)

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Ayrıca 116, 140, 176, 190, 220, metrelere atışlarımın olduğu youtube kanalıma beklerim


    pellet sesleri efsane

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Abilerim yaş olarak benden büyüksünüz lakin bi dinleyin derim
    herkesin elinde imkan var internete giriyor araştırıyor okuyor öğreniyor
    havalı tüfeğimi almadan önce çook araştırdım okudum sordum sorusturdum öğrenmeye çalıştım
    kalıplaşmış bazı şeyler var (dampasız olmaz jsb 18,13 ten başkası vurmaz 40mm çaptan fazlasını takmayın)
    bunları her yerde okuyoruz eyvallah hobiye yeni başlayan bi çocuk dahi bunları biraz araştırınca öğreniyor

    + 4 yılı aşkın süredir bu hobiyi araştırıyorum
    + yaklaşık 2 buçuk yıldır hatsan mod 135 qe worteks tüfeğim var
    + başıma gelen o kadar trajikomik şey varki hangi birini anlatayım
    + ilk dürbünüm hala sağlam browning 3x9-40 (İçini merak edip sökmeye çalışırken artı kılın bir ucunu koparttım bunu belirttiğim halde bu forumda bile birisi bana dampa ayak kullanmadığın için olmuştur o diye yorum yaptı)
    + 100 metrenin üzerinde atış yapmaya başladığımda dürbünümün yetersiz kaldığını gördüm araştırmaya başladım (aliexpressten gelen 140 liralık ürünün ülkemizde forumlarda ve sayfalarda ikinci el olarak 250 300 350 liralara satıldığına şahit oldum bu durumlardan şikayetçi oldum kimse beni iplemedi)
    + 147 liraya kargo dahil 6x24-50 dürbün getittirdim aliexpressten
    + 22 liraya tek parça dürbün ayağı getittirdim (Farklı kombinasyonlar deneyerek montaj yaptım kimi zaman sıfırlamam bozuldu kimi zaman ayar tutturamadım ama hiç bi zaman tüfeğime dürbünüme suç bulmadım)
    + SONUÇ OLARAK = tüfeğim ve dürbünlerim hala sağlam atış yaptıkça vidaları gevşiyor soğuktan sıcaktan etkileniyor bu deneyimleri kazanana kadar çok vakit harcadım fakat şuanda zevk alarak oyuncak gibi oynuyorum tüfeğimle bence söylenenleri bi sınır olarak kabul etmeyin ve dışına çıkmayı deneyin derim.


    Biraz uzun oldu umarım okurken sıkılmazsınız :)
    SÜRÇÜLİSAN ETTİYSEM AFFOLA... :) :)