cafahmet tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Öncelikle merhabalar kayserili kardeşim, şunu unutma bir ürün alırken verdiğin para asla boşa gitmiyor. Fiyat farkının neden olduğunu anlamak istiyorsan, öncelikle iki ürünüde eline alacaksın. baktın anlamıyorsun o zaman kullanacaksın. kullandıktan sonrada anlamıyorsan zaten bırak bu işi. yaklaşık 20 yıldır av yapıyorum 2000 den buyana lisanslı olarak yapıyorum. sana bir kaç küçük örnek verecem, ilk tüfeğim MKE üretimli 71cm kaval namlu bir çifte. Senin mantığınla baktığımızda tüfek namlusu var tetiği var saçma atıyor tek kurşun atıyor 200 metre atıyor vs. vurduğum keklik 4 geçmezdi. bir süre sonra Sarsılmaz concorde sport otomatik bir tüfek aldım 71 cm 12 cal. birde baktım ki ben yıllarca hammallık etmişim çok rahat atışlar yapabiliyorum istediğim gramajda mermi atıyorum keklik sayısı 8 lere çıktı bilmem anlatabiliyormuyum. Son olarak 1000 liraya sattığım sarsılmaz tüfeğimin üzerine 4000 lira koydum ve hayallerimdeki benelliyi aldım. ikiside tüfek ikiside aynı mermiyi atıyor ve hemen hemen aynı mesafeye atıyor. fakat aradaki fark ne biliyormusun? Güven kalite, stabilite , isabet, grupman, vs... anlayacağın dilden konuşayım 10 metreden bıldırcını patlatmayan bir tüfek ve yine 50 metreden aynı şekilde vuran bir tfek. uzun lafın kısası sarsılmaz 1000 lirayı fazlasıyla hak ederken, benelli 5000 lirayı hak ediyor. aradaki fark bu... Eline Al ve kullan... HAvalılar içinde öyledir. aslında bu herşey için geçerlidir. Kayserili olarak git bimden sucuk al 3 lira bide şahin al 20 lira ikiside sucuk ikiside yeniyor :) Bilmem anlatabildim mi :)))

Güzel fotoğraflar ;) çekirge zehirli değil korkmanıza gerek yok, sadece etçil bir çekirge türü olduğundan dolayı bir takım sıvılar üretiyor avını kolay sindirebilmek için aynı zAmandada etkisiz hale getirmek için ;) kanTları olmayan bu tür aynı zamanda doğaya son derece faydalıdır :) bu arada belki fotolarda net belli olmaya bilir, boyu yaklaşık 20 cm civarında

Erdem abim öncelikle teşekkür ederim. Taner arakadaşımda içten samimi biri. 200 metre olayına gelince fantazi belki.. ama gerçek... ve bu atışlar air armslarla samyanglarla fx lerle yapılmış. Hadi vazgeçtik diyelim 200 metreden 100-120 metreden 10 cm lik hedefi rahatlıkla indirebileceğim bir tüfek desem o zaman nedersin erdem abi ?

Tanercim bu arada tüfeğin çok temiz ama fiyat beni aşar max 2000 ayırabilirim. gerçi bi tane var fx o fiyata ama satandan haber yok :)

Daystate, kendisini kanıtlamış güzel bir tüfek, yalnız wasp pellet temini çok zormuş galiba. Falcon ve AirArms 18 grain ile isabetli atışlar yapar diye düşünüyorum. Kullanıcılarının vereceği bilgiler çok önemli.

Mustafacım daystate güzel elbette... Ama malesef eledik gerek tüfeiğin ağırlığından gerekse pompa ile dolum yapmak zorunda olmamdan dolayı... Sen Ankarada buluşmalarda iki tüfeğide kullanmışssındır gladiatör ve air arms bu ikisi arasında kaldım açıkçası :((

Sonuçtan gelerek düşündüğümde: isabet için; namlu kalitesi çok önemli, ama iş uzun mesafe olunca namlu daha da önemli oluyor. Crown' un iyi açılmış olması, namlu set ve yivlerin temiz olması, yiv-set ile twist oranının uyumlu olması gibi. Gücün yeterli olması gerekli; ağır bir pelleti, muazzam bir hızda namludan çıkarmalı. Stabilitenin çok iyi olması gerekli; mümkünse regülatörlü bir tüfek olmalı. 50 metrede bile 1-2 cm lik düşme yapabilecek bir tüfek, 200 metrede insanı çileden çıkartabilir. Namlu ne kadar iyi olsa, tüfek pelletleri ne kada hızlı gönderse de, attığınız merminin biri yukarı diğeri aşağı giderse isabetten söz edilemez. Tetik hassas olmalı; sert bir tetikle isabetli atış son derece zor. Silahın hareketli mekanizması mükemmel işlemeli; Şarjörü, pellet iticisi temiz işlenmiş olmalı, pellet girişlerinde sürtünme ve deformasyon olmamalı. Şarjör; yanlış endekslenmemeli.
    Bu şartları sağlayan bir tüfek almış olasak bile; yanlış pellet seçimi bile isabeti mahfedebiliyor.
    Dürbün ayarı, dürbün ayak açıları, doğal şartlar gözardı edildiğinde bile bu kadar etken sonucu etkilemede önemli rol oynarken, bir de bunların eklenmesi ile, uzun mesafede isabeti epeyce etkiler heralde.
    Bence; bu şartlar tüfek almadan iyice düşünülmeli.

çok güzelaçıklamışsın. peki bu doğrultuda Hangisi Seçilmeli ? Bu arada şavşatlı ve taner arkadaş yorumlarınız için teşekkür ederim. şavşatlı arkadaşım air arms kullanıyosun ve tavsiye diyosun bu güzel... Fakat taner arkadaşım Fx kullanıyosun ve air arms diyosun neden ?

avcılık ve atıcılık kimilerinde doğuştan kimilerine de sonradan bahşedilen bir özellik yetenek... gurur duyulacak bir hobi bir zevk... 12 yıl olacak profesyonel avcılık yapalı... 200 metrenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum açıkçası. havalı tüfek + tabanca kullandım. ilk tüfeğim diana 350 magnumdu. Mustafa bey saolsun yardımcı olmuştu... Hatsanın pcpsini kullandım civarda kullanan bi abimizde vardı açıkçası beni tatmin etmedi edemezde... 10 larca marka pcp var hepsinin ayrı özelliği görselliği ağırlığı gücü vs... o yuzden böyle bir ikilemdeyim...

200 metreden güzel atışların yapıldığı mevcut... Yani imkansız değil...

Sonuç olarak seçenekleri ikiye indirdim... Fx gladiatör ve Air Arms...
    Fx in 2. eli ile air armsın sıfırı aynı fiyata geliyo... bu seçenekte önemli... bide air arms fx ten daha güçsüz... moda ihtiyaç var :)

Evet Arkadaşlar hepinizin yakından tanığı markalar... Hepsini Kullananlarınız mevcut... bu markalardan birini almayı düşünüyorum. Asıl sorun kararsız kalmamda. Ankara istanbul yada izmirde olsam buluşmalarda kullanma şansım olabilirdi ve kolaylıkla karar verebilirdim. o yüzden sizlerden özellikle kullanıcılarından yorum almak istiyorum. sitede bu silahların hemen hemen hepsinin ikinci eli var airarms hariç. fiyat aralığıda 2000-2500 arası...

öncelikle aradığım özellik şu; tüpü pompa ile dolduracam çok zorlanmamam gerek... bu modeller arasında bar ve cc farkları var 200 ile 270 arası. doğal olarak güç farkıda var. artı isabetlilik oranı yani yukarı bıyık aşşağı sakal hesabı... Kısacası ben şunu istiyorum; kolay pompalayabileceğim, 200 metre etkili atış yapabileceğim ve her dolumda min 30 atış yapabilmeliyim...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...