M.Ender adlı kullanıcının mesajları

    Gönül rahatlığıyla elinizdeki bütün şoklarla tek kurşun atabilirsiniz. Şimdi piyasada bulunan bütün kurşunlar keanarları yivli orta kısımları deliktir. Gualindi denilen tek kurşun modelide kenarında yiv yok ama ortası gene boştur. Tüfekten çıkarken kurşun bir miktar büzülerek çıktığı için zararı yok. Sadece eski avcılar bilir dom dom kurşunu misket şeklindeki kurşunlar zararlıdır. tüfekten çıkışı sırasında büzülme yapmadığı için şoklu tüfeklerde yarılmalar görülmüştür. yarılmasada çoğu zaman tüfeği içini çizdiği görülmüştür. eğer olaki elinize geçerse bu kurşunları atmayın.

    Merhaba. Alper beyin milli atıcımız olduğunu bilmiyordum Mustafa abi. Bu vesileylede öğrenmiş oldum atıcılık alanında inşallah daima başarılı olur. Benelli sistemi kinetik olduğu için dipçik kısmının omuza dayalı olarak atış yapılması gereklidir. Bu sistem bu şekilde çalışmaktadır. Eğer bu şekilde destek alarak kullanılmazsa her fişek takılır. Amerikan ordusu bunun için istememiş olabilir. Ayrıca Amerikan ordusu istemedi bu tüfek kötüdür diye bakmamak lazım, gerçek olan şeyler zaten değişmez. Asker her şekilde tüfek atışı yapabilmesi lazımdır. yatarak, uzanarak, tüfeği uzatarak vs. şeklinde. Zaten savunma silahları gurubunda ben ele almadım bu konuyu. bir avcının av tüfeği olarak en iyi netice veren tüfek olduğu için. diğer markaları kullandınmı nerden biliyorsunuz diye akıllardan geçebilir. Evet kullanma fırsatım oldu. Benellide tutukluk iki şekilde olur. ya fişeği kendiniz yapmışsınızdır güzel ağız kıvrımı olmamış, yada patlamış kovanı tekrar kullanmışsınızdır, yada dediğim gibi tüfek arka dipçikten destek almamıştır (omuza dayalı atış) yapılmamıştır. Mutlaka Allah yapısı değil kul yapısıdır illaki arasında yüzde bir, binde bir de olsa hatalı ürün çıkmış olabilir. bunu bu marka iyi değildir diye değerlendirmemek gerekir. Mercedes'i sevmeyen arkadaşlarım bile olmuştu. herkesin görüş ve önerisine saygım sonsuz. hepimize başarılı güzel atışlar yapmak dileğiyle saygılar sevgiler.

    Kafası hocam merhaba. Dünyanın en iyi otomatik tüfeği Benelli olduğu ıspatlanmış bir tüfektir. Milli atıcımız Celil Çelik beyfendinin bizzat kendisinden duyduğum ve özetleyerek kısa bir şekilde anlatayım. bir ülkede Beretta ve Benelli tüfekler yarıştırmışlar. Şaka gibi gelecek ama gerçek bir olay. Hiç durmaksızın atışa başlanmış 23000ci atışta Beretta atışta iflas etmiş. Benelli ise 27000ci fişekte hala atış yapmakta ve sağlam bir şekilde atışa son vermiş. sizinde bilginiz olsun bu konu hakkında . sistem ve çelik kalitesi bir çok defa ıspatlanmış bir tüfektir.

    Çok iyi bir seçim olmuş. Güle güle kullanın. Hiç aklınıza başka bir şey gelmesin. Yarı otomatik sınıfında dünyanın en iyi markası eminim pompalı tüfek gurubunda da aynı başarıyı sağlayacaktır.

    Benim için faydalı bilgiler oldu. satan kişi tam olarak işinden anlamıyor galiba. genişlik 50, boy 30 cm akvaryum var. içinde 2 zebra 2 de beyaz renkli ciklet var, ayrıyaten 1 çöpçü 1 vatoz da bulunmakta. beyazlar, zebraların tozunu attırıyor akvaryumda. bana daha büyük bir tank lazım artık. teşekkür ederim Taner bey.

    Merhaba arkadaşlar zebra ve gümüş cinsi ciklet balıklarım var. gümüş cinsi olan karnı şişti sanıyorum yakında yavrulayacak. ciklet kendi yavrusunu yermi diğer türler gibi? kuluçka makinesi var silindir şeklinde pilastik şeffaf onu nasıl hangi zamanda kullanmalıyım yada kullanmama gerek varmı? zahiyat vermeden yavru alma yöntemleri nelerdir bilen arkadaşlar varsa öneri ve grüşlerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.

    Merhaba hayvan sever dostlar. 5 senedir keklik besliyorum. Yıllardır hiç kafese girmedi hep serbest dolaştı. Pikniğe araziye götürüyorum peşimden ayrılmıyor yanımdan uzaklaşınca beni çağırıyor. Yani o derecede alışkın. Hersene yumurtlamaya çalışır hep sıkıntılı geçer. halsiz yorgun bitkin gibi olur. unutmadan kümes ortamında değil, iş yerinde yada evde. çok sık güneş görmüyor ara sıra, bu sene yumurtlama dönemi çok sıkıntılı, günlerce hasta gibi durdu, dışkısı normal değil sıvı beyaz, tüyleri kabarık duruyor. Veterinere götürdüm ağzına damla vitamin verdi ve bir kaç gün uyguladım. çok faydası olmadı sanki. unutmadan, senede sadece yumurta sayısı olarak 1 yada 2 yumurtluyordu. bu seneki yumurta normalden farklı, yeşil renkli ve zeytin tanesi kadar küçüktü. bu durumu yaşayan yada keklik konusunda bilgili, uzman arkadaşlardan tavsiye ve düşüncelerini almak istiyorum şimdiden teşekkürler.

    Çok başarılı gurpman olarak gözüküyor. Ama malesef 200barda sıfırlama bir değişik oluyor, 140barda değişik, 100 barda gene bir değişik. Yani regulatör olmayınca stabil atış keyfiyeti yaşanmıyor.