cafahmet adlı kullanıcının mesajları

    hayırlı olsun güle güle kullan. denemelerini bizimle paylaşırsan sevinirim. ayrıca sana göre + ve - yönlerinide yazarsan bizim açımızdanda iyi olur.

    bu silahı tam 3 ay araştırdım.. ;confused; ancak distribütör firma getiriyor 4 kilo ..... dediklerine göre süper bir aletmiş.. ;keyf; fakat av için olmaz diyorlar... ötv + kdv ile 10 000 euro nun üzerinde. X( trap ve skeet içinmiş..


    evet aynen öyle. birde tüfek tepmesi güçlü bir tüfeğe benziyor. atışları dikkatli izlerseniz. bence berettanın piyasadaki en kullanışlı tüfeği extrema 2 modeli. 1.73 sn de 12 fişek atabilme kapasitesi. ve inanılmaz derecede tepmesiz. ilgilenen arkadaşlara duyurulur.

    arkadaşım merhaba silahın hayırlı uğurlu olsun güle güle kazasız belasız kullan.. evet forum nerden nereye kaymış. yazılanların hemen hemen hepsi ciddi önemli konular. bu silahlar kolaylıkla tehlike arz edebilirler. fakat şuda var yazılanların hepsi sadece evanix için deil tüm pcp ler için geçerli olmalı... o yuzden optimumla yetinmeleri gerekir die düşünüyorum arkadaşların.. maksimumu zorlamaya gerek yok aksi halde f;s;s

    arkadaşım silahın hayırlı uğurlu olsun. güle güle, kazasız belasız kullanman dileği ile.. buarada iyi atışlar yapmışsın.. ama sendekisilahın aynısından sideprensindede var ve 300 metre gibi çok ciddi mesafelerde güzel atışlar yapmış. ilk gün ilk atışlar olur böyle şeyler ama 120 metre bu tüfek için cidden kısa mesafe..

    arkadaşım bende arkadaşlara nisbeten katılıyorum. bende gamo cfx ve hatsan arasında kalmıştım forumdan diana aldım.. çok temiz en ufak bir problemi olmayan bir silah artıları bile var. fakat şu bir gerçek bugun pcp alacak durumum olsa silahımı satar yerine güzel bir pcp alırdım. demem o ki sizde bu tarz şeylerle karşılaşacaksınız. o yuzden daha ucuz bir tüfekle başlayın. ikinci el olabilir. ama bence 500 dahi vermeyin. sonuçta pcp ye geçmek isteyeceksiniz... Bu arada tasko, tasco nun taklididir.

    mustafa abi merhaba konu baya eski ama ben yeniyim:) bunun aynısından benim silahada yapabilirmisiniz rica etsem :) yada gerek varmıdır ?

    bence diana high power ve baracuda aynı özelliklerde birinci sırada. sonrasında pro magnum ve pro hunter. expander bunlardan sonra geliyor. rocket ise en sonda.. tabi arkadaşlarında dediği gibi tüfeklede alakalı..

    sevgil arkadaşım öncelikle foruma hoşgeldin demem için biraz geç kaldım beni affet
    bu konuda şu verdiğim linki bir oku
    İlginç bir soru "2"
    aynı mekanizmaya sahip biri 4.5 mm diğeri 5.5 mm iki tüfekten 5.5. mm olanı daha düşük bir hıza sahip olması ve çapının büyük kütlesinin bir miktar fazla olması münasebetiyle hızını daha iyi koruyarak uzak mesafelere daha etkin olarak gideceğini düşünüyorum


    nedemek hocam önemli deil. ben teşekkür ederim. öncelikle linkteki konuyu okudum. bu konuda yeni olabilirim ama avcılık ve atıcılık konusunda 10 yıla yakın deneyimim oldu. öncelikle ağır pellet ve hafif pelletleri kıyaslarken mesafe konusu çok önemli. artı kıyaslama yapılan tüfeklerin güçleri namlu çıkış hızlarıda bi o derece önemli. şimdişöyle düşünelim genelde, teknik olarak havalı silahlarda etki mesafesi namlu çıkış hızının 3 te biri olduğunu var sayarsak, diana 350 magnum fabrika çıkış hızı 360 m/ sn 5.5 ise 305 m/s bunları baz alırsak biri 120 metrede öteki ise 100 metrede etkili olduğu düşünülür. demekki 100 metrede 5.5 daha etkili bir atış yapabilir. neden çünkü tüfeğin gücü o kadar etkili. benim etkiden anladığım merminin düşmeye başlamadan önceki son noktanın mesafesidir. düşen bir mermiden etki beklemek doğru olmaz. fakat 100 üzeri mesafeler bence ne kadar ağır olursa olsun düşme yapacaktır. ama 4.5 calibrelik bir mermi düşme yapmamasından dolayı hedefi daha kolay bulabilir. artı şuda var; basınç olayıda var yanı iki tanefarklı çaplarda boruya aynı şiddette hava basıncı uygulayın. elbetteki çapı küçük olandan daha şiddetli çıkacaktır. buyuzden 4.5 aldım :) ama gönül, daha güçlü bir 5.5 almak ister :)

    walla çok güzel olurdu davetin için teşekkür ederim. ama artık antalyada deilim. 3 ay oldu çıkalı ünv tede göreve başladıma ama senelik iznimi antalyada geçireceğimden mutlaka yanına uğrarım. bu arada bitanede pcp almayı düşünüyorum. o zamana kadar bununla ilgileneyim sonrasına bakıcaz artık.

    neyse arkadaşlar. önemli deil. varsın delmesin tenekeyi. denemediğim bir tek crossman pointed premium kalmıştı onuda deneriz artık. yanlız şu var ben o mesafeden direk tenekeye nışan almama rağmen vurdum. yani düşme olayı sıfır dosdoğru gidiyor mermi şaşmadan. hafta sonu 100 metre ve üzeri şişe denemesi yapıcam. umarım onlardan olumlu sonuçlar alırım.

    abi zaten olabilecek nedenleri saymış,


    ve 100 metre de 4.5mm tüfek den teneke delmeyi bekleme kardeş, 5.5mm olsa hadi neyse derim, ki her diana nın da 100 metre de tenekeyi deldiğini zannetmiyorum,yeni tüfek olur o zaman başka ince tenekeleri delebilir,mod48 ile çok 100 metre atışı yaptım ama hiç teneke yi delermi diye denemedim ;kihhik,

    merhaba arkadaşım. seninle bire bir tanışmadım ama forumdan takip ediyorum. çok güzel atışlara grupmanlara imza atmışsın. bende 5 yıl belekte kaldım. odönemlerde tanışsaydık keşke. en azında ziyaret ederdim seni. şimdi şöyle diyim. ben bu silahı almadan önce forum da bi başlık açtım hatsan torpedo 150 th mi yoksa gamo cfx mi die.. konu konuyu açtı. beklenrilerimi söyledim. şuydu;100-150 metre arası şişe kırabilmek. bunu söyleyince aklımda olan 5.5 mm calibre ihtimali suya düştü uzun mesafelerde düşme yapabildikleriiçin. ama diana 350 magnum ile bahsettiğim mesafelerden rahatlıkla kırabileceğim söylendi. bende aldım. olay bundan ibaret :(